Amsterdams eerste natuurwijnfestival

3 mei 2018 | David Bakker

Zondag 3 juni staat bioscoop, wijnbar en petit restaurant FC Hyena geheel in het teken van een nieuw Italiaans natuurwijnfestival: VI.NO.SO. Bezoekers krijgen de kans om de natuurwijnen van meer dan tien Italiaanse wijnboeren te proeven en hen het hemd van het lijf te vragen. Natuurwijnen zijn wijnen van uitsluitend druiven, natuurlijk vergist, niet geklaard of gefilterd en zonder additieven. Maar niet alleen wijnliefhebbers komen aan hun trekken tijdens de eerste editie van het VI.NO.SO festival, ook Bourgondiërs kunnen hun hart ophalen. FC Hyena serveert hun eten uit de bekende houtgestookte steenoven en Olives & More is erbij om heerlijke Italiaanse olijven en olijfolie te laten proeven. Daarnaast
serveert Abraham Kef haar wereldberoemde kazen. Het festival is een initiatief van wijnimporteurs YanFlorijn en Vinum Naturale.
 
VI.NO.SO heeft tevens een muzikaal en informatief karakter. Zo verzorgt Esmee Langereis, wijnjournalist en coauteur van De Grote Hamersma, een masterclass en worden er in één van de filmzalen documentaires getoond over (natuur)wijn. Uiteraard zou een festival een festival niet zijn als er niet wordt gezorgd voor swingende livemuziek.

Info & tickets

VI.NO.SO vindt plaats bij FC Hyena, Aambeeldstraat 24, Amsterdam Noord en opent haar deuren van 11.00 tot 18.00 uur. Bij lekker weer staan alle wijnboeren buiten, bij minder weer wordt het festival naar binnen verplaatst. Tickets kosten 9 euro (early bird), of 12 euro (regulier) en zijn verkrijgbaar via www.vinosofestival.nl. Op de website staan ook alle aanwezige wijnboeren vermeld. Bij de ingang krijgen bezoekers een gratis proefglas als entreebewijs. Op Facebook en Instagram worden regelmatig updates over het programma gedeeld.
 
Yannick Slagter, mede-eigenaar van YanFlorijn: “Natuurwijnen zijn bezig met een flinke opmars die past bij de trend om steeds bewuster en gezonder te eten en drinken. We zien dat meer en meer wijnbars en restaurants uit diverse segmenten de schoonheid van natuurlijke wijnen erkennen. Ondanks dat natuurwijnen bekender worden bij het grote publiek, loopt de Italiaanse variant relatief achter. Het is tijd dat daar verandering in komt. VI.NO.SO is de uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier meer over deze wijnen te weten te komen. Of je nu een wijnleek of -expert bent, in de horeca werkt of foodblogger bent, het festival staat garant voor een paar uurtjes la dolce vita!”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Internationaal
Nederland voor het eerst gastland op trendy food festival Parijs

Van 10 t/m 12 maart 2019 is Nederland gastland op het jaarlijkse trendy food platform Omnivore in Parijs. Omnivore is een driedaags, innovatief food-evenement; bezoekers zijn invloedrijke foodies, professionele en hobbykoks, bartenders, food- journalisten, bloggers en vloggers. Onder het motto Te...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Achtergronden Wijn
Dit is wel een heel duur wijntje!

Twee flessen wijn zijn bij veilinghuis Sotheby's in New York onder de hamer gegaan voor de astronomische bedragen van respectievelijk 558.000 dollar en 496.000 dollar. De flessen komen uit het jaar 1945 en zijn afkomstig van het beroemde wijnhuis Romanée Conti. Op de website van De Telegr...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: