2012 wordt het jaar van Jim de Jong

4 januari 2012
2012 wordt het jaar van Jim de Jong

Jim de Jong, chef-kok van De Jonge De Jong in Rotterdam, gaat volgens het Algemeen Dagblad dit jaar zijn grote doorbraak krijgen. In de editie van 2 januari geeft de krant
een overzicht wie het helemaal gaan maken in het nieuwe jaar. Op culinair vlak zou het De Jong dit jaar voor de wind moeten gaan.

In het krantenartikel wordt zelfs beweerd dat Sergio Herman en Jonnie Boer beter op kunnen passen voor een van de jongste patron-cuisiniers van het land.

*Studie en stages*
Jim de Jong (22) studeerde in 2007 af aan de opleiding Ondernemer/Manager Horeca (Middelbare Hotelschool) van Zadkine. Na zijn opleiding doorliep hij stages bij Heston Blumenthal en Gordon Ramsay. Ook stond hij als chef de partie in de keuken van Le Jardin des Sens (**) in Montpellier.

*Regelrecht Rotterdams*
Begin 2010 table d'hôte De Jonge De Jong in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Het restaurant telt 40 couverts. De keuken is Frans, maar tegelijkertijd typisch Rotterdams: recht door zee en zonder fratsen. De Jong werkt veel met seizoensproducten die dagelijks op lokale markten worden ingekocht.

Wegens succes is De Jong op zoek naar een groter pand in het centrum van Rotterdam.

~Frank Lindner~

Overig nieuws