Bocuse d'Or: Opdracht finale bekend

1 juli 2015 |
Bocuse d'Or: Opdracht finale bekend<

Gert van der Heijden, Emiel Kwekkeboom, Kees Visser, Stephan Nijst en oud-deelnemer Jan Smink weten wat de opdracht voor de Nederlandse Bocuse
d'Or finale is. Het bestuur heeft de wedstrijdopdracht gisteren bekendgemaakt.

Vis-en vleesgerecht
De deelnemers krijgen een aantal verplichte ingrediënten voorgeschreven. Voor het visgerecht zijn dat tarbot, kreeft en kokkels. Voor het vleesgerecht moeten de vijf chefs kalfshaas, niertjes, zwezerik en kalfswang gebruiken. Beide gerechten moeten worden begeleid door 3 garnituren. Daarvan is één een vrije keuze. De overige twee gerechten moeten worden samengesteld uit een selectie groenten die niet bekend zijn en op de wedstrijddag worden klaargelegd. Van elk gerecht moeten 6 porties worden gepresenteerd op speciale borden. Beide gerechten moeten worden begeleid door een saus.

Jury van Meesterkoks
Een jury van vijf SVH Meesterkoks (Jonnie Boer, Andre van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd) gaan de gerechten beoordelen op smaak, technieken en presentatie. Een speciale keukenjury bestaande uit SVH Meesterkok Marco Poldervaart en Ronald Bellaart, voormalig commis bij internationale Bocuse d’Or wedstrijden in 2008 en 2009, beoordelen de werkwijze in de keuken, de hygiëne en het zorgvuldig omgaan met producten (no waste).

Wedstrijdtraject
De winnaar van de Nederlandse finale gaat Nederland vertegenwoordigen bij de internationale Bocuse d’Or wedstrijden. De Europese finale om de Bocuse d’Or Europe vindt in mei 2016 plaats in Boedapest. Bij het behalen van een top tien plaats in Boedapest kwalificeert het Nederlandse team zich voor de wereldfinale in januari 2017 in Lyon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: