Britse pub krijgt tweede Michelinster

7 oktober 2011 |
Britse pub krijgt tweede Michelinster

'The Hand and Flowers', een pub in het plaatsje Marlow ten westen van Londen, heeft in de nieuwe Michelingids voor Groot-Brittannië een tweede ster gekregen. Het is voor het eerst
dat een Britse pub zo hoog wordt gewaardeerd door de rode gids.

Al wel bekend met 'sterrendom'
Al sinds 2006 prijkt er één ster op de gevel van de 'kroeg' van eigenaren Tom en Beth Kerridge die hun zaak in 2005 openden.

Trots op Brits erfgoed
"Dit is een goednieuwsverhaal voor de Britse pub-industrie en bevestigt onze mening dat de Engelse pub waar goed eten wordt geserveerd degenen zijn die nog steeds groeien. We zijn zeer verheugd dat er 13 pubs met Michelin-sterren in de gids voor 2012 staan", aldus Rebecca Burr van Britse divisie van de bekende rode gids.

Ook tweede ster voor Sat Bains
Het tweede restaurant dat wordt bevorderd tot het tweesterrenniveau in de nieuwe uitgave is
Restaurant Sat Bains in Nottingham. Sats kookstijl was altijd al origineel en creatief en nu is daar een duidelijke focus aan toegevoegd. Het restaurant kreeg zijn eerste ster in 2003.

Overige verschuivingen
Restaurant 'Pied à Terre' in Londen heeft een van de twee sterren moeten inleveren. Verder is van zeven eensterrestaurants hun 'étoile' afgenomen. Vijftien restaurants zien hun harde werken beloond met één ster.

Alles rustig aan het front
Aan de absolute top zijn geen veranderingen waar te nemen. Engeland telt net als vorig jaar vier restaurants met drie sterren, te weten: 'The Fat Duck' en 'Waterside Inn' beide in Bray, en 'Gordon Ramsay' en 'Alain Ducasse at The
Dorchester' alle twee in Londen.

De gids voor Groot-Brittannië telt verder 27 nieuwe adressen met een Bib Gourmand en 15 raken hun vermelding voor een goed driegangendiner voor een schappelijke prijs kwijt.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: