"Achter elk glas zit een verhaal"

10 januari 2020 | Britt Hoogenboom

Bij Guusjes is een warm en gezellig restaurant gelegen in de vogelenbuurt in Utrecht. Het is een ontmoetingsplek waar jong en oud samenkomen om te genieten van een bakje koffie, een heerlijk lunch, een borrel of een diner.

Het restaurant heeft een gevarieerde lunchkaart. Zo is er de bekende club sandwich: een opgestapeld broodje met kip en diverse salades, geserveerd met frietjes. Ook verkoopt het restaurant diverse andere broodjes, kipsaté en veel soorten tosti’s. “Wij zijn een kindvriendelijk restaurant”, vertelt bedrijfsleider Denise Essing. “Voor kinderen is er altijd wel iets lekkers op de kaart en wij hebben een hoekje in ons restaurant speciaal ingericht voor kinderen met wat speelgoed en spelletjes, zij weten dit altijd goed te vinden.”

Bierproeverijen

“De eigenaar van Guusjes is een enorme bierliefhebber, zo is ooit het idee ontstaan om bierproeverijen te gaan doen.” Op het moment hebben ze een ruim assortiment aan bieren, zo rond de 65. Bij een bierproeverij krijg je een aantal biertjes om te proeven, hier zit vaak ook een verhaal achter. “Bij een bierproeverij vertellen wij ook graag aan de mensen wat voor soort biertje het is en waar hij vandaan komt. Achter elk glas zit wel een verhaal en het is leuk om dat erbij te horen, zodat je meer krijgt dan alleen het biertje.”

Personeel in overvloed

Waar de meeste horecabedrijven kampen met personeelsproblemen, hebben ze daar bij Bij Guusjes geen last van. “Wij zitten erg breed in het personeel, voor mij is dat best wel een luxe, ik heb eerder te veel mensen lopen dan te weinig. Op het moment zijn we echt aan het bouwen naar een vast team, dat is ook voor het personeel veel fijner zodat iedereen precies weet wat hij of zij moet doen.”

Een restaurant voor de buurt

Het restaurant bevindt zich in de vogelenbuurt, buiten de binnenstad van Utrecht. Toch is dat geen probleem vertelt Denise “We hebben veel vaste gasten die hier voornamelijk uit de buurt komen, deze nemen regelmatig vrienden mee. Er zijn ook veel mensen die online iets hebben gezien over ons restaurant en speciaal daarvoor hierheen komen. Toch denk ik dat we het voornamelijk moeten hebben van buurtbewoners en mond-tot-mond reclame.” Het restaurant is van ’s ochtends vroeg tot laat open. “We vinden het belangrijk dat we er altijd voor de buurt zijn, door de ruime openingstijden houd je het toegankelijk voor de buurt zodat ze hier altijd terecht kunnen voor een kopje koffie of wat te eten.”

Deze crossmediale productie is gemaakt door Britt Hoogenboom, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: