Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

16 juli 2018 | Thijs Jacobs

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen.

Klassieke lambrisering heeft plaats gemaakt voor industriële muren, het traditionele viergangenmenu voor een hippe borrel en kleine gerechtjes. De keuken werd letterlijk tot de grond toe gesloopt en opnieuw opgebouwd, de jonge ambitieuze chefkok Erik Hilgers werd binnengehaald, die samen met meesterkok Aart van den Hoek, al 38 jaar de rechterhand van Ad Janssen, de keuken gaat draaien. En, last but not least, het restaurant sloot aan bij Euro-Toques Nederland.

Ultramoderne keuken

Op een zonovergoten middag vond de inauguratie plaats, buiten op het terras, in aanwezigheid van burgemeester Hans Wagner, het bestuur van Euro-Toques en genodigden. Er werd, zoals gebruikelijk, gespeecht en gesabreerd. Na de lekkerste hapjes te hebben geproefd, waar maître en sommelier Joseph Amhamdi de juiste wijn bij schonk, werden de gasten begeleid naar het kasteel, waar de keuken en alle ruimtes bezichtigd konden worden. Een ultramoderne en praktisch ingerichte keuken, terwijl in de rest van het gebouw de historie nog zichtbaar is. Een combinatie die erg goed gelukt is!

Over de werkwijze in de keuken heeft Ad Janssen nog steeds duidelijke ideeën. Er wordt gewerkt met mooie producten, uit de regio en van het seizoen. En wat dat betreft is hij weer terug op het nest: hij was zelf ruim 30 jaar geleden één van de eerste bestuursleden van Euro-Toques Nederland. Voeg daarbij het culinaire topniveau dat hij altijd heeft weten vast te houden en daarmee is gezegd waarom ETN zo blij is met de terugkomst van deze meester(kok)!

Op de foto, v.l.n.r.: Ted Janssen, Erik Hilgers, burgemeester Hans Wagner, Aart van den Hoek en Ad Janssen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: