Bij Jef blinkt uit

17 april 2014 |
Bij Jef blinkt uit<

Nadine Mögling, gastvrouw en mede-eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Bij Jef op Texel, is officieel SVH Meestergastheer. Nadine heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in
de Nederlandse horeca. Sinds de invoering van de Meestertitel in 1987 is zij de achtste vrouw die deze titel heeft behaald. In Frankrijk reikte Pierre-Emmanuel Taittinger, CEO van het gelijknamige champagnehuis uit 1732, de officiële versierselen uit aan Nadine. Ter gelegenheid van haar bijzondere prestatie, kookte haar partner Jef Schuur als eerste buitenlandse sterrenchef op Château de la Marquetterie van de familie Taittinger.

Uitblinker
Restaurant Bij Jef in Den Hoorn van Nadine Mögling en haar partner Jef Schuur is sinds 2009 door Michelin bekroond met een ster en heeft hoge noteringen in de Nederlandse restaurantgidsen LEKKER, Grootspraak en GaultMillau. De laatste organisatie riep Nadine in 2011 uit tot Wijn-Spijsspecialist van het Jaar. Maar haar ambitie en het streven naar perfecte gastvrijheid werd ook opgemerkt door het vakblad Culinaire Saisonnier: Nadine werd in het voorjaar van 2013 onderscheiden met de D’Couvert-prijs voor beste gastvrouw of gastheer van Nederland en Vlaanderen. Ook maakte Nadine destijds haar opwachting als jurylid in het tv-programma Topchef van RTL met Robert Kranenborg en Julius Jaspers. Het paar is lid van het culinaire samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers en QL Hotels, een internationale collectie van kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels waar culinair genieten en overnachten één op één samengaan.

Inspireren
Het behalen van haar Meestertitel helpt Nadine, met het doorgeven van haar kennis en passie voor het vak aan de nieuwe generatie gastheren en gastvrouwen. Zij wil jongeren blijven inspireren om het beste uit zichzelf te halen. ,,Dit is niet alleen een persoonlijke erkenning, maar helpt ook in het bijzonder mijn beroep. In deze tijd is het erg moeilijk om jonge mensen te vinden met talent, die ook nog eens de ambitie hebben om in dit prachtige vak te willen (door)groeien en te blijven”, aldus Nadine.

Meesterproef
Nadine legde in november 2013 haar Meesterproef af onder toeziend oog van SVH Meestergastheer Maikel Ginsheumer (Wine Companions in Belfeld), SVH Meestergastheer én Wijnmeester Johan Kragtwijk (maître-sommelier Grand Hotel Karel V in Utrecht) en voormalig secretaris Meestertitels Carsten Klint. Zij werd een dag lang in haar eigen bedrijf door de commissie beoordeeld op meer dan honderd punten. Nadine slaagde cum laude en de commissie roemde haar oog voor detail, complete gastvrijheidsbeleving en de bijzondere wijncombinaties bij de gerechten van haar partner Jef Schuur.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: