App om telefoongebruik aan tafel te beperken

22 september 2015 |
App om telefoongebruik aan tafel te beperken<

Steeds vaker halen gasten in restaurants hun telefoon tevoorschijn om appjes te sturen, Facebook te checken of hun maaltijd te instagrammen.
Meestal tot ergernis van hun tafelgenoten. Daarom ontwikkelde restaurantketen ’t Zusje een unieke app: als gasten van hun telefoon afblijven, maken ze kans op een gratis etentje.

App
’t Zusje is een tapasconcept met twaalf restaurants in Brabant, Limburg en Gelderland. "Bij een etentje gaat het om gezellig samenzijn", vertelt Peter Smits, eigenaar van de franchiseformule. "Toch zijn veel mensen onder het tafelen met hun telefoon bezig, terwijl zo'n avond natuurlijk draait om aandacht voor elkaar en voor lekker eten. Bij ’t Zusje staat een avondje samen bourgondisch genieten centraal. Met deze app willen we die sociale beleving op een speelse manier bevorderen."

De pot verwijt de ketel?
Dat mensen tijdens een etentje regelmatig naar hun telefoon grijpen, werken restaurants ook een beetje zelf in de hand, vindt Smits. "We bieden gratis wifi aan, en we vragen de gast vaak iets te liken of te posten. Natuurlijk, wij vinden het ook leuk als mensen delen dat ze hier een geweldige tijd hebben, maar we schieten door, denk ik." Om dit telefoongebruik aan tafel te verminderen, komt ’t Zusje met een vernieuwende applicatie. Smits: "Toen we dit idee bespraken, kwamen we erachter dat zo’n app nog helemaal niet bestond. Best bijzonder dus!"

Inchecken
Wanneer gasten inchecken op de app, begint de tijd te lopen. Hoe langer ze erin slagen hun smartphones met rust te laten, hoe meer punten ze sparen. Bij 1.000 punten maken gasten kans op mooie prijzen, zoals gratis onbeperkt tapas eten voor 4 tot 10 personen of een exclusieve cruiserfiets.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: