5&33 opent in oktober haar deuren

4 september 2013
5&33 opent in oktober haar deuren

5&33 opent in oktober haar deuren in Amsterdam. 5&33 is een nieuwe horecagelegenheid, waarin zich een modern restaurant bevindt met een keuken die de hele dag open is, een ruime bar en een galerij.

*Shared dining*
De keuken van 5&33 is geïnspireerd door het sharing dining concept. In dit concept vormen allerlei gerechtjes samen een maaltijd. De smaken en ingrediënten zijn gebaseerd op de grote verscheidenheid die de Mediterrane regio biedt. De open keuken is volledig zichtbaar voor gasten en de aangrenzende bar is gebouwd als vrijstaand eiland met zitgelegenheid rondom. In de bar van 5&33 worden diverse cocktails geschonken, maar ook geselecteerde ambachtelijke bieren, verschillende wijnen en een select aantal sterke dranken. Op verschillende avonden in de week zullen gast-dj’s draaien op de dj booth. Esther Duller, pr host en artistic manager van het bedrijf, licht toe: “We wilden een dynamische omgeving creëren. Ons gevarieerde kunst- en cultuuraanbod zet aan tot denken, dit tezamen met onze informele manier van shared dining, stimuleert het gesprek en de interactie rond de tafel.”

*Art curtain*
Prominent aanwezig in het pand is een van Europa’s grootste, permanente interactieve kunstinstallaties. Dit object is gecreëerd in samenwerking met Present Plus, een innovatieve ontwerp- en filmstudio. Dit interactieve art curtain staat midden in het pand en projecteert op maat gemaakte videokunst. De art curtain is twaalf meter breed en zes meter hoog en dus vanuit de gehele ruimte te zien. Deze steeds veranderende kunstinstallatie biedt kunstenaars en ontwerpers een platform om hun werk te exposeren. Tevens worden er regelmatig filmavonden georganiseerd, alsook pop-up evenementen, proeverijen en andere sociale evenementen. In de galerij zullen het hele jaar door exposities worden gehouden.

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws