Broodjeszaak Sal Meijer leeft voort

23 december 2015 |
Broodjeszaak Sal Meijer leeft voort

Eigenaar Maurits Blog van de in Amsterdam wereldberoemde broodjeszaak Sal Meijer zal komend voorjaar, op een later bekend te maken locatie
in Amsterdam, een nieuwe zaak openen. Daarmee blijft een heel speciaal en authentiek stukje Amsterdam behouden. Maurits Blog, schoonzoon van oprichter Sal Meijer, en zijn vrouw Marjan Blog-Meijer, hebben afgelopen maandag een overeenkomst getekend met Claudia en Martijn Koppert om deze stap mogelijk te maken.

Continuïteit Sal Meijer gewaarborgd
Voor Maurits Blog staat voorop dat de continuïteit van Sal Meijer nu gewaarborgd is. Tot voor kort zag het er naar uit dat de voor eind december aangekondigde sluiting van de beroemde broodjeszaak aan de Scheldestraat, na 58 jaar, het einde van Sal Meijer zou betekenen.
Maurits Blog: ”De door onze Joodse en niet-Joodse klanten zo gewaardeerde en vertrouwde sfeer van de broodjeszaak en onze zelfgemaakte vleeswaren en broodjes, zijn nu gelukkig veiliggesteld. Ik kijk uit naar de heropening van Sal Meijer komend voorjaar op een nieuwe locatie in Amsterdam en om aldaar onze klanten weer te mogen ontvangen!”

Koosjer
Maurits Blog zal ook op de nieuwe locatie het gezicht van de broodjeszaak zijn en de bereiding van de vleeswaren volgens eigen recept voor zijn rekening nemen. De keuken en de broodjeszaak blijven onder toezicht staan van het Rabbinaat, zodat klanten er van op aan kunnen dat het vlees koosjer is.
Martijn Koppert: “Als ik in A'dam was ging ik altijd graag even bij Sal Meijer een broodje eten. Een goede vriend uit de stad had mij er 20 jaar geleden op geattendeerd. Ik vroeg me destijds af waar je nou het lekkerste broodje van Amsterdam kon eten. Hij zei: ‘Dat is er maar één: Sal Meijer’! Sindsdien ging ik elk jaar wel een paar keer terug om een broodje eten. De authenticiteit van de zaak en de kwaliteit van de producten spraken me enorm aan”.

Niet te begrijpen
“Vorig jaar hebben we al wel eens met Maurits over samenwerking gesproken, alleen ging het toen niet door omdat we te druk waren met andere dingen. Eind dit jaar stond ik op een beurs in de RAI en ging ik weer even een broodje eten. Maurits vertelde dat hij ging sluiten. Ik begreep het niet en was bang dat het broodje Meijer helemaal zou verdwijnen”, licht Martijn verder toe.

Start levering aan de horeca
Om de de producten van Sal Meijer voor meer mensen toegankelijk te maken, zal volgend jaar tevens gestart worden met het leveren van de volgens eigen recept gemaakte vleeswaren en broodjes aan de horeca. Hierdoor kunnen straks op meer plaatsen in Amsterdam mensen genieten van onder meer een echt traditioneel Joods broodje warm pekelvlees, oftewel “broodje Meijer”.

Over Sal Meijer
Broodjeszaak Sal Meijer is wereldberoemd in Amsterdam en ver daar buiten. De producten, waaronder de bekende broodjes leverworst, pekelvlees en ossenworst, worden volgens eigen recept en Onder Rabbinaal Toezicht gemaakt. De eerste Joodse broodjeszaak van na de oorlog was oorspronkelijk gevestigd in de Jodenbreestraat, verhuisde daarna naar de Nieuwmarkt en is tot eind 2015 gevestigd aan de Scheldestraat 45 in Amsterdam. Maurits Blog, schoonzoon van oprichter Sal Meijer, en zijn vrouw Marjan Blog-Meijer zullen in het voorjaar van 2016 op een later bekend te maken locatie, de deuren van de nieuwe broodjeszaak Sal Meijer openen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: