Broodjeszaak Sal Meijer leeft voort

23 december 2015 |
Broodjeszaak Sal Meijer leeft voort

Eigenaar Maurits Blog van de in Amsterdam wereldberoemde broodjeszaak Sal Meijer zal komend voorjaar, op een later bekend te maken locatie
in Amsterdam, een nieuwe zaak openen. Daarmee blijft een heel speciaal en authentiek stukje Amsterdam behouden. Maurits Blog, schoonzoon van oprichter Sal Meijer, en zijn vrouw Marjan Blog-Meijer, hebben afgelopen maandag een overeenkomst getekend met Claudia en Martijn Koppert om deze stap mogelijk te maken.

Continuïteit Sal Meijer gewaarborgd
Voor Maurits Blog staat voorop dat de continuïteit van Sal Meijer nu gewaarborgd is. Tot voor kort zag het er naar uit dat de voor eind december aangekondigde sluiting van de beroemde broodjeszaak aan de Scheldestraat, na 58 jaar, het einde van Sal Meijer zou betekenen.
Maurits Blog: ”De door onze Joodse en niet-Joodse klanten zo gewaardeerde en vertrouwde sfeer van de broodjeszaak en onze zelfgemaakte vleeswaren en broodjes, zijn nu gelukkig veiliggesteld. Ik kijk uit naar de heropening van Sal Meijer komend voorjaar op een nieuwe locatie in Amsterdam en om aldaar onze klanten weer te mogen ontvangen!”

Koosjer
Maurits Blog zal ook op de nieuwe locatie het gezicht van de broodjeszaak zijn en de bereiding van de vleeswaren volgens eigen recept voor zijn rekening nemen. De keuken en de broodjeszaak blijven onder toezicht staan van het Rabbinaat, zodat klanten er van op aan kunnen dat het vlees koosjer is.
Martijn Koppert: “Als ik in A'dam was ging ik altijd graag even bij Sal Meijer een broodje eten. Een goede vriend uit de stad had mij er 20 jaar geleden op geattendeerd. Ik vroeg me destijds af waar je nou het lekkerste broodje van Amsterdam kon eten. Hij zei: ‘Dat is er maar één: Sal Meijer’! Sindsdien ging ik elk jaar wel een paar keer terug om een broodje eten. De authenticiteit van de zaak en de kwaliteit van de producten spraken me enorm aan”.

Niet te begrijpen
“Vorig jaar hebben we al wel eens met Maurits over samenwerking gesproken, alleen ging het toen niet door omdat we te druk waren met andere dingen. Eind dit jaar stond ik op een beurs in de RAI en ging ik weer even een broodje eten. Maurits vertelde dat hij ging sluiten. Ik begreep het niet en was bang dat het broodje Meijer helemaal zou verdwijnen”, licht Martijn verder toe.

Start levering aan de horeca
Om de de producten van Sal Meijer voor meer mensen toegankelijk te maken, zal volgend jaar tevens gestart worden met het leveren van de volgens eigen recept gemaakte vleeswaren en broodjes aan de horeca. Hierdoor kunnen straks op meer plaatsen in Amsterdam mensen genieten van onder meer een echt traditioneel Joods broodje warm pekelvlees, oftewel “broodje Meijer”.

Over Sal Meijer
Broodjeszaak Sal Meijer is wereldberoemd in Amsterdam en ver daar buiten. De producten, waaronder de bekende broodjes leverworst, pekelvlees en ossenworst, worden volgens eigen recept en Onder Rabbinaal Toezicht gemaakt. De eerste Joodse broodjeszaak van na de oorlog was oorspronkelijk gevestigd in de Jodenbreestraat, verhuisde daarna naar de Nieuwmarkt en is tot eind 2015 gevestigd aan de Scheldestraat 45 in Amsterdam. Maurits Blog, schoonzoon van oprichter Sal Meijer, en zijn vrouw Marjan Blog-Meijer zullen in het voorjaar van 2016 op een later bekend te maken locatie, de deuren van de nieuwe broodjeszaak Sal Meijer openen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: