"Achter elk glas zit een verhaal"

10 januari 2020 | Britt Hoogenboom

Bij Guusjes is een warm en gezellig restaurant gelegen in de vogelenbuurt in Utrecht. Het is een ontmoetingsplek waar jong en oud samenkomen om te genieten van een bakje koffie, een heerlijk lunch, een borrel of een diner.

Het restaurant heeft een gevarieerde lunchkaart. Zo is er de bekende club sandwich: een opgestapeld broodje met kip en diverse salades, geserveerd met frietjes. Ook verkoopt het restaurant diverse andere broodjes, kipsaté en veel soorten tosti’s. “Wij zijn een kindvriendelijk restaurant”, vertelt bedrijfsleider Denise Essing. “Voor kinderen is er altijd wel iets lekkers op de kaart en wij hebben een hoekje in ons restaurant speciaal ingericht voor kinderen met wat speelgoed en spelletjes, zij weten dit altijd goed te vinden.”

Bierproeverijen

“De eigenaar van Guusjes is een enorme bierliefhebber, zo is ooit het idee ontstaan om bierproeverijen te gaan doen.” Op het moment hebben ze een ruim assortiment aan bieren, zo rond de 65. Bij een bierproeverij krijg je een aantal biertjes om te proeven, hier zit vaak ook een verhaal achter. “Bij een bierproeverij vertellen wij ook graag aan de mensen wat voor soort biertje het is en waar hij vandaan komt. Achter elk glas zit wel een verhaal en het is leuk om dat erbij te horen, zodat je meer krijgt dan alleen het biertje.”

Personeel in overvloed

Waar de meeste horecabedrijven kampen met personeelsproblemen, hebben ze daar bij Bij Guusjes geen last van. “Wij zitten erg breed in het personeel, voor mij is dat best wel een luxe, ik heb eerder te veel mensen lopen dan te weinig. Op het moment zijn we echt aan het bouwen naar een vast team, dat is ook voor het personeel veel fijner zodat iedereen precies weet wat hij of zij moet doen.”

Een restaurant voor de buurt

Het restaurant bevindt zich in de vogelenbuurt, buiten de binnenstad van Utrecht. Toch is dat geen probleem vertelt Denise “We hebben veel vaste gasten die hier voornamelijk uit de buurt komen, deze nemen regelmatig vrienden mee. Er zijn ook veel mensen die online iets hebben gezien over ons restaurant en speciaal daarvoor hierheen komen. Toch denk ik dat we het voornamelijk moeten hebben van buurtbewoners en mond-tot-mond reclame.” Het restaurant is van ’s ochtends vroeg tot laat open. “We vinden het belangrijk dat we er altijd voor de buurt zijn, door de ruime openingstijden houd je het toegankelijk voor de buurt zodat ze hier altijd terecht kunnen voor een kopje koffie of wat te eten.”

Deze crossmediale productie is gemaakt door Britt Hoogenboom, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: