Amsterdams eerste natuurwijnfestival

3 mei 2018 | David Bakker

Zondag 3 juni staat bioscoop, wijnbar en petit restaurant FC Hyena geheel in het teken van een nieuw Italiaans natuurwijnfestival: VI.NO.SO. Bezoekers krijgen de kans om de natuurwijnen van meer dan tien Italiaanse wijnboeren te proeven en hen het hemd van het lijf te vragen. Natuurwijnen zijn wijnen van uitsluitend druiven, natuurlijk vergist, niet geklaard of gefilterd en zonder additieven. Maar niet alleen wijnliefhebbers komen aan hun trekken tijdens de eerste editie van het VI.NO.SO festival, ook Bourgondiërs kunnen hun hart ophalen. FC Hyena serveert hun eten uit de bekende houtgestookte steenoven en Olives & More is erbij om heerlijke Italiaanse olijven en olijfolie te laten proeven. Daarnaast
serveert Abraham Kef haar wereldberoemde kazen. Het festival is een initiatief van wijnimporteurs YanFlorijn en Vinum Naturale.
 
VI.NO.SO heeft tevens een muzikaal en informatief karakter. Zo verzorgt Esmee Langereis, wijnjournalist en coauteur van De Grote Hamersma, een masterclass en worden er in één van de filmzalen documentaires getoond over (natuur)wijn. Uiteraard zou een festival een festival niet zijn als er niet wordt gezorgd voor swingende livemuziek.

Info & tickets

VI.NO.SO vindt plaats bij FC Hyena, Aambeeldstraat 24, Amsterdam Noord en opent haar deuren van 11.00 tot 18.00 uur. Bij lekker weer staan alle wijnboeren buiten, bij minder weer wordt het festival naar binnen verplaatst. Tickets kosten 9 euro (early bird), of 12 euro (regulier) en zijn verkrijgbaar via www.vinosofestival.nl. Op de website staan ook alle aanwezige wijnboeren vermeld. Bij de ingang krijgen bezoekers een gratis proefglas als entreebewijs. Op Facebook en Instagram worden regelmatig updates over het programma gedeeld.
 
Yannick Slagter, mede-eigenaar van YanFlorijn: “Natuurwijnen zijn bezig met een flinke opmars die past bij de trend om steeds bewuster en gezonder te eten en drinken. We zien dat meer en meer wijnbars en restaurants uit diverse segmenten de schoonheid van natuurlijke wijnen erkennen. Ondanks dat natuurwijnen bekender worden bij het grote publiek, loopt de Italiaanse variant relatief achter. Het is tijd dat daar verandering in komt. VI.NO.SO is de uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier meer over deze wijnen te weten te komen. Of je nu een wijnleek of -expert bent, in de horeca werkt of foodblogger bent, het festival staat garant voor een paar uurtjes la dolce vita!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

trends
Han Ji adviseert: Trends in 2019 en hoe hier als eigenaar mee om te gaan

De restaurantbranche was het afgelopen jaar onderhevig aan veel veranderingen: een belastingverhoging, toenemende concurrentie, de opkomst van nieuwe restaurantconcepten en een vervaging van horeca-segmenten. Stuk voor stuk ontwikkelingen waardoor traditionele horecaondernemers hun omzet zagen dalen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Events Culinair
Rising star Dennis Huwaë aangekondigd als nieuwe gast chef bij Restaurant Hemingway

Na het succes van het gast chef evenement met Syrco Bakker kondigt Restaurant Hemingway nu de volgende gast chef aan. Chef Torben Bouterse zal op 3 april 2020 de handen ineen slaan met ‘rising star’ Dennis Huwaë van Restaurant Daalder in Amsterdam. Deze chef staat bekend om het str...

Amsterdam Opening Internationaal
TOZI Restaurant & Bar na Londen nu ook in Amsterdam [foto's]

Op 8 november 2019 opende TOZI Restaurant & Bart haar deuren voor het Nederlandse publiek. Na zes succesvolle jaren in het hart van Victoria, Londen – en een vriendschap die twee keer zo groot is – kondigen chef-kok Maurilio Molteni en Senior Restaurant Manager, Stefano Meloni, met t...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: