BBB haalt StiBON Bieropleidingen naar Maastricht 

9 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Op de eerste dag van BBB Maastricht hebben BBB en StiBON Bieropleidingen BV officieel de samenwerking bevestigd. StiBON is een erkende opleiding voor Nederlandse biersommeliers en biedt opleidingen aan op verschillende niveaus. Samen met de BBB Academy biedt StiBON de bieropleiding vanaf dit najaar ook aan in Maastricht. Dit en meer wordt gevierd tijdens de horecavakbeurs BBB die plaatsvindt van 9 t/m woensdag 11 oktober in MECC Maastricht.

Biersommelier word je niet zo maar. Dat vraagt veel kennis, zowel praktisch als theoretisch. In samenwerking met Doemens en het BierKulturHaus leidt StiBON op tot de internationaal erkende titel ‘Doemens Diplom Biersommelier’. Beursmanager Erik Stroink: ‘BBB heeft niet alleen als ambitie een jaarlijkse vakbeurs te organiseren, maar biedt gedurende het hele jaar een platform om het succes voor horeca ondernemers te helpen vergroten. Dit doen wij onder andere door het organiseren van verschillende activiteiten onder de noemer BBB Academy. De opleidingen van StiBON passen perfect bij onze missie en ik ben bij dat wij deze bieropleiding mogen toevoegen aan ons activiteitenpalet.’

Trots op samenwerking

Henri Reuchlin, coördinator StiBON: ‘Wij zijn er trots op dat wij in samenwerking met BBB in bierstad Maastricht een opleiding kunnen aanbieden. Het is een mooie aanvulling op de StiBON  opleidingen in de rest van het land.’

De StiBON bieropleiding start op maandag 27 november en vindt iedere 2 weken plaats in café De Zwaan, op de markt in Maastricht. Mensen kunnen zich vanaf morgen inschrijven via de website stibon.nl.

Horecavakbeurs BBB Maastricht vindt plaats van maandag 9 t/m woensdag 11 oktober in MECC Maastricht. bbbmaastricht.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: