Bocuse d'Or: Opdracht finale bekend

1 juli 2015 |
Bocuse d'Or: Opdracht finale bekend

Gert van der Heijden, Emiel Kwekkeboom, Kees Visser, Stephan Nijst en oud-deelnemer Jan Smink weten wat de opdracht voor de Nederlandse Bocuse
d'Or finale is. Het bestuur heeft de wedstrijdopdracht gisteren bekendgemaakt.

Vis-en vleesgerecht
De deelnemers krijgen een aantal verplichte ingrediënten voorgeschreven. Voor het visgerecht zijn dat tarbot, kreeft en kokkels. Voor het vleesgerecht moeten de vijf chefs kalfshaas, niertjes, zwezerik en kalfswang gebruiken. Beide gerechten moeten worden begeleid door 3 garnituren. Daarvan is één een vrije keuze. De overige twee gerechten moeten worden samengesteld uit een selectie groenten die niet bekend zijn en op de wedstrijddag worden klaargelegd. Van elk gerecht moeten 6 porties worden gepresenteerd op speciale borden. Beide gerechten moeten worden begeleid door een saus.

Jury van Meesterkoks
Een jury van vijf SVH Meesterkoks (Jonnie Boer, Andre van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd) gaan de gerechten beoordelen op smaak, technieken en presentatie. Een speciale keukenjury bestaande uit SVH Meesterkok Marco Poldervaart en Ronald Bellaart, voormalig commis bij internationale Bocuse d’Or wedstrijden in 2008 en 2009, beoordelen de werkwijze in de keuken, de hygiëne en het zorgvuldig omgaan met producten (no waste).

Wedstrijdtraject
De winnaar van de Nederlandse finale gaat Nederland vertegenwoordigen bij de internationale Bocuse d’Or wedstrijden. De Europese finale om de Bocuse d’Or Europe vindt in mei 2016 plaats in Boedapest. Bij het behalen van een top tien plaats in Boedapest kwalificeert het Nederlandse team zich voor de wereldfinale in januari 2017 in Lyon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: