Belgische chef wint serie The Taste

18 december 2013 |
Belgische chef wint serie The Taste

De Nederlandse kok Dorus Clement heeft het in de finale van het kook- en proefprogramma The Taste moeten afleggen tegen de Belgische chef-kok Rosario Butera. Dorus zat in het team van
Robert Kranenborg, Rosario werd ondersteund door de Belgische topchef Wout Bru. Ook de Belgische hobbykok Kim Malfait, eveneens uit het team van Bru, streed mee in de finale

Brandade
In de halve finale wees Sergio Herman uit zes overgebleven kandidaten de drie finalisten aan. Dorus, Rosario en Kim hadden volgens de driesterrenchef de meest smaakvolle vertaling gemaakt van zijn wens: een gerecht met mosselen en een brandade van kabeljauw.

Sterwaardig
In de eindstrijd moesten de drie finalisten een driegangenmenu op Michelinsterniveau maken. Op drie lepels moesten ze een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert presenteren. De coaches Herman den Blijker, Gert De Mangeleer, Herman den Blijker en Wout Bru vonden de lepels van Rosario het beste.

Belgen kunnen koken
De winnaar kreeg een geldbedrag van 25.000 euro. Rosario en Wout ontvingen ook nog een winnaarsbeeldje. In een reactie op de website van de Belgische zender VTM zegt Rosario over het verschil tussen Belgen en Nederlanders op culinair vlak met een glimlach: "Belgen kunnen koken".

Naar de eerste aflevering van het Nederlands-Belgische televisieprogramma keken in ons land iets meer dan 1 miljoen mensen. De finale werd door 844.000 mensen gezien.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: