Belgische chef wint serie The Taste

18 december 2013
Belgische chef wint serie The Taste

De Nederlandse kok Dorus Clement heeft het in de finale van het kook- en proefprogramma The Taste moeten afleggen tegen de Belgische chef-kok Rosario Butera. Dorus zat in het team van
Robert Kranenborg, Rosario werd ondersteund door de Belgische topchef Wout Bru. Ook de Belgische hobbykok Kim Malfait, eveneens uit het team van Bru, streed mee in de finale

*Brandade*
In de halve finale wees Sergio Herman uit zes overgebleven kandidaten de drie finalisten aan. Dorus, Rosario en Kim hadden volgens de driesterrenchef de meest smaakvolle vertaling gemaakt van zijn wens: een gerecht met mosselen en een brandade van kabeljauw.

*Sterwaardig*
In de eindstrijd moesten de drie finalisten een driegangenmenu op Michelinsterniveau maken. Op drie lepels moesten ze een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert presenteren. De coaches Herman den Blijker, Gert De Mangeleer, Herman den Blijker en Wout Bru vonden de lepels van Rosario het beste.

*Belgen kunnen koken*
De winnaar kreeg een geldbedrag van 25.000 euro. Rosario en Wout ontvingen ook nog een winnaarsbeeldje. In een reactie op de website van de Belgische zender VTM zegt Rosario over het verschil tussen Belgen en Nederlanders op culinair vlak met een glimlach: "Belgen kunnen koken".

Naar de eerste aflevering van het Nederlands-Belgische televisieprogramma keken in ons land iets meer dan 1 miljoen mensen. De finale werd door 844.000 mensen gezien.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws