Belgische restaurants krijgen 'fair-play'-label voor witte kassa

12 mei 2017 | Roy Spijker

Restaurants in België die zich keurig aan de regels houden kunnen een 'fair-play'-label verdienen van de Belgian Restaurants Association (BRA). Dat schrijft de grote Vlaamse krant HLN. De associatie hoopt met dit label iets te doen aan oneerlijke concurrentie van restaurants en traiteurs die geen verplichte witte kassa hebben. Volgens de BRA komen etablissementen die zich wel aan de regels houden daardoor onder druk te staan.

"Om alle klanten kwaliteit te bieden en om winstgevend te blijven moeten alle actoren in de markt dezelfde regels toepassen", laat BRA weten. "Wanneer dat niet gebeurt, is dat op het einde van de rit slecht voor iedereen: restaurateurs, klanten, personeel, leveranciers en de staat." De associatie spreekt van een onevenwichtige situatie, omdat volgens hen slechts de helft van de restaurants in België met een witte kassa werkt.

Restaurants die het label willen krijgen kunnen dit aanvragen bij het BRA. Een gecertificeerde onafhankelijke instantie komt dat controleren of het restaurant inderdaad aan alle regels voldoet. Restaurants worden ieder jaar gecontroleerd, om het label te behouden. BRA kent 450 leden in België.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Diner
Amstel Boathouse organiseert 'charity diner'

Op woensdag 29 november 2017 organiseert het Amstel Boathouse samen met het Bhutan Youth Development Funds en de Mieke Huigen Stichting een charity diner. Deze avond staat in het teken van een betere toekomst voor jonge monniken uit Bhutan. Er wordt geld ingezameld om te streven naar onderwijs voor ...

Achtergronden Wijn
Mensheid drinkt al langer wijn dan werd aangenomen

Professor Patrick McGovern heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd, waarin hij aangetoond heeft dat de mensheid al 5000 jaar langer wijn drinkt (en maakt) dan eerder werd aangenomen. Georgië De bio­moleculaire archeoloog van de universiteit van Pennsylvania vond in acht aar­dewerk...

Achtergronden Culinair
Fransen kiezen voor Boeuf Bourguignon als nationaal gerecht

De Fransen hebben gestemd op het gerecht dat volgens hen de Gallische gastronomie het beste uidraagt. Uiteraard bevat het gerecht vlees en wijn, hoe kan het ook anders. Boeuf Bourguignon is immers de grote winnaar. Vleesgerecht Het gestoofde vleesgerecht uit centraal Frankrijk wordt gemaakt me...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: