Bezoek gratis BBB Maastricht

27 september 2017 | Thijs Jacobs

Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober openen de 4 werelden van BBB hun deuren in MECC Maastricht en het belooft weer een culinair spektakel te worden. Ruim 400 exposanten, 125 demonstraties, wedstrijden, proeverijen en workshops en zeker 20 sterrenchefs uit de hele wereld; BBB staat bol van beleving en inspiratie.

Kookwedstrijden en meer...

Het in 2016 geïntroduceerde, nieuwe beursconcept waarbij de beurs is opgedeeld in 4 specifieke horecawerelden, is deze editie nog verder doorontwikkeld. Zo komt Food Forest dit jaar met Cooking Mania, een exclusief gedeelte waar kookwedstrijden met talentvolle, aanstormende koks én gerenommeerde chefs plaatsvinden. In de wereld van innovatieve producten, diensten en andere oplossingen, Variety Valley, vind je een compleet vernieuwd Food Court waar bezoekers tegen aantrekkelijke prijzen verrassende gerechten nuttigen.

Craftbrouwerijen

Beverage Beach presenteert op Specialty Beer Bay zeker 20 craftbrouwerijen die hun eigen, unieke speciaalbieren serveren. Bovendien kun je hier deelnemen aan diverse wijn- en spijsproeverijen en zijn er op Sprits Square drie dagen lang workshops met betrekking tot ‘the perfect serve’. Uiteraard ontbreekt in deze wereld ook het NK oestersteken niet.

Folie Culinaire

Folie Culinaire, tot slot, is enkel toegankelijk voor horecaprofessionals uit het hogere- en topsegment. Belangrijk onderdeel van Folie Culinaire is de Demo Kitchen waar beroemde, internationale (sterren)chefs doorlopend demonstraties geven. Een van de deelnemers is Mikael Svensson, een Zweedse chef van het Urban sterrenrestaurant dichtbij de Foodhallen van Oslo. Dit jonge talent verrast met zijn visie en duidelijke beeld van iets wat New Nordic Cuisine mag heten in een keuken waar biologische en organische producten de hoofdrol spelen in gerechten met een moderne look en twist.

Nieuw dit jaar is ook de BBB Club Night, een netwerkfeest op dinsdagavond dat in samenwerking met Starthoreca wordt georganiseerd in Complex (centrum Maastricht).

Zorg dat je erbij bent en registreer je hier gratis!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: