BBB haalt StiBON Bieropleidingen naar Maastricht 

9 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Op de eerste dag van BBB Maastricht hebben BBB en StiBON Bieropleidingen BV officieel de samenwerking bevestigd. StiBON is een erkende opleiding voor Nederlandse biersommeliers en biedt opleidingen aan op verschillende niveaus. Samen met de BBB Academy biedt StiBON de bieropleiding vanaf dit najaar ook aan in Maastricht. Dit en meer wordt gevierd tijdens de horecavakbeurs BBB die plaatsvindt van 9 t/m woensdag 11 oktober in MECC Maastricht.

Biersommelier word je niet zo maar. Dat vraagt veel kennis, zowel praktisch als theoretisch. In samenwerking met Doemens en het BierKulturHaus leidt StiBON op tot de internationaal erkende titel ‘Doemens Diplom Biersommelier’. Beursmanager Erik Stroink: ‘BBB heeft niet alleen als ambitie een jaarlijkse vakbeurs te organiseren, maar biedt gedurende het hele jaar een platform om het succes voor horeca ondernemers te helpen vergroten. Dit doen wij onder andere door het organiseren van verschillende activiteiten onder de noemer BBB Academy. De opleidingen van StiBON passen perfect bij onze missie en ik ben bij dat wij deze bieropleiding mogen toevoegen aan ons activiteitenpalet.’

Trots op samenwerking

Henri Reuchlin, coördinator StiBON: ‘Wij zijn er trots op dat wij in samenwerking met BBB in bierstad Maastricht een opleiding kunnen aanbieden. Het is een mooie aanvulling op de StiBON  opleidingen in de rest van het land.’

De StiBON bieropleiding start op maandag 27 november en vindt iedere 2 weken plaats in café De Zwaan, op de markt in Maastricht. Mensen kunnen zich vanaf morgen inschrijven via de website stibon.nl.

Horecavakbeurs BBB Maastricht vindt plaats van maandag 9 t/m woensdag 11 oktober in MECC Maastricht. bbbmaastricht.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: