Bocuse d'Or-update vanuit Boedapest: Het gaat goed!

11 mei 2016 |
Bocuse d'Or-update vanuit Boedapest: Het gaat goed!

Op de voor Nederland spannende tweede finaledag spreken we met Bocuse d'Or bestuurslid Anita Buiteman die
zich samen met het team in Boedapest bevindt
bij de Europese Bocuse d'Or finale.

Foto: Het Nederlandse team in actie, foto: Marc van Gulick

Feest
Buiteman beschrijft de sfeer als 'één groot feest'. "Er is muziek, het is feest op de tribune en met het Nederlandse team gaat het uitstekend. De voorbereiding ging goed en alle kookmaterialen en grondstoffen zijn ook goedgekeurd. Je mag namelijk niet al teveel je gerechten voorbereid hebben."

Lars Aukema
Deelnemer Jan, commis Sander en coach Lars zijn vanochtend om half 9 als eerste begonnen in keuken 1. Hoe bevalt het Lars in zijn nieuwe rol als coach? Anita: "De overgang van Leendert naar Lars is heel vloeiend gegaan. Lars heeft trouwens als één van de weinigen een headset op, dit is een test omdat het voor het publiek wellicht leuk is om de coaches te horen coachen."

Concurrenten
De grootste concurrenten zijn volgens het bestuurslid de Scandinavische landen, Groot-Brittannië, IJsland, Duitsland en Oostenrijk. "Ik denk dat de helft van de finaleplaatsen gisteren al zijn weggegeven. Frankrijk en Zweden zijn vandaag sterke concurrenten." Scandinavië doet het volgens Buiteman sowieso heel erg goed. "Bij de drie laatste finales waren van de in totaal negen winnaars (drie keer goud, zilver en brons) er maar liefst acht afkomstig uit Scandinavische landen."

Presentatie
Het Nederlandse team presenteert vandaag om 13.30 uur het visgerecht en om 14.05 het vleesgerecht. "Vooral de presentatie is out-of-the-box. We gaan echt iets bijzonders doen en dan heb ik het niet over de presentatie op het bord."

Doel
Het doel voor vandaag is duidelijk: kwalificeren voor de wereldfinale in Lyon. "In 2015 werden we daar negende en in 2017 willen we natuurlijk nog hoger eindigen. Maar eerst hier in Boedapest kwalificeren", besluit Buiteman.

Volg de Bocuse d'Or-finale live via de livestream.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: