Britse pub krijgt tweede Michelinster

7 oktober 2011 |
Britse pub krijgt tweede Michelinster<

'The Hand and Flowers', een pub in het plaatsje Marlow ten westen van Londen, heeft in de nieuwe Michelingids voor Groot-Brittannië een tweede ster gekregen. Het is voor het eerst
dat een Britse pub zo hoog wordt gewaardeerd door de rode gids.

Al wel bekend met 'sterrendom'
Al sinds 2006 prijkt er één ster op de gevel van de 'kroeg' van eigenaren Tom en Beth Kerridge die hun zaak in 2005 openden.

Trots op Brits erfgoed
"Dit is een goednieuwsverhaal voor de Britse pub-industrie en bevestigt onze mening dat de Engelse pub waar goed eten wordt geserveerd degenen zijn die nog steeds groeien. We zijn zeer verheugd dat er 13 pubs met Michelin-sterren in de gids voor 2012 staan", aldus Rebecca Burr van Britse divisie van de bekende rode gids.

Ook tweede ster voor Sat Bains
Het tweede restaurant dat wordt bevorderd tot het tweesterrenniveau in de nieuwe uitgave is
Restaurant Sat Bains in Nottingham. Sats kookstijl was altijd al origineel en creatief en nu is daar een duidelijke focus aan toegevoegd. Het restaurant kreeg zijn eerste ster in 2003.

Overige verschuivingen
Restaurant 'Pied à Terre' in Londen heeft een van de twee sterren moeten inleveren. Verder is van zeven eensterrestaurants hun 'étoile' afgenomen. Vijftien restaurants zien hun harde werken beloond met één ster.

Alles rustig aan het front
Aan de absolute top zijn geen veranderingen waar te nemen. Engeland telt net als vorig jaar vier restaurants met drie sterren, te weten: 'The Fat Duck' en 'Waterside Inn' beide in Bray, en 'Gordon Ramsay' en 'Alain Ducasse at The
Dorchester' alle twee in Londen.

De gids voor Groot-Brittannië telt verder 27 nieuwe adressen met een Bib Gourmand en 15 raken hun vermelding voor een goed driegangendiner voor een schappelijke prijs kwijt.

Frank Lindner

Overig nieuws

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: