10 jaar De RestaurantKrant: het gemis van Garvelink

27 april 2018 | David Bakker

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2014 met Jan-Cees Garvelink, toenmalig chef-kok en eigenaar van De Rode Kater uit Deventer, dat hij samen met zijn vrouw runde. Ze zijn inmiddels gescheiden. Paula Aalderink runt nog steeds de bistro. Voor Jan-Cees ligt er weer een nieuwe uitdaging in het verschiet. "Ik heb de keuken ontzettend gemist."

Na de scheiding heeft Jan-Cees nog een halfjaar als compagnon in De Rode Kater gewerkt. "Maar op een gegeven moment ging dat niet meer." Hij sloot het af en ging verder. Na wat omzwervingen had de chef gisteren zijn laatste dag als chef bij een productiehuis dat broodjes voor onder andere kantines maakt. We spreken hem terwijl hij net de deur achter zich heeft dicht getrokken. "Toevallig mijn laatste dag gehad vandaag. Ik miste het om op niveau te koken." 

Het nieuwe avontuur brengt hem bij eetcafe Oasis in Meppel , waar hij zijn passie voor het koken en de gunstigere tijden van het werk bij het productiehuis kan combineren. "Ik werk vier volle dagen en ben een dag in het weekend vrij. Dat bevalt mij ontzettend goed. Het is een laagdrempelig eetcafe, een treetje lager dan het niveau van De Rode Kater. Op een drukke avond draaien we hier tussen de 60 en 80." Oasis is wat Garvelink betreft niet het eindstation. "Mocht het op mijn pad komen om weer een niveau hoger te koken, dan zal ik dat zeker doen."  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: