Bijzonder evenement van ijsmaker en restaurateur

23 mei 2016 |
Bijzonder evenement van ijsmaker en restaurateur<

Een bijzonder evenement van een van de beste ijsmakers van Nederland en een creatieve restaurateur gaat in Utrecht plaatsvinden op 17 en
18 juni. Maak je op voor een speciale ijsbelevenis!

Het verhaal van de foodies!
Hun vriendschap gaat door de maag en net als twee kleine kinderen dagen Raoul en Roberto elkaar graag uit. Ik zie ze dan gebogen over een pan of bij een plant staan fantaseren, helemaal in hun eigen fantastische wereld.

Het idee ontstond om samen te koken. Niet voor de handel, maar gek, anders en vooral heel speciaal. Soms lekte er iets uit, vroeg iemand waar ze over aan het smoezen waren en beloofden zij die foodie ook deelgenoot van het resultaat te maken.
Toen ze zich realiseerden dat geen van beiden een huis had dat groot genoeg was voor deze droom, besloten ze nog verder te fantaseren. Waar kon deze droom wel gerealiseerd worden? “Tivoli!” riepen de mannen in koor. Roberto omdat hij er, net vers uit Italië, zijn eerste concert van Candy Dulfer bijwoonde, Raoul omdat hij er nog niet genoeg gefeest had. Maar dat gaat zomaar niet. Het enige échte Tivoli is voor deze twee aangenomen-Utrechters, het oude Tivoli en dat is geen horeca meer. De nieuwe bewoners moesten gevonden, benaderd en overtuigd worden.



IJs van de bovenste plank
Maar met aardse zaken houden beide heren zich niet zo bezig. Roberto maakt ijs, zoals dat in Nederland nog niet eerder gemaakt is, Raoul kookt er de sterren van de Utrechtse hemel bij. Hun fantasie werkt aanstekelijk en mensen werken er graag aan mee. Een BU’er, reageerde enthousiast toen we hem via zijn agent vroegen of hij zijn medewerking wilde verlenen.
De fantasie krijgt inmiddels contouren, 17 en 18 juni wordt hij werkelijkheid. Een 7-gangen diner waarin bij iedere gang een ingrediënt door ijs is vervangen, geserveerd met een bijpassende wijn. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar via http://www.restaurant-cestca.nl/ijsdiner/
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: