Apollo Hotels en Bierfabriek kondigen samenwerking aan

25 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Midden in het centrum, direct naast de stadschouwburg van Almere opent begin 2017 een derde vestiging van Bierfabriek. Het eigenzinnige horecaconcept vestigt zich in Apollo Hotel Almere City Centre en is een samenwerking tussen de hotelketen en Bierfabriek.

Wouter Dekker, General Manager van Apollo Hotel Almere City Centre en franchisenemer telt al af naar de opening. “We waren al een tijdje op zoek naar een goede invulling van ons food & beverage concept. Na gedegen onderzoek stuitten we op het concept van Bierfabriek. Wat ons zo aantrekt is de informele sfeer, het verrassend goede eten en scherpe prijs/kwaliteit verhouding. Bierfabriek Almere wordt de sfeerbeleving die ons hotel compleet gaat maken. Het wordt dé plek in Almere waar jong en oud heen wil!”

Ronald Bolhuis, mede-eigenaar van Bierfabriek voegt hieraan toe: “Apollo Hotel Almere is voor ons een toplocatie. Het ligt aan het mooie Weerwater in hartje Almere. We zijn al druk bezig met verbouwen. Onze architect Orio Tonini verandert de huidige ruimte in een echte Bierfabriek locatie met bijbehorende brouwinstallatie en houtskoolbarbecue. Het wordt stoer en industrieel, maar ook gezellig! Een plek waar je je thuis voelt.  Nog even geduld tot jij en je vrienden kunnen aanschuiven aan een van de taptafels! Of een gewone tafel, dat mag natuurlijk ook…”

Het concept van Bierfabriek Almere blijft hetzelfde als in Amsterdam en Delft: een combinatie van huisgebrouwen bier, boerderijkippetjes, self-service taptafels en pindaschillen op de vloer. En een eigenwijs karakter. Bierfabriek brouwt midden in hun restaurant de exclusieve bieren ROSSO (een rode ale) en de NERO (een donkere porter). De ongefilterde pilsener genaamd PUUR wordt speciaal voor ze gebrouwen. De trots van het eenvoudige maar met zorg samengestelde menu is het inmiddels befaamde Franse biologisch gekweekte boerderijkippetje van de houtskoolbarbecue. In oktober begint de verbouwing aan het hotel, zodat Bierfabriek Almere in februari 2017 open kan.

Over Apollo Hotels & Resorts®

Apollo Hotels & Resorts (www.apollohotelsresorts.com) is een keten van kwaliteitshotels en resorts in Nederland. Naast het eigen merk Apollo Hotels & Resorts, exploiteert de groep ook bedrijven onder een andere vlag, zoals het lifestyle resort Thermae 2OOO in Valkenburg, het 5-sterren Crowne Plaza Den Haag Promenade en het hoofdstedelijke Ramada Apollo Amsterdam Centre. Recent kondigde de groep de opening van Apollo Hotel Amsterdam-Vinkeveen aan in het voorjaar van 2017. Meer informatie over de groep is te vinden via www.apollohotelsresorts.com.

Over Bierfabriek

Bierfabriek is een unieke combinatie van een restaurant en brouwerij in het hart van Amsterdam en Delft. Het concept biedt een ongedwongen sfeer waarin je ambachtelijke huisgebrouwen bieren kunt drinken, een boven houtskool gegrild boerderijkippetje kunt eten en je eigen bier kunt tappen. Op de vrijdag- en zaterdagavond draaien DJ’s de lekkerste muziek. Daarnaast werkt Bierfabriek zo veel mogelijk met biologische en maatschappelijk verantwoorde producten en serveert ze een goede maaltijd voor een eerlijke prijs. Bierfabriek Almere wordt de derde vestiging.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: maak soms een uitzondering

Bij Fernando’s gebruiken we convenienceproducten. Is dat per definitie fout? Ik vind van niet. Sojasaus, is daar iets mis mee? Vissaus? Als je dat zelf moet gaan maken, gaat er ontzettend veel tijd en moeite in zitten en levert het iets op qua smaak? Misschien wel, maar ik vind de kant-en-k...

Nice 'n Easy
Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen. Drie jongelui die hun job als advocate...

Culinair Nice 'n Easy
Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: