10 jaar De RestaurantKrant: de opkomst van bio-groenten

Auteur: David Bakker
Duurzaamheid 22 juni 2018
10 jaar De RestaurantKrant: de opkomst van bio-groenten

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Ruim acht jaar geleden schreven we een artikel over de kwestie of je groenten nou wel of niet in moet spuiten met bestrijdingsmiddelen en wat daar de gevolgen van zijn. Iets wat nu bijna geen discussie meer is.

Hoe snel het beeld van wat er op je bord komt te liggen veranderd, valt goed te lezen in dit artikel. Restaurants met eigen moestuinen, het is iets dat anno 2010 een zeldzaamheid was. De kritiek op de massale landbouw en te perfect gevormde groenten nam acht jaar geleden toe. Het heeft zich ontwikkeld tot een groen en duurzaam beleid van veel restaurants. 

Daar zijn de restaurants echter niet verantwoordelijk voor. De wens van de consument verplicht de gastronomie om zich mee te ontwikkelen. Hoe ziet de hang naar duurzaamheid er over acht jaar uit? Windmolens op het dak van het Okura? Tilapia uitgestorven? Vlees en vis een unicum in de restaurants? Lees het in 2026 op deze pagina. Hoe die er dan uitziet, durven we ook niet te voorspellen.

Lees hier het artikel uit 2010

 

 

Overig nieuws