Belgische chef wint serie The Taste

18 december 2013 |
Belgische chef wint serie The Taste

De Nederlandse kok Dorus Clement heeft het in de finale van het kook- en proefprogramma The Taste moeten afleggen tegen de Belgische chef-kok Rosario Butera. Dorus zat in het team van
Robert Kranenborg, Rosario werd ondersteund door de Belgische topchef Wout Bru. Ook de Belgische hobbykok Kim Malfait, eveneens uit het team van Bru, streed mee in de finale

Brandade
In de halve finale wees Sergio Herman uit zes overgebleven kandidaten de drie finalisten aan. Dorus, Rosario en Kim hadden volgens de driesterrenchef de meest smaakvolle vertaling gemaakt van zijn wens: een gerecht met mosselen en een brandade van kabeljauw.

Sterwaardig
In de eindstrijd moesten de drie finalisten een driegangenmenu op Michelinsterniveau maken. Op drie lepels moesten ze een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert presenteren. De coaches Herman den Blijker, Gert De Mangeleer, Herman den Blijker en Wout Bru vonden de lepels van Rosario het beste.

Belgen kunnen koken
De winnaar kreeg een geldbedrag van 25.000 euro. Rosario en Wout ontvingen ook nog een winnaarsbeeldje. In een reactie op de website van de Belgische zender VTM zegt Rosario over het verschil tussen Belgen en Nederlanders op culinair vlak met een glimlach: "Belgen kunnen koken".

Naar de eerste aflevering van het Nederlands-Belgische televisieprogramma keken in ons land iets meer dan 1 miljoen mensen. De finale werd door 844.000 mensen gezien.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: