België zoekt culinaire persoonlijkheid

18 oktober 2012 |
België zoekt culinaire persoonlijkheid

In België zijn Horeca Expo en Foodprint op zoek naar de man of vrouw uit de Belgische gastronomie die het afgelopen jaar baanbrekend werk verricht heeft. Acht kandidaten zijn in de race.
Deze persoon, of personen in het geval van duo's, mag zich straks de Culinaire Persoonlijkheid van België 2012 noemen.

Stemmen gestart
Een jury heeft een aantal kandidaten naar voren geschoven> Tot 2 november kan er worden gestemd op de Culinaire Persoonlijkheid van 2012. De winnaar wordt naast de award vereeuwigd met een artikel in Foodprint1213, het jaarboek van de gastronomie in woord en beeld.
De kanshebbers, allen mannen, zijn in willekeurige volgorde:
• Gert De Mangeleer & Joachim Boudens (restaurant Hertog Jan)
• Pierre Wynants
• Viki Geunes (restaurant ‘t Zilte)
• Johan Segers (restaurant ’t Fornuis)
• Bart De Pooter (restaurant Pastorale)
• Geert Van Hecke (restaurant De Karmeliet)
• Bernard Lahousse & Peter Coucuyt (Sense for taste)
• Jean-Louis Mathy (hotel-restaurant Le Castel)

Op de foto: Pierre Wynants, een van de kanshebbers op de titel

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: