BBB Maastricht en horeca-opleiding BierTalent slaan handen in elkaar

1 november 2019 | David Bakker

Op de eerste dag van BBB Maastricht hebben BBB en BierTalent officieel hun samenwerking bekrachtigd. Met BierTalent lanceert StiBON een nieuwe opleiding, speciaal gericht op de horeca.

Na een succesvolle start in Amsterdam, Haarlem en Breda biedt BierTalent samen met de BBB Academy de bieropleiding vanaf dit najaar ook aan in Maastricht. De eerste lessen vinden al plaats op 12 november en 20 december 2019. Dit en meer werd gevierd tijdens de horecavakbeurs BBB Maastricht die dit jaar haar 65-jarig bestaan vierde in MECC Maastricht.

 Een brede variatie aan bier op de menukaart is niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. De consument is gewend aan een ruime keuze en is steeds veeleisender. “De nieuwe bieropleiding BierTalent biedt horecaondernemers een flexibele manier om bierkennis én enthousiasme van de medewerkers te vergroten. Dat levert een positieve bijdrage aan de omzet”, aldus Henri Reuchlin, één van de initiatiefnemers achter BierTalent. “In de opleiding ligt de nadruk op praktisch toepasbare biervaardigheden. Gastgericht advies geven speelt een belangrijke rol in alle lesblokken. De opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met de gerenommeerde StiBON Bieropleidingen.” Beursmanager BBB Maastricht, Erik Stroink voegt toe: “De samenwerking met StiBON past perfect bij de ambitie van de BBB om het hele jaar door toegevoegde waarde te bieden voor de horecasector.”

Flexibel in te richten bieropleiding

De opzet van de opleiding is onderscheidend. Waar je bij een traditionele opleiding alle lessen achter elkaar moet volgen, bestaat BierTalent uit nevengeschikte lesblokken. Ieder lesblok is afzonderlijk en op willekeurige volgorde te volgen. Praktische kennis en vaardigheden staan daarbij centraal. ”De opleiding bestaat uit zes lesblokken, die in de loop van het jaar gegeven worden”,verklaart Bas Schampers, mede-initiatiefnemer. “Een aantal van die lessen is seizoensgebonden, andere zijn algemener van aard. Je kunt alle lesblokken volgen, of alleen die blokken die je voor je werk nodig hebt.” 

Praktijk- en gastgerichte lesmethode

BierTalent is opgezet door drie biersommeliers die gepokt en gemazeld zijn in de wereld van het bier en horeca. Naast Bas Schampers en Henri Reuchlin is dat Pepijn van der Waa. “De praktische insteek is voor ons erg belangrijk”, aldus Pepijn. “Vandaar dat we geen online lesprogramma aanbieden. Het gaat in de horeca immers om de menselijke interactie.” 

Opleiden van horecatalent steeds belangrijker 

 “In een tijd waarhorecatalent steeds schaarser wordt, kan BierTalent helpen goed personeel vast te houden”, meent Henri Reuchlin. "Als mensen opleidingen mogen volgen, bind je ze juist en motiveer je ze. Het hoort bij goed werkgeverschap.” 

De eerste les in Maastricht gaat dieper in op tappen en schenken. De les wordt gegeven op 12 november 2019 bij au Mouton Blanc. Op 20 december 2019 volgt een les brouwproces bij brouwerij de Maastrichter Maltezer. Meer informatie is te vinden op www.biertalent.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: