App helpt Amsterdamse horeca in strijd tegen voedselverspilling

26 mei 2017 |

Lunchie Market is een nieuwe app die buurtbewoners op een goedkope manier kennis laat maken met de exclusieve gerechten van restaurants in hun omgeving.
Wie gebruik maakt van het bijzondere aanbod van deze restaurants en speciaalzaken, helpt gelijk mee om voedselverspilling tegen te gaan en draagt daarmee dus bij aan het sparen van het milieu.

Het werkt zeer eenvoudig: Vind maaltijden en producten om je heen op de plattegrond, betaal direct in de app en ga daarna naar het restaurant of de winkel om van je lunch en diner te genieten.

Verspilling van voedsel is een groot probleem. Alleen al in Europa belandt per jaar maar liefst ruim 88 miljoen ton aan prima consumeerbaar voedsel in de (bio)afvalbak. Voor de beeldvorming: dit gewicht is hetzelfde als 9000 Eiffeltorens bij elkaar.

Bij ons in Nederland belandt een derde van het voedsel regelrecht in de afvalbak. Ondanks de doelstelling van de overheid om 20 procent minder te verspillen tussen 2009 en 2015, wordt er geen vooruitgang geboekt. Nog geen procent van deze doelstelling is waargemaakt, meldde De Monitor(KRO-NCRV) afgelopen zondagavond in de uitzending.

Lunchie Market is ontworpen om de schouders onder die doelstelling te zetten, het gewicht naar beneden te krijgen en om het milieu te redden.

Genieten van restaurants, maar dan veel goedkoper

Daarnaast wordt genieten tijdens je lunch of diner van heerlijke gerechten, bereid door professionals uit restaurants en speciaalzaken, hierdoor veel goedkoper. Dankzij Amsterdammer Dennis Hoogenkamp worden deze maaltijden aangeboden voor soms wel de helft van de prijs. Hoogenkamp introduceert de in Finland al razend populaire app in Amsterdam.

“Ik sta te springen om Lunchie Market naar Amsterdam te brengen”, zegt Hoogenkamp, Head of Lunchie Market Benelux. “Voedselverspilling tegengaan is een grote uitdaging in de horeca en wij willen restaurants en speciaalzaken helpen om verspilling juist om te zetten in extra inkomsten. Op hetzelfde moment helpen we consumenten om restaurants en winkels in de buurt te leren kennen en hen te laten genieten van kwaliteitsmaaltijden en producten tegen een gereduceerde prijs."

Zo kunnen studenten dus eens de macaroni met kaas inruilen voor een entrecote met bearnaisesaus en kun je oma zo nu en dan verlossen van Tafeltje Dekje.

Jordi Moonen, bedrijfsleider backWERK Amsterdam Zuidas zegt hierover: 
“Al onze producten worden vers bereid in eigen keuken en wij springen in op de lunch-piek. Afhankelijk van de drukte tijdens de lunch resulteert dit voor ons op het einde van de dag in meer of mindere mate in overschot, wat vanuit onze versgedachte de volgende dag niet meer verkoopbaar is. Het concept van Lunchie Market sprak ons daarom direct aan.”

Philip Paternotte, eigenaar van Grizzl meent: 
“Samen met Lunchie Market zorgen wij ervoor dat we onze duurzame snacks, die bijvoorbeeld overblijven na een food truck-evenement, kunnen aanbieden in onze Grizzl winkels. Dat noemen ze ‘waste management’. Wij noemen het ‘gezond verstand’!”

Bespaar tijd en geld

Naast Lunchie maaltijden, biedt Lunchie Market een voortdurend wisselend aanbod van betaalbare producten die gebruikers van de app tijd en geld besparen en die eveneens rechtstreeks in de app te ontdekken en aan te schaffen zijn.

Ook als het milieuaspect je minder aanspreekt, is Lunchie Market dus nog altijd een nieuwe en voordelige manier om nieuwe smaken en stijlen te proeven in de Amsterdamse buurten.
De app is opgericht en ontworpen in Finland en uit liefde voor Amsterdam start het team nu de internationale uitbreiding in de stad van de Andreaskruisen.

“Amsterdam is een logische eerste stap in onze Europese expansie” zegt Mikko Nisula, Chief Marketing Manager van Lunchie Market. “De stad heeft fantastische restaurants en winkels die de uitdaging van voedselverspilling onder ogen zien en er ook iets aan willen doen. Wij reiken daarvoor een oplossing aan.” 
Lunchie Market zal eind mei in Amsterdam worden gelanceerd, in samenwerking met vele kwaliteitsrestaurants en speciaalzaken. De applicatie is beschikbaar voor Android en iOS.

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: