Boomsma Distilleerderij neemt Weduwe Joustra over

28 juli 2016 | Linda Groothuijse
Boomsma Distilleerderij neemt Weduwe Joustra over

Het heeft de drankenwereld en menig Beerenburg liefhebber flink beziggehouden de afgelopen tijd: wat gaat er gebeuren met Weduwe Joustra nu het moederbedrijf van Joustra - de Dirkzwager Groep - in surseance van betaling verkeert? Het antwoord is gekomen van een oer-Fries familiebedrijf: Boomsma Distilleerderij. Gisteren plaatsten zij hun handtekening onder de overnamepapieren, waardoor Boomsma Distilleerderij per heden de nieuwe eigenaar van Weduwe S. Joustra is geworden. Hiermee verzekert zij Weduwe Joustra niet alleen van een nieuwe toekomst, maar zorgt ook dat het bedrijf door kan op de plek waar zij 152 jaar geleden hun eerste fles Beerenburg produceerden: in de thuishaven Sneek.

Chantoine en Saskia Boomsma, vijfde generatie aan het roer van Boomsma Distilleerderij, hebben alles op alles gezet om Weduwe Joustra binnen Friesland te houden. Het bedrijf raakte in zwaar weer door de surseance van het inmiddels failliet verklaarde moederbedrijf Dirkzwagergroep B.V. 'Weduwe Joustra zelf is een financieel gezond bedrijf, met prachtige producten. Bovendien is het een belangrijk onderdeel van de Friese cultuur, en kunnen we dit niet zomaar verloren laten gaan", aldus Chantoine Boomsma. Saskia Boomsma vervolgt: 'We zijn ervan overtuigd dat we gezamenlijk het merk kunnen laten groeien. Boomsma is zelf ook een familiebedrijf met een rijke historie. Weduwe Joustra past goed binnen onze cultuur.' Binnen Weduwe Joustra zullen op korte termijn geen grote veranderingen plaatsvinden: het bedrijf wordt voortgezet zoals het liep, met Heleen Sonnenberg aan het roer op de vertrouwde locatie in Sneek.  
 
Weduwe Joustra was een 100% zelfstandig opererende entiteit binnen de Dirkzwager groep en is een gezond bedrijf dat al 152 jaar wordt geleid door de familie. Ook sinds de verkoop van de aandelen in 1981 is de dagelijkse leiding altijd in handen geweest van de 5e en 6e generatie, met als gevolg een jaarlijks positief resultaat in de boeken. Men was op de hoogte dat er financiële zorgen waren bij de aandeelhouder, echter niet op dit niveau. Ondanks het feit dat dit bericht twee weken geleden insloeg als een bom, regeert nu vooral de opluchting. Met de overname door Boomsma Distilleerderij hebben zij hun belangrijkste doelstelling waar kunnen maken, namelijk een fris nieuw begin bij een betrouwbare Friese marktpartij, die zich nationaal en internationaal heeft bewezen.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: