Amsterdam wederom duurste terrasstad

21 juli 2010 |
Amsterdam wederom duurste terrasstad<

Uit onderzoek is gebleken dat Amsterdam opnieuw de duurste terrassen van het land heeft. Nijmegen is het goedkoopste, zo becijferde horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners in diens jaarlijkse terrasonderzoek op de meest toeristische pleinen en horecagebieden in de 21 grootste steden van Nederland. Landelijk steeg de prijs van een rondje (2 fluitjes, 2 koffie, 2 rosé en 2 fris) dit jaar met 2,6 procent ten opzichte van 2009 naar 18,66 euro. Voor het zevende jaar op rij is de hoofdstad van Nederland de duurste terrasstad. Hier betaalt men gemiddeld 21,15 euro voor dit rondje drank. Met gemiddeld 17,48 euro voor de genoemde bestelling is men het goedkoopste uit in Nijmegen.

Zelfde top 3 als 2009
De top 3 is ongewijzigd gebleven ten opzichte van 2009. In Amsterdam, als vanouds de duurste terrasstad, steeg de prijs met 2,9 procent ten opzichte van vorig jaar. Den Haag (20,13 euro) en Rotterdam (19,68 euro) bezetten de tweede en derde plaats, de prijzen zijn hier gestegen met respectievelijk 3,7 procent en 2,7 procent.

Arnhem stijgt, Maastricht daalt
De meest opmerkelijke stijger is Arnhem. In 2009 (17,60 euro) nog op de achttiende plaats, in 2010 (18,16 euro) staat de stad op een zesde plek. De meest opmerkelijke daler is Maastricht waar de prijzen nauwelijks werden verhoogd (0,4 procent).
Hierdoor daalt Maastricht van een achtste naar een zeventiende plek.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: