Bijzonder evenement van ijsmaker en restaurateur

23 mei 2016 |
Bijzonder evenement van ijsmaker en restaurateur<

Een bijzonder evenement van een van de beste ijsmakers van Nederland en een creatieve restaurateur gaat in Utrecht plaatsvinden op 17 en
18 juni. Maak je op voor een speciale ijsbelevenis!

Het verhaal van de foodies!
Hun vriendschap gaat door de maag en net als twee kleine kinderen dagen Raoul en Roberto elkaar graag uit. Ik zie ze dan gebogen over een pan of bij een plant staan fantaseren, helemaal in hun eigen fantastische wereld.

Het idee ontstond om samen te koken. Niet voor de handel, maar gek, anders en vooral heel speciaal. Soms lekte er iets uit, vroeg iemand waar ze over aan het smoezen waren en beloofden zij die foodie ook deelgenoot van het resultaat te maken.
Toen ze zich realiseerden dat geen van beiden een huis had dat groot genoeg was voor deze droom, besloten ze nog verder te fantaseren. Waar kon deze droom wel gerealiseerd worden? “Tivoli!” riepen de mannen in koor. Roberto omdat hij er, net vers uit Italië, zijn eerste concert van Candy Dulfer bijwoonde, Raoul omdat hij er nog niet genoeg gefeest had. Maar dat gaat zomaar niet. Het enige échte Tivoli is voor deze twee aangenomen-Utrechters, het oude Tivoli en dat is geen horeca meer. De nieuwe bewoners moesten gevonden, benaderd en overtuigd worden.



IJs van de bovenste plank
Maar met aardse zaken houden beide heren zich niet zo bezig. Roberto maakt ijs, zoals dat in Nederland nog niet eerder gemaakt is, Raoul kookt er de sterren van de Utrechtse hemel bij. Hun fantasie werkt aanstekelijk en mensen werken er graag aan mee. Een BU’er, reageerde enthousiast toen we hem via zijn agent vroegen of hij zijn medewerking wilde verlenen.
De fantasie krijgt inmiddels contouren, 17 en 18 juni wordt hij werkelijkheid. Een 7-gangen diner waarin bij iedere gang een ingrediënt door ijs is vervangen, geserveerd met een bijpassende wijn. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar via http://www.restaurant-cestca.nl/ijsdiner/
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: