Eigenaren Auberge Jean & Marie in Amsterdam vragen faillissement aan

Auteur: Redactie
Ondernemen 5 oktober 2023
Eigenaren Auberge Jean & Marie in Amsterdam vragen faillissement aan

Eigenaren Jan Grijspeere en Marije Bremer-Jansen zagen geen mogelijkheid meer om het tij te keren en de exploitatie van hun Franse restaurant en delicatessenwinkel aan de Amsterdamse Albert Cuypstraat te continueren en hebben hun deuren definitief gesloten.

De problemen zijn begonnen tijdens de COVID-19 periode die aanving in 2020. Aansluitend daarop volgden onder andere de krapte op de arbeidsmarkt, gestegen inkoopprijzen en inflatie. Deze factoren hebben ertoe geleid dat, ondanks de aanhoudende drukte en goede recensies van de vele vaste gasten het restaurant achter de financiële feiten bleef lopen en er geen andere optie was dan het aanvragen van de eigen faillissementen van de verschillende exploitaties.

Auberge Jean & Marie opende haar deuren op 24 juni 2016 en scoorde sindsdien hoge ogen in gastronomisch Nederland. In 2017 en 2022 werd het restaurant verkozen door het publiek en vakjury tot Fijnste Franse restaurant van Nederland; vanaf 2017 werd het in de Lekker500 restaurantgids opgenomen; in 2020 werd de auberge met 14,5 punten en 2 toques opgenomen in de Gault&Millau gids en bovendien verkozen tot Bistronoom van het jaar. Michelin bekroonde het klassiek Franse restaurant met een prestigieuze Bib Gourmandwaardering vanaf hun gidsuitgave in 2020.

Delicatessenwinkel Épicerie Jean & Marie werd door de ondernemers in juli 2020 geopend. Gelegen pal naast hun restaurant konden zij zo het hoofd bieden aan de lockdowns die een ieder troffen tijdens de pandemie. Er werden diners voor thuis, belegde broodjes en wijnen aangeboden.

Na de pandemie bleek het lastig om de winkel levensvatbaar te houden; de klanten konden immers weer volop genieten van de heropende horeca en het gebrek aan voldoende medewerkers maakte het tevens lastig de, voor Jean en Marie zo belangrijke kwaliteit te waarborgen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws