In België zijn Horeca Expo en Foodprint op zoek naar de man of vrouw uit de Belgische gastronomie die het afgelopen jaar baanbrekend werk verricht heeft. Acht kandidaten zijn in de race.
Deze persoon, of personen in het geval van duo's, mag zich straks de Culinaire Persoonlijkheid van België 2012 noemen.
Stemmen gestart
Een jury heeft een aantal kandidaten naar voren geschoven> Tot 2 november kan er worden gestemd
op de Culinaire Persoonlijkheid van 2012. De winnaar wordt naast de award vereeuwigd met een artikel in Foodprint1213, het jaarboek van de gastronomie in woord en beeld.
De kanshebbers, allen mannen, zijn in willekeurige volgorde:
• Gert De Mangeleer & Joachim Boudens (restaurant Hertog Jan)
• Pierre Wynants
• Viki Geunes (restaurant ‘t Zilte)
• Johan Segers (restaurant ’t Fornuis)
• Bart De Pooter (restaurant Pastorale)
• Geert Van Hecke (restaurant De Karmeliet)
• Bernard Lahousse & Peter Coucuyt (Sense for taste)
• Jean-Louis Mathy (hotel-restaurant Le Castel)
Op de foto: Pierre Wynants, een van de kanshebbers op de titel
Frank Lindner
Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!