Blad op zoek naar beste Franse restaurant

4 juli 2011 |
Blad op zoek naar beste Franse restaurant<

Het publieksblad Leven in Frankrijk is op zoek naar het beste Franse restaurant van Nederland. Onder de genomineerden zitten onder meer de vestigingen van Brasserie FLO, Restaurant Rousseau uit Den Haag en Villa De Duinen in Noordwijk.

Op zoek
Het magazine is op zoek naar de beste Franse bistro's, brasseries en andere adressen in Nederland die een typische Franse sfeer ademen. Zaken waar men echt Frans eet. Er wordt niet per se gezocht naar de Franse topzaken met Michelinsterren, maar juist naar die bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk.

Feestelijke happening
Onlangs is de lijst met tien genomineerde restaurants bekend gemaakt. Lezers kunnen nog tot eind augustus stemmen via de website De winnaar wordt op 12 september bekendgemaakt tijdens een feestelijke happening in het Hilton Hotel Amsterdam. De uitslag en een reportage over het winnende restaurant worden gepubliceerd in het najaarsnummer van Leven in Frankrijk dat medio september verschijnt.
Het is dit jaar voor het eerst dat het magazine de verkiezing organiseert, maar het is de bedoeling om dit vanaf nu ieder jaar te doen.

Kritisch kijken
Naast de publieksstemmen zal ook een vakjury kritisch kijken naar de restaurants. De jury bestaat uit SVH Meesterkok Angélique Schmeinck, culinair recensent Karel Bagijn van Bijzondererestaurants.nl en Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

De 10 genomineerden zijn:
-Le Bibelot (Utrecht)
-Bistro La Boucherie (Doesburg)
-Bistrot de la Place
–Chez Norbert (Den Haag)
-Bouchon du Centre (Amsterdam)
-FLO (Amsterdam, Eindhoven, Maastricht)
-The French Café (Amsterdam)
-Minevitus (Weesp)
-Le Petit Latin (Amsterdam)
-Restaurant Rousseau (Den Haag)
-Villa De Duinen (Noordwijk)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: