Bijzonder evenement van ijsmaker en restaurateur

23 mei 2016 |
Bijzonder evenement van ijsmaker en restaurateur<

Een bijzonder evenement van een van de beste ijsmakers van Nederland en een creatieve restaurateur gaat in Utrecht plaatsvinden op 17 en
18 juni. Maak je op voor een speciale ijsbelevenis!

Het verhaal van de foodies!
Hun vriendschap gaat door de maag en net als twee kleine kinderen dagen Raoul en Roberto elkaar graag uit. Ik zie ze dan gebogen over een pan of bij een plant staan fantaseren, helemaal in hun eigen fantastische wereld.

Het idee ontstond om samen te koken. Niet voor de handel, maar gek, anders en vooral heel speciaal. Soms lekte er iets uit, vroeg iemand waar ze over aan het smoezen waren en beloofden zij die foodie ook deelgenoot van het resultaat te maken.
Toen ze zich realiseerden dat geen van beiden een huis had dat groot genoeg was voor deze droom, besloten ze nog verder te fantaseren. Waar kon deze droom wel gerealiseerd worden? “Tivoli!” riepen de mannen in koor. Roberto omdat hij er, net vers uit Italië, zijn eerste concert van Candy Dulfer bijwoonde, Raoul omdat hij er nog niet genoeg gefeest had. Maar dat gaat zomaar niet. Het enige échte Tivoli is voor deze twee aangenomen-Utrechters, het oude Tivoli en dat is geen horeca meer. De nieuwe bewoners moesten gevonden, benaderd en overtuigd worden.



IJs van de bovenste plank
Maar met aardse zaken houden beide heren zich niet zo bezig. Roberto maakt ijs, zoals dat in Nederland nog niet eerder gemaakt is, Raoul kookt er de sterren van de Utrechtse hemel bij. Hun fantasie werkt aanstekelijk en mensen werken er graag aan mee. Een BU’er, reageerde enthousiast toen we hem via zijn agent vroegen of hij zijn medewerking wilde verlenen.
De fantasie krijgt inmiddels contouren, 17 en 18 juni wordt hij werkelijkheid. Een 7-gangen diner waarin bij iedere gang een ingrediënt door ijs is vervangen, geserveerd met een bijpassende wijn. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar via http://www.restaurant-cestca.nl/ijsdiner/
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: