Bijna 100 brouwerijen openen deuren tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen

1 juni 2018 | David Bakker

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni openen bijna 100 brouwerijen in Nederland hun deuren voor publiek. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen nemen bezoekers drie dagen lang een uniek kijkje achter de schermen om alle geheimen van de Nederlandse Biercultuur te ontdekken. Zo krijgt heel Nederland de kans om kennis te maken met de grote diversiteit aan brouwerijen in Nederland. Van net geopende craftbeer brouwerijen tot internationaal opererende brouwerijen: alle brouwers praten met passie over het brouwproces. Naast rondleidingen organiseren brouwerijen tevens brouwdemonstraties en presentaties. De Nederlandse Brouwerijdagen van 1 t/m 3 juni zijn traditiegetrouw de afsluiting van de Week van het Nederlandse Bier, die op 24 mei tijdens het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag begon.

Nederlandse Brouwerijdagen

Het aantal Nederlandse brouwerijen neemt jaarlijks toe. Tijdens de brouwerijdagen leert men alle facetten van het brouwproces. Michel Ordeman, voorzitter CRAFT benadrukt het vakmanschap van bierbrouwen: “Ook dit jaar nodigen bierbrouwers vol bierpassie in Nederland bezoekers uit om kennis te maken met het brouwproces. Het brouwen van bier is gebaseerd op een oud en eenvoudig principe, maar met de huidige technieken en ontwikkelingen is goed bierbrouwen een echt vakmanschap. De creativiteit van de brouwers en de veelvoud van de bierstijlen die verkrijgbaar zijn maakt Nederland een écht bierland.  Drie dagen lang ontdekken bezoekers de grote variëteit aan Nederlandse bieren én leren zij over het brouwproces. Dichterbij de bierbron komen ze niet!”

Stichting Week van het Nederlandse bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra drankenspeciaalzaken, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: