BBB en Folie Culinaire: 10% meer bezoekers

6 oktober 2014 |
BBB en Folie Culinaire: 10% meer bezoekers

Dag één van de 60ste editie van Horecavakbeurs BBB en gastronomie vakevent Folie Culinaire is succesvol van start gegaan. Belgische
horecaondernemers ontvingen een speciaal warm welkom door de heer Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Van Assche verzorgde samen met de heer Lodewijk van der Grinten, Algemeen Directeur Koninklijke Horeca Nederland de officiële opening. Van der Grinten sprak zich onder meer uit over de toekomst van de horecabeurzen. “Vroeger deed je fantastische zaken als je kon concurreren en in de toekomst kun je succesvol zijn als je weet samen te werken.”

Nordic Cuisine
Folie Culinaire: van Nordic Cuisine tot ‘kut met peren’
In de demonstratiekeuken van Folie Culinaire werd het publiek getrakteerd op een optreden van de meesterchocolatier Pierre Marcolini. Het resultaat: pralines van slechts 6 gram met de meest lichte, verfijnde en diepste smaakervaring ooit. De Noorse topchef Even Ramsvik van restaurant Ylajali uit Oslo deelde zijn speciale kooktechnieken uit de Nordic Cuisine. Al zijn gerechten vertellen een verhaal, smaaksensaties zijn als emoties in de filosofie van deze chef. Met pareltjes van peterselie, zee-egel en mierikswortel bereid in stikstof, gefermenteerde bieten en ingrediënten met verschillende vetgehaltes die zorgen voor een hemelse beleving.

Poetin
Achtsterrenchef Michel del Burgo was verhinderd. Hij mocht bij Poetin op audiëntie komen (echt waar). Gelukkig waren daar sterrenchefs die het stokje met plezier wilde overnemen. Om aandacht te vragen voor het probleem van voedselverspilling werden gerechten bereid met spraakmakende namen als ‘kut met peren’, ‘klotezooi’ en ‘lulkoek’. Vroeger ging vleesafval als de geslachtsorganen in de balkenbrij, tegenwoordig in de afvalbak, terwijl dat helemaal niet nodig is. De bezoekers lieten zich de culinaire creaties bereid door de gerenommeerde sterrenkoks in ieder geval goed smaken.

Winnaars kookwedstrijden BBB
Het jubileumprogramma van de BBB kent dit jaar maar liefst 60 special events waaronder kookwedstrijden tussen Belgische en Nederlandse koks. In de wedstrijdkeuken van de 60ste BBB stond als eerste de DEKO topchefcompetitie op het programma. De vier deelnemende koks verrasten de jury met een menu dat was samengesteld met de ingrediënten uit de Mystery Box van Pura Loca. Vooral het geheime ingrediënt, het exclusieve Wagyu vlees van Landgoed Altembrouck, zorgde voor extra inspiratie. De winnaar – Alex Verhoeven van Fleur de Sel – is volgens de jury een ‘artiest met een waanzinnige toekomst’.

Dominique Brouns van ‘t Plenske in Maastricht maakte de drie beste variaties van gehakt van everzwijn in het kader van de ‘Born in Limburg’. Volgens de jury blinkt deze zelfstandig werkende kok uit in creativiteit en performance. Stijn Coenen van de Gerardushoeve, winnaar van vorig jaar, werd tweede. De wedstrijdkeuken staat gedurende de drie dagen van de beurs onder leiding van Percy Timmers en Arie van der Heijden.

Extra activiteiten:
Bezoekers van Folie Culinaire kunnen ook de 60ste editie van Horecavakbeurs BBB bezoeken die gelijktijdig in het MECC plaatsvindt. Bezoekers aan de BBB kunnen tegen korting (20 euro i.p.v. 40 euro) een bezoek brengen aan Folie Culinaire. Na de beurs kan men terecht in het centrum van Maastricht waar – in samenwerking met Chateau Maestricht, la saison culinaire – een bruisend avondprogramma wordt aangeboden.

Folie Culinaire en Horecavakbeurs BBB 2014 zijn nog geopend op dinsdag 7 en woensdag 8 oktober van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Meer informatie over de beurzen en het programma: www.folieculinaire.com en www.bbbmaastricht.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Achtergronden Corona
HorecaVrij pleit voor nationale vrije dag op heropeningsdag horeca

Heel horecaminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden. Nog meer hunkert men naar de sociale conne ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca blijft gesloten, winkels beperkt open

De horeca blijft voorlopig gesloten. Contactberoepen zoals kappers mogen vanaf 3 maart weer klanten ontvangen, mits op afspraak. Ook winkels mogen klanten ontvangen. Winkelen op afspraak wordt mogelijk. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend op de persconferentie. De avondklok blijft in elk ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: