App helpt Amsterdamse horeca in strijd tegen voedselverspilling

26 mei 2017 |

Lunchie Market is een nieuwe app die buurtbewoners op een goedkope manier kennis laat maken met de exclusieve gerechten van restaurants in hun omgeving.
Wie gebruik maakt van het bijzondere aanbod van deze restaurants en speciaalzaken, helpt gelijk mee om voedselverspilling tegen te gaan en draagt daarmee dus bij aan het sparen van het milieu.

Het werkt zeer eenvoudig: Vind maaltijden en producten om je heen op de plattegrond, betaal direct in de app en ga daarna naar het restaurant of de winkel om van je lunch en diner te genieten.

Verspilling van voedsel is een groot probleem. Alleen al in Europa belandt per jaar maar liefst ruim 88 miljoen ton aan prima consumeerbaar voedsel in de (bio)afvalbak. Voor de beeldvorming: dit gewicht is hetzelfde als 9000 Eiffeltorens bij elkaar.

Bij ons in Nederland belandt een derde van het voedsel regelrecht in de afvalbak. Ondanks de doelstelling van de overheid om 20 procent minder te verspillen tussen 2009 en 2015, wordt er geen vooruitgang geboekt. Nog geen procent van deze doelstelling is waargemaakt, meldde De Monitor(KRO-NCRV) afgelopen zondagavond in de uitzending.

Lunchie Market is ontworpen om de schouders onder die doelstelling te zetten, het gewicht naar beneden te krijgen en om het milieu te redden.

Genieten van restaurants, maar dan veel goedkoper

Daarnaast wordt genieten tijdens je lunch of diner van heerlijke gerechten, bereid door professionals uit restaurants en speciaalzaken, hierdoor veel goedkoper. Dankzij Amsterdammer Dennis Hoogenkamp worden deze maaltijden aangeboden voor soms wel de helft van de prijs. Hoogenkamp introduceert de in Finland al razend populaire app in Amsterdam.

“Ik sta te springen om Lunchie Market naar Amsterdam te brengen”, zegt Hoogenkamp, Head of Lunchie Market Benelux. “Voedselverspilling tegengaan is een grote uitdaging in de horeca en wij willen restaurants en speciaalzaken helpen om verspilling juist om te zetten in extra inkomsten. Op hetzelfde moment helpen we consumenten om restaurants en winkels in de buurt te leren kennen en hen te laten genieten van kwaliteitsmaaltijden en producten tegen een gereduceerde prijs."

Zo kunnen studenten dus eens de macaroni met kaas inruilen voor een entrecote met bearnaisesaus en kun je oma zo nu en dan verlossen van Tafeltje Dekje.

Jordi Moonen, bedrijfsleider backWERK Amsterdam Zuidas zegt hierover: 
“Al onze producten worden vers bereid in eigen keuken en wij springen in op de lunch-piek. Afhankelijk van de drukte tijdens de lunch resulteert dit voor ons op het einde van de dag in meer of mindere mate in overschot, wat vanuit onze versgedachte de volgende dag niet meer verkoopbaar is. Het concept van Lunchie Market sprak ons daarom direct aan.”

Philip Paternotte, eigenaar van Grizzl meent: 
“Samen met Lunchie Market zorgen wij ervoor dat we onze duurzame snacks, die bijvoorbeeld overblijven na een food truck-evenement, kunnen aanbieden in onze Grizzl winkels. Dat noemen ze ‘waste management’. Wij noemen het ‘gezond verstand’!”

Bespaar tijd en geld

Naast Lunchie maaltijden, biedt Lunchie Market een voortdurend wisselend aanbod van betaalbare producten die gebruikers van de app tijd en geld besparen en die eveneens rechtstreeks in de app te ontdekken en aan te schaffen zijn.

Ook als het milieuaspect je minder aanspreekt, is Lunchie Market dus nog altijd een nieuwe en voordelige manier om nieuwe smaken en stijlen te proeven in de Amsterdamse buurten.
De app is opgericht en ontworpen in Finland en uit liefde voor Amsterdam start het team nu de internationale uitbreiding in de stad van de Andreaskruisen.

“Amsterdam is een logische eerste stap in onze Europese expansie” zegt Mikko Nisula, Chief Marketing Manager van Lunchie Market. “De stad heeft fantastische restaurants en winkels die de uitdaging van voedselverspilling onder ogen zien en er ook iets aan willen doen. Wij reiken daarvoor een oplossing aan.” 
Lunchie Market zal eind mei in Amsterdam worden gelanceerd, in samenwerking met vele kwaliteitsrestaurants en speciaalzaken. De applicatie is beschikbaar voor Android en iOS.

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: