Buddhas Leiden ondergaat metamorfose

19 mei 2012 |
Buddhas Leiden ondergaat metamorfose

Het Thaise restaurant Buddhas in Leiden heeft een metamorfose ondergaan. Het resultaat: een warme en moderne oosterse sfeer. De keuken voert een uitgebreide kaart.

Zacht sfeerlicht
De nieuwe inrichting heeft opvallende lampen die een zacht sfeerlicht verspreiden, veel warme tinten en donker hout, grote boeddha beelden in nissen hoog in de muur en speciale lampen die achter de bar een soort waterval op de muur projecteren.

Horecafamilie met geschiedenis
Singha Witteman eigenaar van Buddhas komt uit een horecagezin en begon onderaan in de eerste zaak van zijn vader, als afwasser in de keuken. Toen hij acht jaar geleden een afstudeerscriptie moest schrijven voor zijn studie Economie, regelde hij met zijn docenten dat hij een bedrijfsplan voor Buddhas mocht inleveren.

Binnen vijf weken een feit
Singha Witteman: “Mijn moeder had al meerdere keren het idee geopperd om een Thais restaurant te openen. Dat was er nog niet in Leiden. Ik schreef het plan, legde het voor aan mijn vader en vijf weken later was Buddhas een feit. Mijn studie heb ik nooit meer afgemaakt.”

Naast Buddhas zijn ook Eetcafé Einstein, Grand Café Van Buuren en het Haagse SpiZe eigendom van de familie Witteman.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: