Arnhemse Korenmarkt wordt foodhal

25 april 2018 | David Bakker
Arnhemse Korenmarkt wordt foodhal<

Arnhem krijgt een foodhal. De ‘Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs’ heeft de ideeënwedstrijd voor de Korenbeurs gewonnen. Dat maakte wethouder Ron König namens de jury vandaag bekend. “Met de toevoeging van een vernieuwende foodhal willen we de Arnhemse Korenmarkt weer leven inblazen. Samen met de andere horecaondernemers van de Korenmarkt zie ik een mooie toekomst voor me”, aldus winnaars en initiatiefnemers Jeroen Steenbergen en Armand Luneman.

De Arnhemse Korenbeurs wordt een centrum voor culinaire culturen. Initiatiefnemers Armand Luneman en Jeroen Steenbergen zijn razend enthousiast over het nieuws dat zij de nieuwe invulling voor de Korenbeurs gaan realiseren: “Het is echt geweldig dat we hebben gewonnen! We kunnen niet wachten om de plannen voor ons culinair centrum waar te maken”. Het pand wordt van alle zijden toegankelijk gemaakt, waarmee het gebouw als een verbindend kruispunt voor de omringende horeca op de Korenmarkt komt te staan. Vides met zicht op de authentieke plafondschilderingen geven het monumentale pand allure.

Drukte en geroezemoes zoals toen

Vroeger werd er graan verhandeld, nu wordt de Korenbeurs een podium voor foodies. In de nieuwe Korenbeurs draait het allemaal om goed eten, samenwerken en ontmoeten. Flexkeukens voor varierende keukenbrigades zorgen voor een continu wisselend aanbod voor het publiek en een levendige marktsfeer. De Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs geeft ruimte aan jonge topchefs, passievolle hobbykoks, startende en gevestigde ondernemers, nieuwe Nederlanders die hun culinaire cultuur willen delen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het oordeel van de jury

De jury, bestaande uit een afvaardiging van ondernemers, Platform Binnenstad Arnhem, bewoners van de binnenstad en externe adviseurs is unaniem over de keuze. Ron König, wethouder Economische zaken over de winnaar: “De nieuwe invulling van de monumentale Korenbeurs past naadloos in onze plannen om het gebied rond de Korenmarkt aantrekkelijker en leefbaarder te maken. Het concept van de Eeterij waarbij ontmoeten, samenwerken en voedsel de hoofdmoot vormen is een mooie aanvulling voor de Korenmarkt. Dat er bij de initiatiefnemers van dit plan ook Arnhemse partijen zijn betrokken is mooi meegenomen”. Over de plannen voor de verbouwing spreekt hij vol lof: “De respectvolle wijze waarop met het monument wordt omgegaan verdient waardering. Ik kan niet wachten tot ik straks een bezoek kan brengen aan deze nieuwe gelegenheid op de Korenmarkt!".

Opening in 2019

Op 1 juni dit jaar vertrekt Focus Filmtheater definitief uit de Korenbeurs. Dan kan de verbouwing beginnen. Het team, bestaande uit ondermeer Armand Luneman en Atelier Spijker, kan niet wachten om hun plan in de praktijk te brengen. Naar verwachting opent de Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs in 2019 haar deuren voor het publiek. Nog even wachten dus!

Wat eraan vooraf ging

Op 7 september 2017 ging de Korenbeurs ideeënwedstrijd van start en mocht iedereen een plan indienen voor de nieuwe invulling van het Korenbeurs pand. In december werd bekend welke vijf beste ideeën een businessplan mochten uitwerken. Vandaag, een half jaar na de aftrap van de wedstrijd, bepaald de jury dat de Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs de beste toevoeging is voor de bruisende Arnhemse binnenstad.

Over de Korenbeurs

Het monumentale pand de Korenbeurs ligt midden in het centrum van Arnhem, op het bruisende uitgaansplein de Korenmarkt. Het pand stamt uit 1899 en is oorspronkelijk gebouwd voor de graanhandel. Later diende het pand als expositieruimte voor tentoonstellingen. Sinds 1973 is het pand in gebruik als filmhuis en vanaf 2018 werkt de Coöperatieve Eeterij aan een nieuwe toekomst voor de Korenbeurs.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: