Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

16 juli 2018 | Thijs Jacobs

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen.

Klassieke lambrisering heeft plaats gemaakt voor industriële muren, het traditionele viergangenmenu voor een hippe borrel en kleine gerechtjes. De keuken werd letterlijk tot de grond toe gesloopt en opnieuw opgebouwd, de jonge ambitieuze chefkok Erik Hilgers werd binnengehaald, die samen met meesterkok Aart van den Hoek, al 38 jaar de rechterhand van Ad Janssen, de keuken gaat draaien. En, last but not least, het restaurant sloot aan bij Euro-Toques Nederland.

Ultramoderne keuken

Op een zonovergoten middag vond de inauguratie plaats, buiten op het terras, in aanwezigheid van burgemeester Hans Wagner, het bestuur van Euro-Toques en genodigden. Er werd, zoals gebruikelijk, gespeecht en gesabreerd. Na de lekkerste hapjes te hebben geproefd, waar maître en sommelier Joseph Amhamdi de juiste wijn bij schonk, werden de gasten begeleid naar het kasteel, waar de keuken en alle ruimtes bezichtigd konden worden. Een ultramoderne en praktisch ingerichte keuken, terwijl in de rest van het gebouw de historie nog zichtbaar is. Een combinatie die erg goed gelukt is!

Over de werkwijze in de keuken heeft Ad Janssen nog steeds duidelijke ideeën. Er wordt gewerkt met mooie producten, uit de regio en van het seizoen. En wat dat betreft is hij weer terug op het nest: hij was zelf ruim 30 jaar geleden één van de eerste bestuursleden van Euro-Toques Nederland. Voeg daarbij het culinaire topniveau dat hij altijd heeft weten vast te houden en daarmee is gezegd waarom ETN zo blij is met de terugkomst van deze meester(kok)!

Op de foto, v.l.n.r.: Ted Janssen, Erik Hilgers, burgemeester Hans Wagner, Aart van den Hoek en Ad Janssen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Dit zijn de nieuwe Europese regels voor bezorgplatforms

De rechten van maaltijdbezorgende frituurspeciaalzaken ten opzichte van online-platforms zijn voortaan beter beschermd. Dit komt door nieuwe Europese regels die op 12 juli van kracht werden. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl mogen nu bijvoorbeeld niet meer zonder gemotiveerde kennisgeving voora...

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: