Bocuse d'Or-update vanuit Boedapest: Het gaat goed!

11 mei 2016 |
Bocuse d'Or-update vanuit Boedapest: Het gaat goed!<

Op de voor Nederland spannende tweede finaledag spreken we met Bocuse d'Or bestuurslid Anita Buiteman die
zich samen met het team in Boedapest bevindt
bij de Europese Bocuse d'Or finale.

Foto: Het Nederlandse team in actie, foto: Marc van Gulick

Feest
Buiteman beschrijft de sfeer als 'één groot feest'. "Er is muziek, het is feest op de tribune en met het Nederlandse team gaat het uitstekend. De voorbereiding ging goed en alle kookmaterialen en grondstoffen zijn ook goedgekeurd. Je mag namelijk niet al teveel je gerechten voorbereid hebben."

Lars Aukema
Deelnemer Jan, commis Sander en coach Lars zijn vanochtend om half 9 als eerste begonnen in keuken 1. Hoe bevalt het Lars in zijn nieuwe rol als coach? Anita: "De overgang van Leendert naar Lars is heel vloeiend gegaan. Lars heeft trouwens als één van de weinigen een headset op, dit is een test omdat het voor het publiek wellicht leuk is om de coaches te horen coachen."

Concurrenten
De grootste concurrenten zijn volgens het bestuurslid de Scandinavische landen, Groot-Brittannië, IJsland, Duitsland en Oostenrijk. "Ik denk dat de helft van de finaleplaatsen gisteren al zijn weggegeven. Frankrijk en Zweden zijn vandaag sterke concurrenten." Scandinavië doet het volgens Buiteman sowieso heel erg goed. "Bij de drie laatste finales waren van de in totaal negen winnaars (drie keer goud, zilver en brons) er maar liefst acht afkomstig uit Scandinavische landen."

Presentatie
Het Nederlandse team presenteert vandaag om 13.30 uur het visgerecht en om 14.05 het vleesgerecht. "Vooral de presentatie is out-of-the-box. We gaan echt iets bijzonders doen en dan heb ik het niet over de presentatie op het bord."

Doel
Het doel voor vandaag is duidelijk: kwalificeren voor de wereldfinale in Lyon. "In 2015 werden we daar negende en in 2017 willen we natuurlijk nog hoger eindigen. Maar eerst hier in Boedapest kwalificeren", besluit Buiteman.

Volg de Bocuse d'Or-finale live via de livestream.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: