10 jaar De RestaurantKrant: het gemis van Garvelink

27 april 2018 | David Bakker

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2014 met Jan-Cees Garvelink, toenmalig chef-kok en eigenaar van De Rode Kater uit Deventer, dat hij samen met zijn vrouw runde. Ze zijn inmiddels gescheiden. Paula Aalderink runt nog steeds de bistro. Voor Jan-Cees ligt er weer een nieuwe uitdaging in het verschiet. "Ik heb de keuken ontzettend gemist."

Na de scheiding heeft Jan-Cees nog een halfjaar als compagnon in De Rode Kater gewerkt. "Maar op een gegeven moment ging dat niet meer." Hij sloot het af en ging verder. Na wat omzwervingen had de chef gisteren zijn laatste dag als chef bij een productiehuis dat broodjes voor onder andere kantines maakt. We spreken hem terwijl hij net de deur achter zich heeft dicht getrokken. "Toevallig mijn laatste dag gehad vandaag. Ik miste het om op niveau te koken." 

Het nieuwe avontuur brengt hem bij eetcafe Oasis in Meppel , waar hij zijn passie voor het koken en de gunstigere tijden van het werk bij het productiehuis kan combineren. "Ik werk vier volle dagen en ben een dag in het weekend vrij. Dat bevalt mij ontzettend goed. Het is een laagdrempelig eetcafe, een treetje lager dan het niveau van De Rode Kater. Op een drukke avond draaien we hier tussen de 60 en 80." Oasis is wat Garvelink betreft niet het eindstation. "Mocht het op mijn pad komen om weer een niveau hoger te koken, dan zal ik dat zeker doen."  

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: