Aansprekende docenten bij Horeca Academie

26 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Nieuw schooljaar, nieuwe gezichten bij de Horeca Academie. Maar liefst 3 nieuwe koksdocenten zijn aangesteld, zodat de studenten onder de bezielende en bekwame leiding van deze culinaire horcaliefhebbers hun kennis kunnen vergroten.

Severine Meijer is oprichtster van Opscheppen met Severine: Een all-in-1-concept van een doortastende en gedreven horecaliefhebster. Na 10 jaar haar eigen restaurant te hebben gerund, richt Severine zich tegenwoordig op de inspirerende diversiteit van het vak. Ze zet zich freelance in als horecadocent, coach en trainer maar ook als private chef voor fine dining en small catering. Ontwikkelen van recepturen en uitgebalanceerde menu’s opbouwen op basis van verse-, gezonde en onbewerkte producten is altijd een van haar speerpunten geweest. Denken in oplossingen is haar motto. Destijds heeft ze gekozen voor de opleiding Docent Voeding & Horeca om zich op een passend moment met ruime praktijkervaring in te kunnen zetten voor het horeca-onderwijs en de leerprocessen van studenten. Ze wil graag haar vakkundigheid en kijk op de branche inzetten en de uitdaging aangaan met het leveren van goed en vakkundig onderwijs. 

_V3P9257

Ferry Wijsman is eigenaar van Ferry Nice.  Ferry is begonnen met de opleiding consumptieve techniek op het Bospark in Alphen aan den Rijn om vervolgens de koksopleiding te gaan volgen aan de hotelschool in Amsterdam. Ferry is  gek op wildpluk, biologisch en lokale producten. Zijn kookstijl is te kenmerken als creatief, modern, eigen ontwikkelde smaakversterkers en technieken met authentieke smaken.

Beginnend met zijn stage bij Restaurant Alfreds te Alphen aan den Rijn, als leerling bij Restaurant La Cloche en In den Doofpot te Leiden, waar hij is doorgegroeid tot sous-chef. Daarna heeft Ferry bij Restaurant Kaagjesland te Reeuwijk gewerkt als chef-kok en vervolgens is hij weer terug bij zijn roots beland in Alphen aan den Rijn als chef-kok bij Restaurant Chique!

Nu is hij  als zelfstandige werkzaam als Interim Chef-kok. Ferry Wijsman ondersteunt restaurants onder andere met de inkoop en organisatie van de keuken. Bij kookstudio Onder de Pannen verzorgt hij  kookworkshops en masterclasses. Hij is klaar voor een uitdaging bij de Horeca Academie!

Ingrid Linsen geeft al een aantal jaar les aan koks van niveau 2 en 3. Ingrid was al bekend bij de Horeca Academie als examinator van de studenten. Zelf heeft ze kok niveau 2, 3 en 4 gedaan met een specialisatie in patisserie en kaas. Ingrid vindt het mooiste aan haar vak om van “losse” producten een compositie te kunnen maken die helemaal in harmonie is, niet alleen qua kleur, structuur, maar waar het om draait is smaak. Studenten opleiden en te zien groeien in hun vakmanschap en ook als mens is een bijzonder proces om te kunnen meemaken, maar ook studenten te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen is een mooie uitdaging om uiteindelijk het doel te behalen, namelijk het diploma.

Vanaf maandag 29 augustus starten de opleidingen aan de Horeca Academie weer. Je kan je nog steeds inschrijven voor één van onze opleidingen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend studie advies.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: