Bocuse d'Or: Opdracht finale bekend

1 juli 2015 |
Bocuse d'Or: Opdracht finale bekend

Gert van der Heijden, Emiel Kwekkeboom, Kees Visser, Stephan Nijst en oud-deelnemer Jan Smink weten wat de opdracht voor de Nederlandse Bocuse
d'Or finale is. Het bestuur heeft de wedstrijdopdracht gisteren bekendgemaakt.

Vis-en vleesgerecht
De deelnemers krijgen een aantal verplichte ingrediënten voorgeschreven. Voor het visgerecht zijn dat tarbot, kreeft en kokkels. Voor het vleesgerecht moeten de vijf chefs kalfshaas, niertjes, zwezerik en kalfswang gebruiken. Beide gerechten moeten worden begeleid door 3 garnituren. Daarvan is één een vrije keuze. De overige twee gerechten moeten worden samengesteld uit een selectie groenten die niet bekend zijn en op de wedstrijddag worden klaargelegd. Van elk gerecht moeten 6 porties worden gepresenteerd op speciale borden. Beide gerechten moeten worden begeleid door een saus.

Jury van Meesterkoks
Een jury van vijf SVH Meesterkoks (Jonnie Boer, Andre van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd) gaan de gerechten beoordelen op smaak, technieken en presentatie. Een speciale keukenjury bestaande uit SVH Meesterkok Marco Poldervaart en Ronald Bellaart, voormalig commis bij internationale Bocuse d’Or wedstrijden in 2008 en 2009, beoordelen de werkwijze in de keuken, de hygiëne en het zorgvuldig omgaan met producten (no waste).

Wedstrijdtraject
De winnaar van de Nederlandse finale gaat Nederland vertegenwoordigen bij de internationale Bocuse d’Or wedstrijden. De Europese finale om de Bocuse d’Or Europe vindt in mei 2016 plaats in Boedapest. Bij het behalen van een top tien plaats in Boedapest kwalificeert het Nederlandse team zich voor de wereldfinale in januari 2017 in Lyon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
‘Gastvrij Arnhem’ eerste centrale registratie tool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Wet- en regelgeving Corona
Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelijk maken om de buitenruimte optimaal en gecontroleerd te kunnen gebruiken, met inachtneming van de coronamaatregelen. In veel steden werd het de afg ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: