BLOG: DE START VAN ONZE BRASSERIE (4)

17 augustus 2015 |
BLOG: DE START VAN ONZE BRASSERIE (4)

Op 15 juli was het eindelijk zover; de sleuteloverdracht. Dit ging overigens nog niet zomaar, want er waren nog een aantal issues met de verhuurder.
Deze zijn eerst besproken, opgelost en op papier gezet. Drie uur later konden wij met een goed gevoel de sleutel omdraaien van ons pand.

Het echte werk
En dan kan het echte werk beginnen... De eerste leveringen van het bouwmateriaal kwamen dezelfde dag nog binnen en de volgende dag waren de eerste werklui al druk aan de gang. Als eerste zijn alle maten vanuit de tekening op de vloer en wanden gezet. Dan zie je of de theorie klopt in de praktijk. Gelukkig waren de afwijkingen beperkt, dus vol gas verder. De openingsdatum staat immers al gepland.

Klik hier voor de eerdere blogs van Patricia en Edwin
Akoestisch plafond
De eerste week zijn de wanden van de toiletgroepen en keuken gezet. Aangezien het een casco pand betreft moeten ook alle voorzieningen voor gas, water, riolering en elektriciteit worden aangebracht. Dagenlang zijn er gaten geboord in de vloeren en urenlang werd er gewerkt in de kruipruimtes. Het ingraven van de vetvangput is een behoorlijke onderneming omdat zo’n put enorm groot is. Vergeet niet net als wij ook hier een vergunning voor aan te vragen. We hebben ook een akoestisch plafond laten aanbrengen, de galm die in het pand zat, is hierdoor volledig weg. Dit plafond zorgt voor de juiste geluiddemping, isoleert en is brandvertragend. Geen verlaagd plafond dus, waardoor we een industriële uitstraling krijgen.



Imposante bar
In de tweede week is gestart met de bouw van de bar. Deze wordt geheel met de hand gemaakt van massief rustiek eiken. Een echte eyecatcher! We hebben meteen de techneuten van de brouwerij laten komen zodat we in het werk de plaats van de tap en koelingen kunnen bepalen. Dit scheelt weer een aantal aanpassingen.



Facebook
Ook zijn we direct gestart met de vorderingen te delen via Facebook (Brasserie Een Mooie Dag). Binnen de kortste keren hebben we een behoorlijk aantal volgers die onze komst vol enthousiasme toejuichen. Ook plaatsen wij bijna dagelijks een foto op onze website (brasserieeenmooiedag.nl) van de activiteit van deze dag. Iedereen die tijdens de bouw naar binnenkijkt krijgt direct een korte rondleiding. Dit vindt men erg leuk en het is goede manier van het promoten van je bedrijf.

Wij gaan verder met de bouwwerkzaamheden en wensen je Een Mooie Dag!
Patricia & Edwin




#eenmooiedag

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: