Bobby van Galen F&B Professional of the Year

30 januari 2015 |
Bobby van Galen F&B Professional of the Year<

Roffel, roffel, roffel... De spanning is al wekenlang opgebouwd en via hospitality-management.nl mocht men de afgelopen weken stemmen op zijn of
haar favoriete F&B professional. Het interview met Suzanne de Zwaan in Hospitality Management maakte al een en ander los, waarna de poll op de website overspoeld werd met stemmers. Een geslaagde campagne. De jury had uiteindelijk het laatste woord: de top drie uit de poll werd stevig aan de tand gevoeld en beoordeeld. De jury bestond uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Arjen van den Hof (eigenaar Vondel Hotels), Yuri Dries (F&B-manager bij Grand Hotel Huis ter Duin) en Paul Sprakel (uitgever van Hospitality Management). Nu mag iedereen het eindelijk weten. Degene die zich een jaar lang 'F&B Professional of the Year' mag noemen is Bobby van Galen, oprichter en eigenaar van het rijdende concept tramrestaurant Hoftrammm in Den Haag. Zojuist werd dit bekendgemaakt op het Jaargala van de AF&BM 2015.



Jury
De jury had het niet gemakkelijk dit jaar, maar het unieke concept en de doorzettingskracht van Bobby gaven de doorslag. Een dergelijk concept kende Nederland nog niet en Bobby is voornemens om het concept uit te rollen (hoe toepasselijk) naar andere steden in Nederland. De potentiële vestigingssteden laten zich dan uiteraard niet moeilijk raden...

Lange weg
De jury loofde de lange adem van Bobby. Bobby heeft vierenhalf jaar lang keihard gewerkt om het concept van de grond te krijgen. Van vergunning tot financiering... Het was geen gemakkelijke bevalling. Bobby van Galen is een man met karakter. Het concept is bovendien succesvol en spreekt tot de verbeelding. Chef Pierre Wind heeft zich verbonden aan Hoftrammm Tramrestaurant en is culinair eindverantwoordelijke.

Finalisten
De andere finalisten (Albert Kooy en Kimberley Krebs) hebben zich ook uitstekend gepresenteerd, aldus de jury. De jury was bovendien vol lof over hun presentaties. Opvallend is, dat er dit jaar een winnaar uit de koker komt die niet werkzaam is binnen de hotellerie. Verfrissend.

Foto: Cynthia Van Dijke, cynthia@vandijkefotografie.nl

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting
La Folie in Zaltbommel sluit de deuren

Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019. ‘We zijn nu ti...

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: