Bevriende chefs rijden kookbus naar Lyon

13 januari 2015
Bevriende chefs rijden kookbus naar Lyon

Gisteren overhandigde Edwin Tunnissen van Makro op de Horecava de sleutel van de bezorgwagen van Makro aan chef Jan Smink
die voor Nederland op 28 januari deelneemt aan de Bocuse d'Or in Lyon. Het Nederlandse team reist zelf per vliegtuig en het zijn dan ook bevriende chefs die de bezorgwagen naar de Franse stad rijden.

*De bestuurders*
Chefs Kees Meinderts en Daan Nagelkerke rijden de wagen naar Lyon. Afhankelijk van het weer vertrekken ze zondag of maandag voor de wedstrijd. Jan: "Het is uiteraard heel erg belangrijk dat alles heel aankomt, anders is alles voor niets geweest." Voorzichtig rijden is dus de boodschap voor de twee chefs.

*Over de wagen*
De bezorgwagen is ook gebruikt bij de Europese finale in "Stockholm":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/jan-smink-maakt-het-waar-nederland-naar-wereldfinale-16289/ die in mei van vorig jaar plaatsvond. De wagen is voorzien van een koeling. Deze koeling is vooral van belang omdat chef Jan Smink en commis Lars Aukema pas op woensdag 28 januari, de tweede wedstrijddag, aan de beurt zijn.

"*Meer lezen over de Bocuse d'Or? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws