Gelegen aan de westkust van Ibiza, waar de adembenemende zonsondergang de ambiance neerzet, opent Madunia op 8 juni haar deuren. De naam Madunia is af...
In de wereld van de horeca spelen herkenbaarheid, professionaliteit, gastvrijheid en creativiteit een cruciale rol. De merkidentiteit vormt het hart v...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Vanaf donderdag 8 februari slaan The Butcher en het befaamde Frites Atelier de handen ineen voor een samenwerking die liefhebbers van haute fast food...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft alle...
Op 5 februari worden in TivoliVredenburg in Utrecht de Gault&Millau Awards uitgereikt aan de winnaars van het jaar 2023. De top van de Nederlandse...
Deze week opent het mediterraanse restaurant Barbounia in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Tot en met 30 januari geldt als soft opening. Gasten...
De horeca heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, maar deze ontwikkeling brengt uitdagingen met zich mee wat betreft kostenbeh...
Een manier om omzet in de horeca te verhogen, is het toepassen van verkoopstrategieën. Hoe kunnen horecaondernemers deze strategieën inzette...
Met lagere temperaturen en de vroeg invallende duisternis brengt de winter voor horecaondernemers meer uitdagingen met zich mee dan warme zomeravonden...
De horeca heeft een sterke inhaalslag laten zien na de coronapandemie en de omzet ligt nog redelijk op niveau. De winsten staan echter onder druk en d...
Tijdens de feestelijke opening van het volledig gerenoveerde ROAM & Desert Inn Pub verwelkomde Carlton Oasis in Spijkenisse haar gasten en lokale...
De genomineerden voor de JRE-Jeunes Restaurateurs Awards 2024 zijn bekendgemaakt. Deze prijzen zijn in het leven geroepen om de uitzonderlijke talente...
Een frisse wind waait door het gastronomische landschap van Cadzand met de aankondiging van 'Demain'. Chef-kok Dani Hoefnagels, nu nog aan het roer bi...
Eigenaren Robin van Groenestijn en Koen Hendriks openen opnieuw de deuren van restaurant Koenraad. Sinds de opening in 2019 in de Utrechtse Voorstraat...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van De Restau...
Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...
G7 Food & Drinks in Sittard neemt vanaf 3 november 2023 structureel intrek in het uit 1634 stammende Gruizenkerkje en krijgt een nieuw interieur....
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....
De wereld van de gastronomie is bijeengekomen in Valencia (Spanje) ter ere van de 21e The World's 50 Best Restaurants 2023 awards, waarin Central, uit...
Het goed regelen van inkopen voor een horecazaak is van belang voor het succesvol en efficiënt runnen van de onderneming. De voorraad op een effi...
Overbevissing, klimaatverandering, kweekmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vis, schaal- en schelpdieren op verantwoorde wijze te con...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Negen Noordwijkse restaurants bundelen de krachten om lokaal duurzaamheid meer aandacht te geven. De Noordwijkse chefs laten zich inspireren door...
In 2023 draait het om een grotere diversiteit aan keuzes. Zowel in wat we willen eten, als de momenten waarop we eten. Thuisbezorgd.nl ziet volgend ja...
Twee Nederlandse topchefs blijven in de Michelingids van Thailand staan met één ster. Dat werd bekendgemaakt bij de uitreiking van het n...
Bij de aanschaf van horeca-apparatuur zijn er drie financieringsmogelijkheden. Kopen, leasen of huren. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op...
Restaurant Flore is bekroond met een zesde plek op de wereldlijst voor beste groente restaurant door We’re Smart Green Guide. Eerder dit jaar we...
BlueBlood verwelkomt internationaal bekend Nikkei-chef Luis Rojas uit Peru. Hij zal vanaf vandaag als ‘Chef de Cuisine’ de keukenbrigade o...
Château St. Gerlach, onderdeel van Oostwegel Collection, presenteert in november 2022 officieel haar nieuwe restaurant Les Salons. Het châ...
Koninklijke Burgers’ Zoo presenteert woensdag 19 oktober 2022 het volledig vernieuwde Bush Restaurant. Met veel oog voor detail en sfeer heeft h...
Deze herfst komt Restaurant de Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk met een prijsvraag. Ze zijn momenteel weer bezig met het uitwerken van nieuwe gere...
Een nieuwe vegetarische neo-bistro in Amsterdam: Chez Nina opent haar deuren vlakbij Westerpark in Amsterdam. Een actueel seizoensmenu met plantaardig...
Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens. De brasserie, gelegen tegenover het Amsterdam Centraal Station,...
Haarlems restaurant Mama Gaia heeft afgelopen zaterdag de Vegan Award 2022 gewonnen in de categorie ‘beste vegan restaurant in Nederland’....
Op vrijdag 2 september 2022 laat Fort de Gagel de brug zakken over de slotgracht en verwelkomt het haar eerste gasten op het eiland. Het historische f...
Aankomende 25 augustus opent restaurant Nela haar deuren in Valley op de Zuidas in Amsterdam. Achter de nieuwe gastvrijheidsformule gaan de internatio...
Dat Bonaire meer is dan een duikbestemming, weet lang niet iedereen. In juli heeft de World Food Travel Association (WTFA), een non-profitorganisatie...
Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens, de brasserie die in september de deuren heropent pal tegenover het Am...