5&33 opent in oktober haar deuren

4 september 2013 |
5&33 opent in oktober haar deuren<

5&33 opent in oktober haar deuren in Amsterdam. 5&33 is een nieuwe horecagelegenheid, waarin zich een modern restaurant bevindt met een keuken die de hele dag open is, een ruime bar en een galerij.

Shared dining
De keuken van 5&33 is geïnspireerd door het sharing dining concept. In dit concept vormen allerlei gerechtjes samen een maaltijd. De smaken en ingrediënten zijn gebaseerd op de grote verscheidenheid die de Mediterrane regio biedt. De open keuken is volledig zichtbaar voor gasten en de aangrenzende bar is gebouwd als vrijstaand eiland met zitgelegenheid rondom. In de bar van 5&33 worden diverse cocktails geschonken, maar ook geselecteerde ambachtelijke bieren, verschillende wijnen en een select aantal sterke dranken. Op verschillende avonden in de week zullen gast-dj’s draaien op de dj booth. Esther Duller, pr host en artistic manager van het bedrijf, licht toe: “We wilden een dynamische omgeving creëren. Ons gevarieerde kunst- en cultuuraanbod zet aan tot denken, dit tezamen met onze informele manier van shared dining, stimuleert het gesprek en de interactie rond de tafel.”

Art curtain
Prominent aanwezig in het pand is een van Europa’s grootste, permanente interactieve kunstinstallaties. Dit object is gecreëerd in samenwerking met Present Plus, een innovatieve ontwerp- en filmstudio. Dit interactieve art curtain staat midden in het pand en projecteert op maat gemaakte videokunst. De art curtain is twaalf meter breed en zes meter hoog en dus vanuit de gehele ruimte te zien. Deze steeds veranderende kunstinstallatie biedt kunstenaars en ontwerpers een platform om hun werk te exposeren. Tevens worden er regelmatig filmavonden georganiseerd, alsook pop-up evenementen, proeverijen en andere sociale evenementen. In de galerij zullen het hele jaar door exposities worden gehouden.

Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: