Amsterdams eerste natuurwijnfestival

3 mei 2018 | David Bakker

Zondag 3 juni staat bioscoop, wijnbar en petit restaurant FC Hyena geheel in het teken van een nieuw Italiaans natuurwijnfestival: VI.NO.SO. Bezoekers krijgen de kans om de natuurwijnen van meer dan tien Italiaanse wijnboeren te proeven en hen het hemd van het lijf te vragen. Natuurwijnen zijn wijnen van uitsluitend druiven, natuurlijk vergist, niet geklaard of gefilterd en zonder additieven. Maar niet alleen wijnliefhebbers komen aan hun trekken tijdens de eerste editie van het VI.NO.SO festival, ook Bourgondiërs kunnen hun hart ophalen. FC Hyena serveert hun eten uit de bekende houtgestookte steenoven en Olives & More is erbij om heerlijke Italiaanse olijven en olijfolie te laten proeven. Daarnaast
serveert Abraham Kef haar wereldberoemde kazen. Het festival is een initiatief van wijnimporteurs YanFlorijn en Vinum Naturale.
 
VI.NO.SO heeft tevens een muzikaal en informatief karakter. Zo verzorgt Esmee Langereis, wijnjournalist en coauteur van De Grote Hamersma, een masterclass en worden er in één van de filmzalen documentaires getoond over (natuur)wijn. Uiteraard zou een festival een festival niet zijn als er niet wordt gezorgd voor swingende livemuziek.

Info & tickets

VI.NO.SO vindt plaats bij FC Hyena, Aambeeldstraat 24, Amsterdam Noord en opent haar deuren van 11.00 tot 18.00 uur. Bij lekker weer staan alle wijnboeren buiten, bij minder weer wordt het festival naar binnen verplaatst. Tickets kosten 9 euro (early bird), of 12 euro (regulier) en zijn verkrijgbaar via www.vinosofestival.nl. Op de website staan ook alle aanwezige wijnboeren vermeld. Bij de ingang krijgen bezoekers een gratis proefglas als entreebewijs. Op Facebook en Instagram worden regelmatig updates over het programma gedeeld.
 
Yannick Slagter, mede-eigenaar van YanFlorijn: “Natuurwijnen zijn bezig met een flinke opmars die past bij de trend om steeds bewuster en gezonder te eten en drinken. We zien dat meer en meer wijnbars en restaurants uit diverse segmenten de schoonheid van natuurlijke wijnen erkennen. Ondanks dat natuurwijnen bekender worden bij het grote publiek, loopt de Italiaanse variant relatief achter. Het is tijd dat daar verandering in komt. VI.NO.SO is de uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier meer over deze wijnen te weten te komen. Of je nu een wijnleek of -expert bent, in de horeca werkt of foodblogger bent, het festival staat garant voor een paar uurtjes la dolce vita!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: