Bobby van Galen F&B Professional of the Year

30 januari 2015 |
Bobby van Galen F&B Professional of the Year

Roffel, roffel, roffel... De spanning is al wekenlang opgebouwd en via hospitality-management.nl mocht men de afgelopen weken stemmen op zijn of
haar favoriete F&B professional. Het interview met Suzanne de Zwaan in Hospitality Management maakte al een en ander los, waarna de poll op de website overspoeld werd met stemmers. Een geslaagde campagne. De jury had uiteindelijk het laatste woord: de top drie uit de poll werd stevig aan de tand gevoeld en beoordeeld. De jury bestond uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Arjen van den Hof (eigenaar Vondel Hotels), Yuri Dries (F&B-manager bij Grand Hotel Huis ter Duin) en Paul Sprakel (uitgever van Hospitality Management). Nu mag iedereen het eindelijk weten. Degene die zich een jaar lang 'F&B Professional of the Year' mag noemen is Bobby van Galen, oprichter en eigenaar van het rijdende concept tramrestaurant Hoftrammm in Den Haag. Zojuist werd dit bekendgemaakt op het Jaargala van de AF&BM 2015.



Jury
De jury had het niet gemakkelijk dit jaar, maar het unieke concept en de doorzettingskracht van Bobby gaven de doorslag. Een dergelijk concept kende Nederland nog niet en Bobby is voornemens om het concept uit te rollen (hoe toepasselijk) naar andere steden in Nederland. De potentiële vestigingssteden laten zich dan uiteraard niet moeilijk raden...

Lange weg
De jury loofde de lange adem van Bobby. Bobby heeft vierenhalf jaar lang keihard gewerkt om het concept van de grond te krijgen. Van vergunning tot financiering... Het was geen gemakkelijke bevalling. Bobby van Galen is een man met karakter. Het concept is bovendien succesvol en spreekt tot de verbeelding. Chef Pierre Wind heeft zich verbonden aan Hoftrammm Tramrestaurant en is culinair eindverantwoordelijke.

Finalisten
De andere finalisten (Albert Kooy en Kimberley Krebs) hebben zich ook uitstekend gepresenteerd, aldus de jury. De jury was bovendien vol lof over hun presentaties. Opvallend is, dat er dit jaar een winnaar uit de koker komt die niet werkzaam is binnen de hotellerie. Verfrissend.

Foto: Cynthia Van Dijke, cynthia@vandijkefotografie.nl

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: