Bagels & Beans gaat ook kleding verkopen

29 maart 2016 |
Bagels & Beans gaat ook kleding verkopen<

Het is vast een 1 april-grap, gezien de foto's, maar wel heel leuk bedacht en zeker uit te voeren. Bagels & Beans verandert met ingang van
komende vrijdag (volgens het persbericht) namelijk in een moderne winkel van Sinkel: medewerkers dragen artikelen van lokale winkeliers die je ter plekke kunt kopen. Door als verkoopkanaal voor ondernemers te fungeren, hoopt Bagels & Beans de retail in de binnensteden te versterken.

Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans: "Wij geloven in bloeiende stadskernen waar mensen elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen. Een bruisende plek waar je graag bent en waar je kennismaakt met nieuwe trends en ontwikkelingen. ‘Hoe kunnen wij als Bagels & Beans daar een bijdrage aan leveren?', vroegen we onszelf af. Ons antwoord: door de fysieke scheiding tussen winkels op te heffen en andermans artikelen te verkopen aan onze klanten."

Wenen
"Ik kreeg het idee van een restaurant in Wenen waar je de tafels en stoelen kunt kopen. Overal hangt gewoon een prijskaartje aan", vertelt Bakker over de nieuwe plannen. ‘Het combineren van horeca en retail zie je overigens steeds vaker. In Den Haag is bijvoorbeeld een fietsenwinkel waar je koffie kunt bestellen en in Leiden is een lunchroom waar een muur vol met ouderwetse briefkaarten hangt. Ze versturen ‘m ook voor je."

Zelfs sport- en skikleding
Dus hoe ziet het nieuwe Bagels & Beans eruit? Bakker: "Onze kopjes en schoteltjes waren al te koop. Daar komt nu het hele interieur bij, tot de planten aan toe. Maar het meest vernieuwende is dat lokale retailers hun artikelen bij ons kunnen verkopen. Onze medewerkers dragen bijvoorbeeld de nieuwste zomerkleding, make-up, zonnebrillen of sieraden die je ter plekke kunt kopen. Maar je kunt ook denken aan telefoons inclusief abonnement, muziekinstrumenten, gadgets zoals de Apple Watch en zelfs sport- en skikleding."

Lokaal
Het wordt allemaal lokaal geregeld, legt Bakker uit. "Als je een winkel hebt in de buurt van een Bagels & Beans, komen we bij je langs om te peilen wat je van het idee vindt. We rekenen geen kosten of provisie. Het gaat ons niet om de extra omzet, maar om het helpen van collega-ondernemers. En we instrueren onze medewerkers natuurlijk hoe ze met de artikelen moeten omgaan zodat ze niet beschadigen."

Vanaf vrijdag 1 april kun je winkelen terwijl je bij je favoriete Bagels & Beans geniet van de ronde kanten van het leven.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: