Belgische restaurants krijgen 'fair-play'-label voor witte kassa

12 mei 2017 | Roy Spijker

Restaurants in België die zich keurig aan de regels houden kunnen een 'fair-play'-label verdienen van de Belgian Restaurants Association (BRA). Dat schrijft de grote Vlaamse krant HLN. De associatie hoopt met dit label iets te doen aan oneerlijke concurrentie van restaurants en traiteurs die geen verplichte witte kassa hebben. Volgens de BRA komen etablissementen die zich wel aan de regels houden daardoor onder druk te staan.

"Om alle klanten kwaliteit te bieden en om winstgevend te blijven moeten alle actoren in de markt dezelfde regels toepassen", laat BRA weten. "Wanneer dat niet gebeurt, is dat op het einde van de rit slecht voor iedereen: restaurateurs, klanten, personeel, leveranciers en de staat." De associatie spreekt van een onevenwichtige situatie, omdat volgens hen slechts de helft van de restaurants in België met een witte kassa werkt.

Restaurants die het label willen krijgen kunnen dit aanvragen bij het BRA. Een gecertificeerde onafhankelijke instantie komt dat controleren of het restaurant inderdaad aan alle regels voldoet. Restaurants worden ieder jaar gecontroleerd, om het label te behouden. BRA kent 450 leden in België.

Overig nieuws

Food Achtergronden
Goed voedsel wordt gesubsidieerd vergist

De overheid subsidieert de vergisting van goed voedsel om groene energie op te wekken. Dat bleek uit de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) over voedselverspilling. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) overweegt de subsidieregeling voor groene ener...

Personalia Culinair
Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam al...

Culinair Internationaal
Chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chef...

Opening Restaurant
Restaurant Vlaar opent vernieuwd terras

Restaurant Vlaar aan het Noordereinde in ’s-Graveland (centraal in het Gooi) heeft haar terras geheel vernieuwd. Met nieuwe stijlvolle bestrating, comfortabel en modern meubilair, mediterrane planten, loungemuziek en fijne sfeerverlichting zijn ze helemaal klaar voor de zomer. Want buiten eten...

Events Culinair
Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’. Specialisten en grote na...

Café Opening Culinair
Sergio Herman opent café met zelfbediening en snacks

Volgende maand opent de befaamde chef-kok Sergio Herman een nieuwe zaak, genaamd AIRcafé. Dat wordt een take-away en zelfbedieningsgedeelte in zijn pas geopende restaurant AIRRepublic. Dit restaurant vind je in Cadzand. Laagdrempelig en relatief eenvoudig In zijn nieuwsbrief rept Herm...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: