Blad op zoek naar beste Franse restaurant

4 juli 2011 |
Blad op zoek naar beste Franse restaurant<

Het publieksblad Leven in Frankrijk is op zoek naar het beste Franse restaurant van Nederland. Onder de genomineerden zitten onder meer de vestigingen van Brasserie FLO, Restaurant Rousseau uit Den Haag en Villa De Duinen in Noordwijk.

Op zoek
Het magazine is op zoek naar de beste Franse bistro's, brasseries en andere adressen in Nederland die een typische Franse sfeer ademen. Zaken waar men echt Frans eet. Er wordt niet per se gezocht naar de Franse topzaken met Michelinsterren, maar juist naar die bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk.

Feestelijke happening
Onlangs is de lijst met tien genomineerde restaurants bekend gemaakt. Lezers kunnen nog tot eind augustus stemmen via de website De winnaar wordt op 12 september bekendgemaakt tijdens een feestelijke happening in het Hilton Hotel Amsterdam. De uitslag en een reportage over het winnende restaurant worden gepubliceerd in het najaarsnummer van Leven in Frankrijk dat medio september verschijnt.
Het is dit jaar voor het eerst dat het magazine de verkiezing organiseert, maar het is de bedoeling om dit vanaf nu ieder jaar te doen.

Kritisch kijken
Naast de publieksstemmen zal ook een vakjury kritisch kijken naar de restaurants. De jury bestaat uit SVH Meesterkok Angélique Schmeinck, culinair recensent Karel Bagijn van Bijzondererestaurants.nl en Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

De 10 genomineerden zijn:
-Le Bibelot (Utrecht)
-Bistro La Boucherie (Doesburg)
-Bistrot de la Place
–Chez Norbert (Den Haag)
-Bouchon du Centre (Amsterdam)
-FLO (Amsterdam, Eindhoven, Maastricht)
-The French Café (Amsterdam)
-Minevitus (Weesp)
-Le Petit Latin (Amsterdam)
-Restaurant Rousseau (Den Haag)
-Villa De Duinen (Noordwijk)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: