Aansprekende docenten bij Horeca Academie

26 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Nieuw schooljaar, nieuwe gezichten bij de Horeca Academie. Maar liefst 3 nieuwe koksdocenten zijn aangesteld, zodat de studenten onder de bezielende en bekwame leiding van deze culinaire horcaliefhebbers hun kennis kunnen vergroten.

Severine Meijer is oprichtster van Opscheppen met Severine: Een all-in-1-concept van een doortastende en gedreven horecaliefhebster. Na 10 jaar haar eigen restaurant te hebben gerund, richt Severine zich tegenwoordig op de inspirerende diversiteit van het vak. Ze zet zich freelance in als horecadocent, coach en trainer maar ook als private chef voor fine dining en small catering. Ontwikkelen van recepturen en uitgebalanceerde menu’s opbouwen op basis van verse-, gezonde en onbewerkte producten is altijd een van haar speerpunten geweest. Denken in oplossingen is haar motto. Destijds heeft ze gekozen voor de opleiding Docent Voeding & Horeca om zich op een passend moment met ruime praktijkervaring in te kunnen zetten voor het horeca-onderwijs en de leerprocessen van studenten. Ze wil graag haar vakkundigheid en kijk op de branche inzetten en de uitdaging aangaan met het leveren van goed en vakkundig onderwijs. 

_V3P9257

Ferry Wijsman is eigenaar van Ferry Nice.  Ferry is begonnen met de opleiding consumptieve techniek op het Bospark in Alphen aan den Rijn om vervolgens de koksopleiding te gaan volgen aan de hotelschool in Amsterdam. Ferry is  gek op wildpluk, biologisch en lokale producten. Zijn kookstijl is te kenmerken als creatief, modern, eigen ontwikkelde smaakversterkers en technieken met authentieke smaken.

Beginnend met zijn stage bij Restaurant Alfreds te Alphen aan den Rijn, als leerling bij Restaurant La Cloche en In den Doofpot te Leiden, waar hij is doorgegroeid tot sous-chef. Daarna heeft Ferry bij Restaurant Kaagjesland te Reeuwijk gewerkt als chef-kok en vervolgens is hij weer terug bij zijn roots beland in Alphen aan den Rijn als chef-kok bij Restaurant Chique!

Nu is hij  als zelfstandige werkzaam als Interim Chef-kok. Ferry Wijsman ondersteunt restaurants onder andere met de inkoop en organisatie van de keuken. Bij kookstudio Onder de Pannen verzorgt hij  kookworkshops en masterclasses. Hij is klaar voor een uitdaging bij de Horeca Academie!

Ingrid Linsen geeft al een aantal jaar les aan koks van niveau 2 en 3. Ingrid was al bekend bij de Horeca Academie als examinator van de studenten. Zelf heeft ze kok niveau 2, 3 en 4 gedaan met een specialisatie in patisserie en kaas. Ingrid vindt het mooiste aan haar vak om van “losse” producten een compositie te kunnen maken die helemaal in harmonie is, niet alleen qua kleur, structuur, maar waar het om draait is smaak. Studenten opleiden en te zien groeien in hun vakmanschap en ook als mens is een bijzonder proces om te kunnen meemaken, maar ook studenten te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen is een mooie uitdaging om uiteindelijk het doel te behalen, namelijk het diploma.

Vanaf maandag 29 augustus starten de opleidingen aan de Horeca Academie weer. Je kan je nog steeds inschrijven voor één van onze opleidingen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend studie advies.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve...

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: