Hiep, hiep we hebben één Bib

4 november 2013 |
Hiep, hiep we hebben één Bib

Per saldo telt Nederland in 2014 één restaurant met een Bib Gourmand meer dan in 2013. Dat blijkt bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids Bib Gourmand Benelux 2014. Nederland heeft in totaal
106 adressen waar men voor een gunstige prijs goed kan eten.

Diversiteit
In een persverklaring laat Michelin over Nederland weten: "In Nederland is diversiteit het sleutelwoord. Dat gaat van een pure, Napolitaanse keuken die krachtig op smaak wordt gebracht bij Il Campanile in Markelo, tot een heerlijke samensmelting van de Chinese en Japanse keuken bij A-fusion, in het hart van het Amsterdamse Chinatown."

Lokaal
"Wie eerder een keuken verkiest die streekgebonden en eigentijds is, wordt in deze gids eveneens op zijn wenken bediend. Verschillende Nederlandse chefs hebben resoluut
gekozen om kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Een fraai voorbeeld hiervan is restaurant Bovenmeester in Steenwijk. Chef Jan Nijland werkte jarenlang in sterrenzaken, maar koos voor een laagdrempeligere aanpak waarmee hij een ruimer en jonger publiek aanspreekt."

Nieuwe bibs zijn er voor:
A-Fusion (Amsterdam)
Bistrot Neuf (Amsterdam)
De Vluchthaven (Bruinisse)
Herberg de Witte Gans (Dalfsen)
Basaal (Den Haag)
Les Ombrelles (Den Haag)
Brasserie Sasso en Villa Sasso (Haren)
De Korenbeurs-Willem 4 (Kortgene)
Petrus & Paulus Hoeve (Lamswaarde)
Brasserie NL (Leidschendam)
Il Campanile (Markelo)
De Gespleten Arent (Middelburg)
Zout & Citroen (Oosterhout)
Oude Post (Renkum)
Bovenmeester (Steenwijk)

Bibs zijn vervallen bij:
Zuid Zeeland (Amsterdam)
Les Jumeaux (Bennebroek)
De Olliemölle (Borculo)
De Vrijheid (Grou)
Rousseau (Den Haag)
Ratatouille (Harderwijk)
Spandershoeve (Hilversum)
Kroft (Hoorn)
Mangerie de Jonge Koekop (Leiden)
Bloemers (Oeffelt)
Auberge des Moules (Philippine)
De Gouden Molen (Rossum)
La Mangerie (Venlo)
Galantijn (Zutphen)

Fenomeen
Over het concept Bib Gourmand verklaart Michelin: "De Bib Gourmand, het concept van een menu onder de 35 euro (in de hoofdsteden maximaal 36 euro), ongeacht de kookstijl, met seizoensgebonden producten als hoofdrolspeler, is uitgegroeid tot een fenomeen! En dat is voornamelijk te danken aan de restaurateurs die dit concept helemaal hebben omarmd, die creatief aan de slag gaan met hun menu’s en jong en oud geven wat ze willen: lekker eten voor een aantrekkelijke prijs."

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: