Bocuse d'Or-update vanuit Boedapest: Het gaat goed!

11 mei 2016
Bocuse d'Or-update vanuit Boedapest: Het gaat goed!

Op de voor Nederland spannende tweede finaledag spreken we met Bocuse d'Or bestuurslid Anita Buiteman die
zich samen met het team in Boedapest bevindt
bij de Europese Bocuse d'Or finale.

~Foto: Het Nederlandse team in actie, foto: Marc van Gulick~

*Feest*
Buiteman beschrijft de sfeer als 'één groot feest'. "Er is muziek, het is feest op de tribune en met het Nederlandse team gaat het uitstekend. De voorbereiding ging goed en alle kookmaterialen en grondstoffen zijn ook goedgekeurd. Je mag namelijk niet al teveel je gerechten voorbereid hebben."

*Lars Aukema*
Deelnemer Jan, commis Sander en coach Lars zijn vanochtend om half 9 als eerste begonnen in keuken 1. Hoe bevalt het Lars in zijn nieuwe rol als coach? Anita: "De overgang van Leendert naar Lars is heel vloeiend gegaan. Lars heeft trouwens als één van de weinigen een headset op, dit is een test omdat het voor het publiek wellicht leuk is om de coaches te horen coachen."

*Concurrenten*
De grootste concurrenten zijn volgens het bestuurslid de Scandinavische landen, Groot-Brittannië, IJsland, Duitsland en Oostenrijk. "Ik denk dat de helft van de finaleplaatsen gisteren al zijn weggegeven. Frankrijk en Zweden zijn vandaag sterke concurrenten." Scandinavië doet het volgens Buiteman sowieso heel erg goed. "Bij de drie laatste finales waren van de in totaal negen winnaars (drie keer goud, zilver en brons) er maar liefst acht afkomstig uit Scandinavische landen."

*Presentatie*
Het Nederlandse team presenteert vandaag om 13.30 uur het visgerecht en om 14.05 het vleesgerecht. "Vooral de presentatie is out-of-the-box. We gaan echt iets bijzonders doen en dan heb ik het niet over de presentatie op het bord."

*Doel*
Het doel voor vandaag is duidelijk: kwalificeren voor de wereldfinale in Lyon. "In 2015 werden we daar negende en in 2017 willen we natuurlijk nog hoger eindigen. Maar eerst hier in Boedapest kwalificeren", besluit Buiteman.

Volg de Bocuse d'Or-finale live via de "livestream.":http://www.bocusedor.com/web-tv

~Christel Tuin~

Overig nieuws