10x vegan innovatie op Horecava 2020

17 januari 2020 | Thijs Jacobs

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende producten van Horecava 2020 voor je op een rij.

1. FRIETSAUS PLANTAARDIG VAN REMIA

Remia timmert al een tijdje aan de weg met plantaardige mayonaise en heeft daar nu ook een ei-vrije frietsaus voor de horeca aan toegevoegd. In de snackbar van de toekomst mag deze frietsaus eigenlijk niet ontbreken.

2. VISH STICKS VAN NOVISH

Ze bestaan net vier maanden en op de Horecava testten ze voor het eerst hun Vish Sticks bij het publiek. Met een score van 95% “goed zonder opmerking over structuur of smaak” is de test meer dan geslaagd. Vooral de krokante buitenkant en de goed gebalanceerde vissmaak is positief ontvangen. De sticks en nuggets worden in de winkel gelanceerd samen met een speciaal daarvoor ontwikkelde vegan ravigottesaus.

3. VEGAN BRABANTSCHE WORSTENBROODJES

Brabantsche Worstenbroodjes heeft een vegan worstenbroodje waarbij je twijfelt of het wel echt vega is. Iedere vegan thuisbakker weet hoe moeilijk het is om het traditionele worstenbroodje te benaderen, maar Brabantsche worstenbroodjes BV is het dus gelukt.

4. TRUFFLE SAUCE VAN WILLICROFT

In onze 10 vegan innovaties op Gastvrij Rotterdam kwam Willicroft al voor met de vegan kaasfondue. Inmiddels is de kaasfoundue volledig in een nieuw en supermarkt proof jasje gestoken. Ook is er een heerlijke truffle saus aan het assortiment toegevoegd. Heerlijk om een vegan zoutje in te dippen!

5. BEYOND SAUSAGE

Beyond Meat was de eerste die het voor elkaar kreeg om een 100% plantaardige burger in het vleesschap te krijgen en was een knaller op de aandelenmarkt. De Beyond Sausage is als eerstvolgende na de burger naar Europa. Het is slechts een kwestie van tijd tot de volgende introductie volgt. We zijn benieuwd!

6. VEGAN APPELTAART VAN BEUK

Tijdens de vorige Horecava kreeg BEUK veel vraag naar een vegan-appeltaart en hun patissiers zijn direct aan de slag gegaan. Dankzij de jarenlange ervaring presenteerden zij een vegan appeltaart met amandelen. De appeltaart wordt gemaakt van wenerdeeg (zonder ei) en gevuld met verse parten appel, suiker en kaneel. Voor een extra smaakbeleving besprenkelde de banketbakkers deze heerlijk taart met amandelen. En we hebben vernomen dat er momenteel een vegan variant van een Tiroler Appelstrudel ontwikkeld wordt.

7. VEGAN MASTERS

Vegan Masters is als bezorgdienst een wat vreemde eend in deze lijst van 10 vegan innovaties. Vegan Masters is het eerste bedrijf dat zich volledig richt op de thuisbezorging van een breed assortiment plantaardige maaltijden en deze landelijk levert. Een innovatief concept en hoort daarom zeker thuis in deze lijst.

8. NO PORK BURGER VAN MOVING MOUNTAINS

Vleesvervangers gebaseerd op kip en rund zijn er in overvloed. Moving Mountains zet nu in op het nieuwe varkensvlees met de No Pork Burger. We hebben de burger helaas niet kunnen proeven, omdat deze door de grote vraag al op was. Volgens Moving Mountains zet deze burgers zelfs slagers op het verkeerde been.

9. VEGAN MINI KERRIE KROON VAN DERO FOODS

Dero foods heeft nog niet echt een plantaardige strategie, maar kreeg wel zoveel vraag naar vegan hapjes dat ze ermee de markt op gaan. Een van hun eerste ontwikkelingen is deze heerlijke hartige vegan mini pastry kroon met een bloemkool-kerrievulling. Ons smaakt het in ieder geval naar meer!

10. APOLLO VEGANMELANGE

Voor hun nieuwe vegan melange is Apollo genomineerd voor de Horecava Innovatie Award en nu heeft het ook een nominatie in onze top 10. Niet zonder reden, want met deze melanges maakt een chefkok in een handomdraai vegan gehakt, nuggets of schnitzels.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
‘Gastvrij Arnhem’ eerste centrale registratie tool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Wet- en regelgeving Corona
Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelijk maken om de buitenruimte optimaal en gecontroleerd te kunnen gebruiken, met inachtneming van de coronamaatregelen. In veel steden werd het de afg ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: