Bijna 100 brouwerijen openen deuren tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen

1 juni 2018 | David Bakker

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni openen bijna 100 brouwerijen in Nederland hun deuren voor publiek. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen nemen bezoekers drie dagen lang een uniek kijkje achter de schermen om alle geheimen van de Nederlandse Biercultuur te ontdekken. Zo krijgt heel Nederland de kans om kennis te maken met de grote diversiteit aan brouwerijen in Nederland. Van net geopende craftbeer brouwerijen tot internationaal opererende brouwerijen: alle brouwers praten met passie over het brouwproces. Naast rondleidingen organiseren brouwerijen tevens brouwdemonstraties en presentaties. De Nederlandse Brouwerijdagen van 1 t/m 3 juni zijn traditiegetrouw de afsluiting van de Week van het Nederlandse Bier, die op 24 mei tijdens het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag begon.

Nederlandse Brouwerijdagen

Het aantal Nederlandse brouwerijen neemt jaarlijks toe. Tijdens de brouwerijdagen leert men alle facetten van het brouwproces. Michel Ordeman, voorzitter CRAFT benadrukt het vakmanschap van bierbrouwen: “Ook dit jaar nodigen bierbrouwers vol bierpassie in Nederland bezoekers uit om kennis te maken met het brouwproces. Het brouwen van bier is gebaseerd op een oud en eenvoudig principe, maar met de huidige technieken en ontwikkelingen is goed bierbrouwen een echt vakmanschap. De creativiteit van de brouwers en de veelvoud van de bierstijlen die verkrijgbaar zijn maakt Nederland een écht bierland.  Drie dagen lang ontdekken bezoekers de grote variëteit aan Nederlandse bieren én leren zij over het brouwproces. Dichterbij de bierbron komen ze niet!”

Stichting Week van het Nederlandse bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra drankenspeciaalzaken, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: