Aansprekende docenten bij Horeca Academie

26 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Nieuw schooljaar, nieuwe gezichten bij de Horeca Academie. Maar liefst 3 nieuwe koksdocenten zijn aangesteld, zodat de studenten onder de bezielende en bekwame leiding van deze culinaire horcaliefhebbers hun kennis kunnen vergroten.

Severine Meijer is oprichtster van Opscheppen met Severine: Een all-in-1-concept van een doortastende en gedreven horecaliefhebster. Na 10 jaar haar eigen restaurant te hebben gerund, richt Severine zich tegenwoordig op de inspirerende diversiteit van het vak. Ze zet zich freelance in als horecadocent, coach en trainer maar ook als private chef voor fine dining en small catering. Ontwikkelen van recepturen en uitgebalanceerde menu’s opbouwen op basis van verse-, gezonde en onbewerkte producten is altijd een van haar speerpunten geweest. Denken in oplossingen is haar motto. Destijds heeft ze gekozen voor de opleiding Docent Voeding & Horeca om zich op een passend moment met ruime praktijkervaring in te kunnen zetten voor het horeca-onderwijs en de leerprocessen van studenten. Ze wil graag haar vakkundigheid en kijk op de branche inzetten en de uitdaging aangaan met het leveren van goed en vakkundig onderwijs. 

_V3P9257

Ferry Wijsman is eigenaar van Ferry Nice.  Ferry is begonnen met de opleiding consumptieve techniek op het Bospark in Alphen aan den Rijn om vervolgens de koksopleiding te gaan volgen aan de hotelschool in Amsterdam. Ferry is  gek op wildpluk, biologisch en lokale producten. Zijn kookstijl is te kenmerken als creatief, modern, eigen ontwikkelde smaakversterkers en technieken met authentieke smaken.

Beginnend met zijn stage bij Restaurant Alfreds te Alphen aan den Rijn, als leerling bij Restaurant La Cloche en In den Doofpot te Leiden, waar hij is doorgegroeid tot sous-chef. Daarna heeft Ferry bij Restaurant Kaagjesland te Reeuwijk gewerkt als chef-kok en vervolgens is hij weer terug bij zijn roots beland in Alphen aan den Rijn als chef-kok bij Restaurant Chique!

Nu is hij  als zelfstandige werkzaam als Interim Chef-kok. Ferry Wijsman ondersteunt restaurants onder andere met de inkoop en organisatie van de keuken. Bij kookstudio Onder de Pannen verzorgt hij  kookworkshops en masterclasses. Hij is klaar voor een uitdaging bij de Horeca Academie!

Ingrid Linsen geeft al een aantal jaar les aan koks van niveau 2 en 3. Ingrid was al bekend bij de Horeca Academie als examinator van de studenten. Zelf heeft ze kok niveau 2, 3 en 4 gedaan met een specialisatie in patisserie en kaas. Ingrid vindt het mooiste aan haar vak om van “losse” producten een compositie te kunnen maken die helemaal in harmonie is, niet alleen qua kleur, structuur, maar waar het om draait is smaak. Studenten opleiden en te zien groeien in hun vakmanschap en ook als mens is een bijzonder proces om te kunnen meemaken, maar ook studenten te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen is een mooie uitdaging om uiteindelijk het doel te behalen, namelijk het diploma.

Vanaf maandag 29 augustus starten de opleidingen aan de Horeca Academie weer. Je kan je nog steeds inschrijven voor één van onze opleidingen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend studie advies.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: