Bungehuis wordt club met hotelkamers

25 februari 2015
Bungehuis wordt club met hotelkamers

Nu wordt duidelijk waarom de mobiele eenheid het Bungehuis in Amsterdam zo snel ontruimde. De protesterende studenten moesten
plaats maken voor een chique sociëteit. Het Bungehuis in Amsterdam wordt een Britse sociëteit en er is zelfs al een voorlopig koopcontract getekend. Het pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA) wordt gekocht door belegger Aedes Real Estate. Dat hebben beide partijen bevestigd.

*Restaurant en hotelkamers*
Het pand wordt in de toekomst verhuurd aan Soho House, een organisatie die al een aantal besloten clubs heeft in grote steden, zoals New York en Berlijn. Over twee jaar moet Soho House in Amsterdam openen en voordien wordt er verbouwd. In het gebouw komen onder meer een wellnesscomplex, een restaurant en 79 hotelkamers.

*Filmsterren*
De club wordt zeer exclusief en biedt toegang aan filmsterren en prominenten uit de media-industrie en de creatieve sectoren. In het Soho House kunnen ze ideeën uitwisselen. Het oorspronkelijke idee was, om Soho House te huisvesten in enkele grachtenpanden, maar de directe omgeving stak daar een stokje voor. Hoeveel de UvA aan de verkoop overhoudt is nog niet bekend, maar de vestiging van Soho House in het Bungehuis zal zo'n 50 miljoen euro kosten.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws