Hiep, hiep we hebben één Bib

4 november 2013 |
Hiep, hiep we hebben één Bib<

Per saldo telt Nederland in 2014 één restaurant met een Bib Gourmand meer dan in 2013. Dat blijkt bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids Bib Gourmand Benelux 2014. Nederland heeft in totaal
106 adressen waar men voor een gunstige prijs goed kan eten.

Diversiteit
In een persverklaring laat Michelin over Nederland weten: "In Nederland is diversiteit het sleutelwoord. Dat gaat van een pure, Napolitaanse keuken die krachtig op smaak wordt gebracht bij Il Campanile in Markelo, tot een heerlijke samensmelting van de Chinese en Japanse keuken bij A-fusion, in het hart van het Amsterdamse Chinatown."

Lokaal
"Wie eerder een keuken verkiest die streekgebonden en eigentijds is, wordt in deze gids eveneens op zijn wenken bediend. Verschillende Nederlandse chefs hebben resoluut
gekozen om kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Een fraai voorbeeld hiervan is restaurant Bovenmeester in Steenwijk. Chef Jan Nijland werkte jarenlang in sterrenzaken, maar koos voor een laagdrempeligere aanpak waarmee hij een ruimer en jonger publiek aanspreekt."

Nieuwe bibs zijn er voor:
A-Fusion (Amsterdam)
Bistrot Neuf (Amsterdam)
De Vluchthaven (Bruinisse)
Herberg de Witte Gans (Dalfsen)
Basaal (Den Haag)
Les Ombrelles (Den Haag)
Brasserie Sasso en Villa Sasso (Haren)
De Korenbeurs-Willem 4 (Kortgene)
Petrus & Paulus Hoeve (Lamswaarde)
Brasserie NL (Leidschendam)
Il Campanile (Markelo)
De Gespleten Arent (Middelburg)
Zout & Citroen (Oosterhout)
Oude Post (Renkum)
Bovenmeester (Steenwijk)

Bibs zijn vervallen bij:
Zuid Zeeland (Amsterdam)
Les Jumeaux (Bennebroek)
De Olliemölle (Borculo)
De Vrijheid (Grou)
Rousseau (Den Haag)
Ratatouille (Harderwijk)
Spandershoeve (Hilversum)
Kroft (Hoorn)
Mangerie de Jonge Koekop (Leiden)
Bloemers (Oeffelt)
Auberge des Moules (Philippine)
De Gouden Molen (Rossum)
La Mangerie (Venlo)
Galantijn (Zutphen)

Fenomeen
Over het concept Bib Gourmand verklaart Michelin: "De Bib Gourmand, het concept van een menu onder de 35 euro (in de hoofdsteden maximaal 36 euro), ongeacht de kookstijl, met seizoensgebonden producten als hoofdrolspeler, is uitgegroeid tot een fenomeen! En dat is voornamelijk te danken aan de restaurateurs die dit concept helemaal hebben omarmd, die creatief aan de slag gaan met hun menu’s en jong en oud geven wat ze willen: lekker eten voor een aantrekkelijke prijs."

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: