Bocuse d'Or: Opdracht finale bekend

1 juli 2015 |
Bocuse d'Or: Opdracht finale bekend<

Gert van der Heijden, Emiel Kwekkeboom, Kees Visser, Stephan Nijst en oud-deelnemer Jan Smink weten wat de opdracht voor de Nederlandse Bocuse
d'Or finale is. Het bestuur heeft de wedstrijdopdracht gisteren bekendgemaakt.

Vis-en vleesgerecht
De deelnemers krijgen een aantal verplichte ingrediënten voorgeschreven. Voor het visgerecht zijn dat tarbot, kreeft en kokkels. Voor het vleesgerecht moeten de vijf chefs kalfshaas, niertjes, zwezerik en kalfswang gebruiken. Beide gerechten moeten worden begeleid door 3 garnituren. Daarvan is één een vrije keuze. De overige twee gerechten moeten worden samengesteld uit een selectie groenten die niet bekend zijn en op de wedstrijddag worden klaargelegd. Van elk gerecht moeten 6 porties worden gepresenteerd op speciale borden. Beide gerechten moeten worden begeleid door een saus.

Jury van Meesterkoks
Een jury van vijf SVH Meesterkoks (Jonnie Boer, Andre van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd) gaan de gerechten beoordelen op smaak, technieken en presentatie. Een speciale keukenjury bestaande uit SVH Meesterkok Marco Poldervaart en Ronald Bellaart, voormalig commis bij internationale Bocuse d’Or wedstrijden in 2008 en 2009, beoordelen de werkwijze in de keuken, de hygiëne en het zorgvuldig omgaan met producten (no waste).

Wedstrijdtraject
De winnaar van de Nederlandse finale gaat Nederland vertegenwoordigen bij de internationale Bocuse d’Or wedstrijden. De Europese finale om de Bocuse d’Or Europe vindt in mei 2016 plaats in Boedapest. Bij het behalen van een top tien plaats in Boedapest kwalificeert het Nederlandse team zich voor de wereldfinale in januari 2017 in Lyon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: