Bobby van Galen F&B Professional of the Year

30 januari 2015
Bobby van Galen F&B Professional of the Year

Roffel, roffel, roffel... De spanning is al wekenlang opgebouwd en via hospitality-management.nl mocht men de afgelopen weken stemmen op zijn of
haar favoriete F&B professional. Het interview met Suzanne de Zwaan in Hospitality Management maakte al een en ander los, waarna de poll op de website overspoeld werd met stemmers. Een geslaagde campagne. De jury had uiteindelijk het laatste woord: de top drie uit de poll werd stevig aan de tand gevoeld en beoordeeld. De jury bestond uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Arjen van den Hof (eigenaar Vondel Hotels), Yuri Dries (F&B-manager bij Grand Hotel Huis ter Duin) en Paul Sprakel (uitgever van Hospitality Management). Nu mag iedereen het eindelijk weten. Degene die zich een jaar lang 'F&B Professional of the Year' mag noemen is Bobby van Galen, oprichter en eigenaar van het rijdende concept tramrestaurant Hoftrammm in Den Haag. Zojuist werd dit bekendgemaakt op het Jaargala van de AF&BM 2015.



*Jury*
De jury had het niet gemakkelijk dit jaar, maar het unieke concept en de doorzettingskracht van Bobby gaven de doorslag. Een dergelijk concept kende Nederland nog niet en Bobby is voornemens om het concept uit te rollen (hoe toepasselijk) naar andere steden in Nederland. De potentiële vestigingssteden laten zich dan uiteraard niet moeilijk raden...

*Lange weg*
De jury loofde de lange adem van Bobby. Bobby heeft vierenhalf jaar lang keihard gewerkt om het concept van de grond te krijgen. Van vergunning tot financiering... Het was geen gemakkelijke bevalling. Bobby van Galen is een man met karakter. Het concept is bovendien succesvol en spreekt tot de verbeelding. Chef Pierre Wind heeft zich verbonden aan Hoftrammm Tramrestaurant en is culinair eindverantwoordelijke.

*Finalisten*
De andere finalisten (Albert Kooy en Kimberley Krebs) hebben zich ook uitstekend gepresenteerd, aldus de jury. De jury was bovendien vol lof over hun presentaties. Opvallend is, dat er dit jaar een winnaar uit de koker komt die niet werkzaam is binnen de hotellerie. Verfrissend.

~Foto: Cynthia Van Dijke, cynthia@vandijkefotografie.nl~

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws