10 jaar De RestaurantKrant: het gemis van Garvelink

27 april 2018 | David Bakker

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2014 met Jan-Cees Garvelink, toenmalig chef-kok en eigenaar van De Rode Kater uit Deventer, dat hij samen met zijn vrouw runde. Ze zijn inmiddels gescheiden. Paula Aalderink runt nog steeds de bistro. Voor Jan-Cees ligt er weer een nieuwe uitdaging in het verschiet. "Ik heb de keuken ontzettend gemist."

Na de scheiding heeft Jan-Cees nog een halfjaar als compagnon in De Rode Kater gewerkt. "Maar op een gegeven moment ging dat niet meer." Hij sloot het af en ging verder. Na wat omzwervingen had de chef gisteren zijn laatste dag als chef bij een productiehuis dat broodjes voor onder andere kantines maakt. We spreken hem terwijl hij net de deur achter zich heeft dicht getrokken. "Toevallig mijn laatste dag gehad vandaag. Ik miste het om op niveau te koken." 

Het nieuwe avontuur brengt hem bij eetcafe Oasis in Meppel , waar hij zijn passie voor het koken en de gunstigere tijden van het werk bij het productiehuis kan combineren. "Ik werk vier volle dagen en ben een dag in het weekend vrij. Dat bevalt mij ontzettend goed. Het is een laagdrempelig eetcafe, een treetje lager dan het niveau van De Rode Kater. Op een drukke avond draaien we hier tussen de 60 en 80." Oasis is wat Garvelink betreft niet het eindstation. "Mocht het op mijn pad komen om weer een niveau hoger te koken, dan zal ik dat zeker doen."  

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: