Café-restaurant In de Doelen is geopend

4 september 2015 |
Café-restaurant In de Doelen is geopend<

Na anderhalf jaar verbouwen gaan de deuren van In de Doelen eindelijk open. In het nieuwe café-restaurant van Rotterdams concertgebouw de Doelen is chef-kok Marco Somer (De Harmonie) verantwoordelijk voor de kaart. Hoewel hij niet dagelijks achter het fornuis van In de Doelen zal plaatsnemen, zullen de smaakprofielen van De Harmonie duidelijk te herkennen zijn in de gerechten.

Chefs
Aangezien Marco Somer niet dagelijks in de keuken van In de Doelen zal staan, werkt hij nauw samen met chef-kok Javier Pearson Canales, die de zorg draagt voor het dagelijkse reilen en zeilen van In de Doelen. Voorheen werkte Canales als souschef in de keuken van De Harmonie. Hij is daarom tot in detail bekend met het smaakprofiel van het restaurant. Marco Somer blijft patron-cuisinier van De Harmonie en fungeert als executive-chef. Marco Somer: "De Harmonie zal als een soort laboratorium voor In de Doelen fungeren, daar worden nieuwe kooktechnieken en smaakprofielen ontwikkeld. Het is mijn doel om de kwaliteit van de brasseriewereld te vergroten en om de kennis van De Harmonie te verspreiden, dat hoop ik met In de Doelen te bereiken."

Culinair met een vleugje houtskool
De grote ruimte van In de Doelen is verdeeld in verschillende delen, waaronder een patisserie waar goede koffie en taart geserveerd worden. Dan is er de café/brasserie, waar alleen gerechten geserveerd worden van de Josper Grill, een speciale houtskooloven. Naast een brasserie is er ook een restaurantgedeelte. Door de verschillende functies ontstaat een levendige ruimte waar grote gezelschappen tegelijk kunnen dineren, lunchen of gewoon een drankje drinken.

Marco Somer
De balkenbrei van zijn oma fungeert nog steeds als inspiratiebron van chefkok Marco Somer, die door de ontdekking van dit vergeten recept gefascineerd raakte door koken. Hij deed onder meer ervaring op bij restaurant Maze van "Gordon Ramsay":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=gordon+ramsay&x=zoeken. In Rotterdam ontdekte hij bij het met Michelinster bekroonde Amarone hoe de culinaire wereld van Rotterdam in elkaar stak. Bij De Harmonie werkte hij als souschef, tot hem de functie van chef-kok werd aangeboden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: