Bocuse d'Or-update vanuit Boedapest: Het gaat goed!

11 mei 2016 |
Bocuse d'Or-update vanuit Boedapest: Het gaat goed!<

Op de voor Nederland spannende tweede finaledag spreken we met Bocuse d'Or bestuurslid Anita Buiteman die
zich samen met het team in Boedapest bevindt
bij de Europese Bocuse d'Or finale.

Foto: Het Nederlandse team in actie, foto: Marc van Gulick

Feest
Buiteman beschrijft de sfeer als 'één groot feest'. "Er is muziek, het is feest op de tribune en met het Nederlandse team gaat het uitstekend. De voorbereiding ging goed en alle kookmaterialen en grondstoffen zijn ook goedgekeurd. Je mag namelijk niet al teveel je gerechten voorbereid hebben."

Lars Aukema
Deelnemer Jan, commis Sander en coach Lars zijn vanochtend om half 9 als eerste begonnen in keuken 1. Hoe bevalt het Lars in zijn nieuwe rol als coach? Anita: "De overgang van Leendert naar Lars is heel vloeiend gegaan. Lars heeft trouwens als één van de weinigen een headset op, dit is een test omdat het voor het publiek wellicht leuk is om de coaches te horen coachen."

Concurrenten
De grootste concurrenten zijn volgens het bestuurslid de Scandinavische landen, Groot-Brittannië, IJsland, Duitsland en Oostenrijk. "Ik denk dat de helft van de finaleplaatsen gisteren al zijn weggegeven. Frankrijk en Zweden zijn vandaag sterke concurrenten." Scandinavië doet het volgens Buiteman sowieso heel erg goed. "Bij de drie laatste finales waren van de in totaal negen winnaars (drie keer goud, zilver en brons) er maar liefst acht afkomstig uit Scandinavische landen."

Presentatie
Het Nederlandse team presenteert vandaag om 13.30 uur het visgerecht en om 14.05 het vleesgerecht. "Vooral de presentatie is out-of-the-box. We gaan echt iets bijzonders doen en dan heb ik het niet over de presentatie op het bord."

Doel
Het doel voor vandaag is duidelijk: kwalificeren voor de wereldfinale in Lyon. "In 2015 werden we daar negende en in 2017 willen we natuurlijk nog hoger eindigen. Maar eerst hier in Boedapest kwalificeren", besluit Buiteman.

Volg de Bocuse d'Or-finale live via de livestream.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: