Belgische restaurants krijgen 'fair-play'-label voor witte kassa

12 mei 2017 | Roy Spijker

Restaurants in België die zich keurig aan de regels houden kunnen een 'fair-play'-label verdienen van de Belgian Restaurants Association (BRA). Dat schrijft de grote Vlaamse krant HLN. De associatie hoopt met dit label iets te doen aan oneerlijke concurrentie van restaurants en traiteurs die geen verplichte witte kassa hebben. Volgens de BRA komen etablissementen die zich wel aan de regels houden daardoor onder druk te staan.

"Om alle klanten kwaliteit te bieden en om winstgevend te blijven moeten alle actoren in de markt dezelfde regels toepassen", laat BRA weten. "Wanneer dat niet gebeurt, is dat op het einde van de rit slecht voor iedereen: restaurateurs, klanten, personeel, leveranciers en de staat." De associatie spreekt van een onevenwichtige situatie, omdat volgens hen slechts de helft van de restaurants in België met een witte kassa werkt.

Restaurants die het label willen krijgen kunnen dit aanvragen bij het BRA. Een gecertificeerde onafhankelijke instantie komt dat controleren of het restaurant inderdaad aan alle regels voldoet. Restaurants worden ieder jaar gecontroleerd, om het label te behouden. BRA kent 450 leden in België.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Hotel opleiding
Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland Co...

Awards
Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 19 september de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het duurzame Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft Jos van Grunsven (vicevoorzitter Euro-Toques) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekend ge...

Events Utrecht
Utrechts restaurant komt met filmmenu en Gouden Kalf tijdens Nederlands Film Festival

Woensdag 20 september 2017 start het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. STAN & CO Utrecht viert dit met een eigen première. Gedurende het filmfestival lanceert STAN & CO U...

Vis
Bistrobar Berlin kookt van kop tot graat: Kabeljauwkop

No waste. Duurzame vangst. Koken van kop tot graat. Het is helemaal 2017. Voor Fedor Kok, souschef bij Bistrobar Berlin in Nijmegen, viel alles op zijn plek tijdens een bezoek aan de haven van het IJslandse Reykjavik. Hij bracht zijn ideeën mee naar huis. En Ron Blaauw loved it... In restaur...

Amsterdam Bocuse d'Or
Lars Drost van Ciel Blue winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Blue in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: