Blad op zoek naar beste Franse restaurant

4 juli 2011 |
Blad op zoek naar beste Franse restaurant

Het publieksblad Leven in Frankrijk is op zoek naar het beste Franse restaurant van Nederland. Onder de genomineerden zitten onder meer de vestigingen van Brasserie FLO, Restaurant Rousseau uit Den Haag en Villa De Duinen in Noordwijk.

Op zoek
Het magazine is op zoek naar de beste Franse bistro's, brasseries en andere adressen in Nederland die een typische Franse sfeer ademen. Zaken waar men echt Frans eet. Er wordt niet per se gezocht naar de Franse topzaken met Michelinsterren, maar juist naar die bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk.

Feestelijke happening
Onlangs is de lijst met tien genomineerde restaurants bekend gemaakt. Lezers kunnen nog tot eind augustus stemmen via de website De winnaar wordt op 12 september bekendgemaakt tijdens een feestelijke happening in het Hilton Hotel Amsterdam. De uitslag en een reportage over het winnende restaurant worden gepubliceerd in het najaarsnummer van Leven in Frankrijk dat medio september verschijnt.
Het is dit jaar voor het eerst dat het magazine de verkiezing organiseert, maar het is de bedoeling om dit vanaf nu ieder jaar te doen.

Kritisch kijken
Naast de publieksstemmen zal ook een vakjury kritisch kijken naar de restaurants. De jury bestaat uit SVH Meesterkok Angélique Schmeinck, culinair recensent Karel Bagijn van Bijzondererestaurants.nl en Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

De 10 genomineerden zijn:
-Le Bibelot (Utrecht)
-Bistro La Boucherie (Doesburg)
-Bistrot de la Place
–Chez Norbert (Den Haag)
-Bouchon du Centre (Amsterdam)
-FLO (Amsterdam, Eindhoven, Maastricht)
-The French Café (Amsterdam)
-Minevitus (Weesp)
-Le Petit Latin (Amsterdam)
-Restaurant Rousseau (Den Haag)
-Villa De Duinen (Noordwijk)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: