Bekende hamburgerketen vindt toplocatie

23 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Het team van Ellis Gourmet Burger bewijst eens te meer dat ze naast zin voor goede smaak ook feeling voor toplocaties heeft. De vierde vestiging ‘voor mogelijk de beste hamburger ter wereld' opent op 25 augustus, op de Neude in Utrecht, in een plek met een rijke geschiedenis.
 
Gratis burger
De opening wordt feestelijk gevierd met het weggeven van gratis burgers. Op donderdag 25 augustus kan iedereen, van 12:00 uur tot 19:00 uur, een gratis burger in het restaurant komen eten. Tijdens eerdere free- burger acties in Rotterdam, Amsterdam en Breda wisten burgerlovers EGB massaal te vinden en stonden er lange rijen op de rode loper.
 
Het verhaal rond het eerherstel voor de authentieke hamburger is inmiddels bekend. De aanpak van Ellis Gourmet Burger blijft aanslaan en dat bewijst de opening van de vestiging in Utrecht. De mix van hamburgers gemaakt van eerste keus rundvlees en gepresenteerd op een divers en originele menu waar ook vegetariërs makkelijk hun gading vinden, ligt aan de basis van deze succesformule. 'Gourmet' of verfijning is het sleutelwoord en bij aanvang zetten de uitbaters flink in op het creëren van hoge toegevoegde waarde.
 
Met zowel hun productkeuze, originele bereiding en smakelijke presentatie maken ze het verschil. Daarnaast betrekken ze ook de expertise van vooraanstaande spelers uit de culinaire wereld in hun menukaart. Treffend voorbeeld is de samenwerking met topslager Hendrik Dierendonck die mee de Meatlover by Dierendock  ontwikkelde. Ook verschillende topchefs drukken hun stempel op het hamburgeraanbod met onder meer Signature Gourmet Burgers.
 
Verrassen doet Ellis Gourmet Burger niet, enkel met prikkelende smaakcombinaties. Ook de keuze van locatie en pand is inspirerend. Eind 15e eeuw werd de Neude een belangrijke trekpleister voor marktkooplui dankzij haar locatie. Het plein was gelegen  aan de handelsweg van Holland naar Gerle en dicht bij de Oudegracht. Nu anno 2016 is het nog steeds één van de bekendste pleinen van ons land. Hier mag The Best Burger in Town natuurlijk niet ontbreken. Van deze burger kan genoten worden binnen in het New Yorks ogende restaurant of buiten op het terras met een prachtig uitzicht over het plein.
 
Over Ellis Gourmet Burger
Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen: the search for the perfect burger. In België zijn er maar liefst elf locaties, sinds twee jaar is Ellis ook actief in Nederland met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Breda en nu ook Utrecht. Op 1 augustus opende Ellis haar eerste vestiging in Parijs. Ellis onderscheidt zich door de beste producten te gebruiken en verfijnt continu de recepten met hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs. www.ellisgourmetburger.com
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: