Aansprekende docenten bij Horeca Academie

26 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Nieuw schooljaar, nieuwe gezichten bij de Horeca Academie. Maar liefst 3 nieuwe koksdocenten zijn aangesteld, zodat de studenten onder de bezielende en bekwame leiding van deze culinaire horcaliefhebbers hun kennis kunnen vergroten.

Severine Meijer is oprichtster van Opscheppen met Severine: Een all-in-1-concept van een doortastende en gedreven horecaliefhebster. Na 10 jaar haar eigen restaurant te hebben gerund, richt Severine zich tegenwoordig op de inspirerende diversiteit van het vak. Ze zet zich freelance in als horecadocent, coach en trainer maar ook als private chef voor fine dining en small catering. Ontwikkelen van recepturen en uitgebalanceerde menu’s opbouwen op basis van verse-, gezonde en onbewerkte producten is altijd een van haar speerpunten geweest. Denken in oplossingen is haar motto. Destijds heeft ze gekozen voor de opleiding Docent Voeding & Horeca om zich op een passend moment met ruime praktijkervaring in te kunnen zetten voor het horeca-onderwijs en de leerprocessen van studenten. Ze wil graag haar vakkundigheid en kijk op de branche inzetten en de uitdaging aangaan met het leveren van goed en vakkundig onderwijs. 

_V3P9257

Ferry Wijsman is eigenaar van Ferry Nice.  Ferry is begonnen met de opleiding consumptieve techniek op het Bospark in Alphen aan den Rijn om vervolgens de koksopleiding te gaan volgen aan de hotelschool in Amsterdam. Ferry is  gek op wildpluk, biologisch en lokale producten. Zijn kookstijl is te kenmerken als creatief, modern, eigen ontwikkelde smaakversterkers en technieken met authentieke smaken.

Beginnend met zijn stage bij Restaurant Alfreds te Alphen aan den Rijn, als leerling bij Restaurant La Cloche en In den Doofpot te Leiden, waar hij is doorgegroeid tot sous-chef. Daarna heeft Ferry bij Restaurant Kaagjesland te Reeuwijk gewerkt als chef-kok en vervolgens is hij weer terug bij zijn roots beland in Alphen aan den Rijn als chef-kok bij Restaurant Chique!

Nu is hij  als zelfstandige werkzaam als Interim Chef-kok. Ferry Wijsman ondersteunt restaurants onder andere met de inkoop en organisatie van de keuken. Bij kookstudio Onder de Pannen verzorgt hij  kookworkshops en masterclasses. Hij is klaar voor een uitdaging bij de Horeca Academie!

Ingrid Linsen geeft al een aantal jaar les aan koks van niveau 2 en 3. Ingrid was al bekend bij de Horeca Academie als examinator van de studenten. Zelf heeft ze kok niveau 2, 3 en 4 gedaan met een specialisatie in patisserie en kaas. Ingrid vindt het mooiste aan haar vak om van “losse” producten een compositie te kunnen maken die helemaal in harmonie is, niet alleen qua kleur, structuur, maar waar het om draait is smaak. Studenten opleiden en te zien groeien in hun vakmanschap en ook als mens is een bijzonder proces om te kunnen meemaken, maar ook studenten te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen is een mooie uitdaging om uiteindelijk het doel te behalen, namelijk het diploma.

Vanaf maandag 29 augustus starten de opleidingen aan de Horeca Academie weer. Je kan je nog steeds inschrijven voor één van onze opleidingen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend studie advies.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: