Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

16 juli 2018 | Thijs Jacobs

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen.

Klassieke lambrisering heeft plaats gemaakt voor industriële muren, het traditionele viergangenmenu voor een hippe borrel en kleine gerechtjes. De keuken werd letterlijk tot de grond toe gesloopt en opnieuw opgebouwd, de jonge ambitieuze chefkok Erik Hilgers werd binnengehaald, die samen met meesterkok Aart van den Hoek, al 38 jaar de rechterhand van Ad Janssen, de keuken gaat draaien. En, last but not least, het restaurant sloot aan bij Euro-Toques Nederland.

Ultramoderne keuken

Op een zonovergoten middag vond de inauguratie plaats, buiten op het terras, in aanwezigheid van burgemeester Hans Wagner, het bestuur van Euro-Toques en genodigden. Er werd, zoals gebruikelijk, gespeecht en gesabreerd. Na de lekkerste hapjes te hebben geproefd, waar maître en sommelier Joseph Amhamdi de juiste wijn bij schonk, werden de gasten begeleid naar het kasteel, waar de keuken en alle ruimtes bezichtigd konden worden. Een ultramoderne en praktisch ingerichte keuken, terwijl in de rest van het gebouw de historie nog zichtbaar is. Een combinatie die erg goed gelukt is!

Over de werkwijze in de keuken heeft Ad Janssen nog steeds duidelijke ideeën. Er wordt gewerkt met mooie producten, uit de regio en van het seizoen. En wat dat betreft is hij weer terug op het nest: hij was zelf ruim 30 jaar geleden één van de eerste bestuursleden van Euro-Toques Nederland. Voeg daarbij het culinaire topniveau dat hij altijd heeft weten vast te houden en daarmee is gezegd waarom ETN zo blij is met de terugkomst van deze meester(kok)!

Op de foto, v.l.n.r.: Ted Janssen, Erik Hilgers, burgemeester Hans Wagner, Aart van den Hoek en Ad Janssen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: