Aansprekende docenten bij Horeca Academie

26 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Nieuw schooljaar, nieuwe gezichten bij de Horeca Academie. Maar liefst 3 nieuwe koksdocenten zijn aangesteld, zodat de studenten onder de bezielende en bekwame leiding van deze culinaire horcaliefhebbers hun kennis kunnen vergroten.

Severine Meijer is oprichtster van Opscheppen met Severine: Een all-in-1-concept van een doortastende en gedreven horecaliefhebster. Na 10 jaar haar eigen restaurant te hebben gerund, richt Severine zich tegenwoordig op de inspirerende diversiteit van het vak. Ze zet zich freelance in als horecadocent, coach en trainer maar ook als private chef voor fine dining en small catering. Ontwikkelen van recepturen en uitgebalanceerde menu’s opbouwen op basis van verse-, gezonde en onbewerkte producten is altijd een van haar speerpunten geweest. Denken in oplossingen is haar motto. Destijds heeft ze gekozen voor de opleiding Docent Voeding & Horeca om zich op een passend moment met ruime praktijkervaring in te kunnen zetten voor het horeca-onderwijs en de leerprocessen van studenten. Ze wil graag haar vakkundigheid en kijk op de branche inzetten en de uitdaging aangaan met het leveren van goed en vakkundig onderwijs. 

_V3P9257

Ferry Wijsman is eigenaar van Ferry Nice.  Ferry is begonnen met de opleiding consumptieve techniek op het Bospark in Alphen aan den Rijn om vervolgens de koksopleiding te gaan volgen aan de hotelschool in Amsterdam. Ferry is  gek op wildpluk, biologisch en lokale producten. Zijn kookstijl is te kenmerken als creatief, modern, eigen ontwikkelde smaakversterkers en technieken met authentieke smaken.

Beginnend met zijn stage bij Restaurant Alfreds te Alphen aan den Rijn, als leerling bij Restaurant La Cloche en In den Doofpot te Leiden, waar hij is doorgegroeid tot sous-chef. Daarna heeft Ferry bij Restaurant Kaagjesland te Reeuwijk gewerkt als chef-kok en vervolgens is hij weer terug bij zijn roots beland in Alphen aan den Rijn als chef-kok bij Restaurant Chique!

Nu is hij  als zelfstandige werkzaam als Interim Chef-kok. Ferry Wijsman ondersteunt restaurants onder andere met de inkoop en organisatie van de keuken. Bij kookstudio Onder de Pannen verzorgt hij  kookworkshops en masterclasses. Hij is klaar voor een uitdaging bij de Horeca Academie!

Ingrid Linsen geeft al een aantal jaar les aan koks van niveau 2 en 3. Ingrid was al bekend bij de Horeca Academie als examinator van de studenten. Zelf heeft ze kok niveau 2, 3 en 4 gedaan met een specialisatie in patisserie en kaas. Ingrid vindt het mooiste aan haar vak om van “losse” producten een compositie te kunnen maken die helemaal in harmonie is, niet alleen qua kleur, structuur, maar waar het om draait is smaak. Studenten opleiden en te zien groeien in hun vakmanschap en ook als mens is een bijzonder proces om te kunnen meemaken, maar ook studenten te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen is een mooie uitdaging om uiteindelijk het doel te behalen, namelijk het diploma.

Vanaf maandag 29 augustus starten de opleidingen aan de Horeca Academie weer. Je kan je nog steeds inschrijven voor één van onze opleidingen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend studie advies.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: