10x vegan innovatie op Horecava 2020

17 januari 2020 | Thijs Jacobs

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende producten van Horecava 2020 voor je op een rij.

1. FRIETSAUS PLANTAARDIG VAN REMIA

Remia timmert al een tijdje aan de weg met plantaardige mayonaise en heeft daar nu ook een ei-vrije frietsaus voor de horeca aan toegevoegd. In de snackbar van de toekomst mag deze frietsaus eigenlijk niet ontbreken.

2. VISH STICKS VAN NOVISH

Ze bestaan net vier maanden en op de Horecava testten ze voor het eerst hun Vish Sticks bij het publiek. Met een score van 95% “goed zonder opmerking over structuur of smaak” is de test meer dan geslaagd. Vooral de krokante buitenkant en de goed gebalanceerde vissmaak is positief ontvangen. De sticks en nuggets worden in de winkel gelanceerd samen met een speciaal daarvoor ontwikkelde vegan ravigottesaus.

3. VEGAN BRABANTSCHE WORSTENBROODJES

Brabantsche Worstenbroodjes heeft een vegan worstenbroodje waarbij je twijfelt of het wel echt vega is. Iedere vegan thuisbakker weet hoe moeilijk het is om het traditionele worstenbroodje te benaderen, maar Brabantsche worstenbroodjes BV is het dus gelukt.

4. TRUFFLE SAUCE VAN WILLICROFT

In onze 10 vegan innovaties op Gastvrij Rotterdam kwam Willicroft al voor met de vegan kaasfondue. Inmiddels is de kaasfoundue volledig in een nieuw en supermarkt proof jasje gestoken. Ook is er een heerlijke truffle saus aan het assortiment toegevoegd. Heerlijk om een vegan zoutje in te dippen!

5. BEYOND SAUSAGE

Beyond Meat was de eerste die het voor elkaar kreeg om een 100% plantaardige burger in het vleesschap te krijgen en was een knaller op de aandelenmarkt. De Beyond Sausage is als eerstvolgende na de burger naar Europa. Het is slechts een kwestie van tijd tot de volgende introductie volgt. We zijn benieuwd!

6. VEGAN APPELTAART VAN BEUK

Tijdens de vorige Horecava kreeg BEUK veel vraag naar een vegan-appeltaart en hun patissiers zijn direct aan de slag gegaan. Dankzij de jarenlange ervaring presenteerden zij een vegan appeltaart met amandelen. De appeltaart wordt gemaakt van wenerdeeg (zonder ei) en gevuld met verse parten appel, suiker en kaneel. Voor een extra smaakbeleving besprenkelde de banketbakkers deze heerlijk taart met amandelen. En we hebben vernomen dat er momenteel een vegan variant van een Tiroler Appelstrudel ontwikkeld wordt.

7. VEGAN MASTERS

Vegan Masters is als bezorgdienst een wat vreemde eend in deze lijst van 10 vegan innovaties. Vegan Masters is het eerste bedrijf dat zich volledig richt op de thuisbezorging van een breed assortiment plantaardige maaltijden en deze landelijk levert. Een innovatief concept en hoort daarom zeker thuis in deze lijst.

8. NO PORK BURGER VAN MOVING MOUNTAINS

Vleesvervangers gebaseerd op kip en rund zijn er in overvloed. Moving Mountains zet nu in op het nieuwe varkensvlees met de No Pork Burger. We hebben de burger helaas niet kunnen proeven, omdat deze door de grote vraag al op was. Volgens Moving Mountains zet deze burgers zelfs slagers op het verkeerde been.

9. VEGAN MINI KERRIE KROON VAN DERO FOODS

Dero foods heeft nog niet echt een plantaardige strategie, maar kreeg wel zoveel vraag naar vegan hapjes dat ze ermee de markt op gaan. Een van hun eerste ontwikkelingen is deze heerlijke hartige vegan mini pastry kroon met een bloemkool-kerrievulling. Ons smaakt het in ieder geval naar meer!

10. APOLLO VEGANMELANGE

Voor hun nieuwe vegan melange is Apollo genomineerd voor de Horecava Innovatie Award en nu heeft het ook een nominatie in onze top 10. Niet zonder reden, want met deze melanges maakt een chefkok in een handomdraai vegan gehakt, nuggets of schnitzels.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: