Bij Jef blinkt uit

17 april 2014 |
Bij Jef blinkt uit<

Nadine Mögling, gastvrouw en mede-eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Bij Jef op Texel, is officieel SVH Meestergastheer. Nadine heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in
de Nederlandse horeca. Sinds de invoering van de Meestertitel in 1987 is zij de achtste vrouw die deze titel heeft behaald. In Frankrijk reikte Pierre-Emmanuel Taittinger, CEO van het gelijknamige champagnehuis uit 1732, de officiële versierselen uit aan Nadine. Ter gelegenheid van haar bijzondere prestatie, kookte haar partner Jef Schuur als eerste buitenlandse sterrenchef op Château de la Marquetterie van de familie Taittinger.

Uitblinker
Restaurant Bij Jef in Den Hoorn van Nadine Mögling en haar partner Jef Schuur is sinds 2009 door Michelin bekroond met een ster en heeft hoge noteringen in de Nederlandse restaurantgidsen LEKKER, Grootspraak en GaultMillau. De laatste organisatie riep Nadine in 2011 uit tot Wijn-Spijsspecialist van het Jaar. Maar haar ambitie en het streven naar perfecte gastvrijheid werd ook opgemerkt door het vakblad Culinaire Saisonnier: Nadine werd in het voorjaar van 2013 onderscheiden met de D’Couvert-prijs voor beste gastvrouw of gastheer van Nederland en Vlaanderen. Ook maakte Nadine destijds haar opwachting als jurylid in het tv-programma Topchef van RTL met Robert Kranenborg en Julius Jaspers. Het paar is lid van het culinaire samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers en QL Hotels, een internationale collectie van kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels waar culinair genieten en overnachten één op één samengaan.

Inspireren
Het behalen van haar Meestertitel helpt Nadine, met het doorgeven van haar kennis en passie voor het vak aan de nieuwe generatie gastheren en gastvrouwen. Zij wil jongeren blijven inspireren om het beste uit zichzelf te halen. ,,Dit is niet alleen een persoonlijke erkenning, maar helpt ook in het bijzonder mijn beroep. In deze tijd is het erg moeilijk om jonge mensen te vinden met talent, die ook nog eens de ambitie hebben om in dit prachtige vak te willen (door)groeien en te blijven”, aldus Nadine.

Meesterproef
Nadine legde in november 2013 haar Meesterproef af onder toeziend oog van SVH Meestergastheer Maikel Ginsheumer (Wine Companions in Belfeld), SVH Meestergastheer én Wijnmeester Johan Kragtwijk (maître-sommelier Grand Hotel Karel V in Utrecht) en voormalig secretaris Meestertitels Carsten Klint. Zij werd een dag lang in haar eigen bedrijf door de commissie beoordeeld op meer dan honderd punten. Nadine slaagde cum laude en de commissie roemde haar oog voor detail, complete gastvrijheidsbeleving en de bijzondere wijncombinaties bij de gerechten van haar partner Jef Schuur.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: