10 jaar De RestaurantKrant: de opkomst van bio-groenten

22 juni 2018 | David Bakker

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Ruim acht jaar geleden schreven we een artikel over de kwestie of je groenten nou wel of niet in moet spuiten met bestrijdingsmiddelen en wat daar de gevolgen van zijn. Iets wat nu bijna geen discussie meer is.

Hoe snel het beeld van wat er op je bord komt te liggen veranderd, valt goed te lezen in dit artikel. Restaurants met eigen moestuinen, het is iets dat anno 2010 een zeldzaamheid was. De kritiek op de massale landbouw en te perfect gevormde groenten nam acht jaar geleden toe. Het heeft zich ontwikkeld tot een groen en duurzaam beleid van veel restaurants. 

Daar zijn de restaurants echter niet verantwoordelijk voor. De wens van de consument verplicht de gastronomie om zich mee te ontwikkelen. Hoe ziet de hang naar duurzaamheid er over acht jaar uit? Windmolens op het dak van het Okura? Tilapia uitgestorven? Vlees en vis een unicum in de restaurants? Lees het in 2026 op deze pagina. Hoe die er dan uitziet, durven we ook niet te voorspellen.

Lees hier het artikel uit 2010

 

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Opvallend: eerdere winnaars 'Worlds 50 Best Restaurants' niet meer welkom

World's 50 Best Restaurants, misschien wel dé belangrijkste prijsuitreiking in de restaurantwereld, heeft een opvallende wijziging doorgevoerd in de spelregels. Na een storm van kritiek heeft de organisatie besloten om eerdere winnaars niet meer toe te laten tot de competitie. Het wer...

Duurzaamheid Biologisch
Onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' duurzame producten van start

Op dinsdag 23 januari om 13.15 uur gaat op de Bio-beurs te Zwolle het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start. Het project maakt inzichtelijk wat de prijs is van duurzame voedselproducten voor iedere stap in de keten. Zo draagt het bij aan de transitie van onze voedselproduct...

Bier Events
Lustrumeditie Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 wordt Rotterdam voor de vijfde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vijfde en dus lustrumeditie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan opnieuw plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen e...

Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: