Blad op zoek naar beste Franse restaurant

4 juli 2011
Blad op zoek naar beste Franse restaurant

Het publieksblad Leven in Frankrijk is op zoek naar het beste Franse restaurant van Nederland. Onder de genomineerden zitten onder meer de vestigingen van Brasserie FLO, Restaurant Rousseau uit Den Haag en Villa De Duinen in Noordwijk.

*Op zoek*
Het magazine is op zoek naar de beste Franse bistro's, brasseries en andere adressen in Nederland die een typische Franse sfeer ademen. Zaken waar men echt Frans eet. Er wordt niet per se gezocht naar de Franse topzaken met Michelinsterren, maar juist naar die bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk.

*Feestelijke happening*
Onlangs is de lijst met tien genomineerde restaurants bekend gemaakt. Lezers kunnen nog tot eind augustus stemmen "via de website":www.leveninfrankrijk.nl/awards. De winnaar wordt op 12 september bekendgemaakt tijdens een feestelijke happening in het Hilton Hotel Amsterdam.
De uitslag en een reportage over het winnende restaurant worden gepubliceerd in het najaarsnummer van Leven in Frankrijk dat medio september verschijnt.
Het is dit jaar voor het eerst dat het magazine de verkiezing organiseert, maar het is de bedoeling om dit vanaf nu ieder jaar te doen.

*Kritisch kijken*
Naast de publieksstemmen zal ook een vakjury kritisch kijken naar de restaurants. De jury bestaat uit SVH Meesterkok Angélique Schmeinck, culinair recensent Karel Bagijn van Bijzondererestaurants.nl en Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

*De 10 genomineerden zijn:*
-Le Bibelot (Utrecht)
-Bistro La Boucherie (Doesburg)
-Bistrot de la Place
–Chez Norbert (Den Haag)
-Bouchon du Centre (Amsterdam)
-FLO (Amsterdam, Eindhoven, Maastricht)
-The French Café (Amsterdam)
-Minevitus (Weesp)
-Le Petit Latin (Amsterdam)
-Restaurant Rousseau (Den Haag)
-Villa De Duinen (Noordwijk)

~Frank Lindner~

Overig nieuws