Beers & Barrels geopend aan Rembrandtplein in Amsterdam

Auteur: Redactie
Opening 31 maart 2023
Beers & Barrels geopend aan Rembrandtplein in Amsterdam

Na een grote verbouwing opende Beers & Barrels op 31 maart een nieuwe locatie aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Een robuuste, maar sfeervolle restaurant-barsetting waar naast ruim 70 soorten bieren ook een hoog kwalitatief aanbod aan (dry-age) vleesgerechten, goede cocktails en verrassende vega gerechten op de kaart staan.

Met de opening van Beers & Barrels Amsterdam geeft horecagroep Restaurant Company Europe (RCE), waar het concept onder valt, een nieuwe invulling aan het hoekpand op het Rembrandtplein. Een iconische plek waar de afgelopen ruim 40 jaar het geliefde L’Opera gevestigd zat. "Voormalig eigenaresse Florine Muije is met pensioen en heeft het stokje met een gerust hart aan ons overgedragen, vertelt Sandra van Halderen (CEO RCE). "Toen deze locatie beschikbaar kwam wisten wij het direct: dit móet een Beers & Barrels worden. Ik ben ervan overtuigd dat ons mooie concept gaat aanslaan in Amsterdam. Onze andere Beers & Barrels locaties op soortgelijke uitgaansplekken zijn al zeer succesvol, dus hier aan een van de drukste pleinen van Amsterdam hebben wij er het volste vertrouwen in. We zijn ontzettend trots dat we ons sterke concept ook op deze toplocatie kunnen gaan neerzetten."

Grote verbouwing

De afgelopen maanden is ontzettend hard gewerkt om een te gekke nieuwe plek te creëren. Een nostalgische plek in een nieuw jasje waar zowel oud als jong zich thuis zal voelen. Of je nu een ervaren bierdrinker bent of juist jouw smaak op het gebied van bier wilt gaan ontwikkelen, er valt genoeg te ontdekken. Amsterdam is de inmiddels vijfde locatie van Beers & Barrels. Net als in de recent geopende locatie in Rotterdam is ook in Amsterdam een robuuste en meer volwassen sfeer neergezet. Maar ook de vertrouwde ‘Beers elementen’ uit Utrecht en Breda zullen de vaste fans gaan herkennen, zoals de robuuste houten tafels, de droogkasten met dry-aged meat en de barrelroom met ruige bierfusten en warme neon’s.

Taptafels, cocktailbar en (overdekt) terras

"Een belangrijk onderdeel van ons Beers & Barrels concept zijn de taptafels, waaraan zelf bier getapt kan worden", vertelt Sandra. "Deze zijn heel populair als personeelsuitjes en bij grotere groepen. We hebben er meerdere laten terugkomen zowel op de boven- als benedenverdieping. Onze taptafels bieden een unieke beleving die al begint in onze barrelroom met het wegen van je eigen fust. In het weekend organiseert Beers & Barrels regelmatig DJ Nights met live muziek en deze locatie belooft weer een mooie staplocatie te worden. En natuurlijk kijken we uit naar een lange zomer waar onze gasten op het brede terras en in onze serre heerlijk kunnen lunchen, borrelen en van de zon kunnen genieten."

Eat, drink and thrive

Anders dan de naam misschien doet vermoeden, is het niet alleen bier dat de klok slaat bij Beers & Barrels. Net als in Rotterdam verrast Beers & Barrels je ook in Amsterdam met een stijlvolle cocktailbar area waar in relaxte setting heerlijke cocktails worden geschonken. Onder andere zogenoemde beertales (hoe kan het ook anders) op basis van bier. Naast de bieren en cocktails, stelen ook de met passie bereide gerechten de show op de menukaart. Denk hierbij goedgevulde platters met borrelhapjes, burgers, roasted chicken en ambachtelijke dry-age vleesgerechten zoals tomahawk en côte de boeuf.

Overig nieuws