Bocuse d'Or-update vanuit Boedapest: Het gaat goed!

11 mei 2016 |
Bocuse d'Or-update vanuit Boedapest: Het gaat goed!<

Op de voor Nederland spannende tweede finaledag spreken we met Bocuse d'Or bestuurslid Anita Buiteman die
zich samen met het team in Boedapest bevindt
bij de Europese Bocuse d'Or finale.

Foto: Het Nederlandse team in actie, foto: Marc van Gulick

Feest
Buiteman beschrijft de sfeer als 'één groot feest'. "Er is muziek, het is feest op de tribune en met het Nederlandse team gaat het uitstekend. De voorbereiding ging goed en alle kookmaterialen en grondstoffen zijn ook goedgekeurd. Je mag namelijk niet al teveel je gerechten voorbereid hebben."

Lars Aukema
Deelnemer Jan, commis Sander en coach Lars zijn vanochtend om half 9 als eerste begonnen in keuken 1. Hoe bevalt het Lars in zijn nieuwe rol als coach? Anita: "De overgang van Leendert naar Lars is heel vloeiend gegaan. Lars heeft trouwens als één van de weinigen een headset op, dit is een test omdat het voor het publiek wellicht leuk is om de coaches te horen coachen."

Concurrenten
De grootste concurrenten zijn volgens het bestuurslid de Scandinavische landen, Groot-Brittannië, IJsland, Duitsland en Oostenrijk. "Ik denk dat de helft van de finaleplaatsen gisteren al zijn weggegeven. Frankrijk en Zweden zijn vandaag sterke concurrenten." Scandinavië doet het volgens Buiteman sowieso heel erg goed. "Bij de drie laatste finales waren van de in totaal negen winnaars (drie keer goud, zilver en brons) er maar liefst acht afkomstig uit Scandinavische landen."

Presentatie
Het Nederlandse team presenteert vandaag om 13.30 uur het visgerecht en om 14.05 het vleesgerecht. "Vooral de presentatie is out-of-the-box. We gaan echt iets bijzonders doen en dan heb ik het niet over de presentatie op het bord."

Doel
Het doel voor vandaag is duidelijk: kwalificeren voor de wereldfinale in Lyon. "In 2015 werden we daar negende en in 2017 willen we natuurlijk nog hoger eindigen. Maar eerst hier in Boedapest kwalificeren", besluit Buiteman.

Volg de Bocuse d'Or-finale live via de livestream.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: