U heeft gezocht op : seizoensgebonden

16 april 2021 Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

14 april 2021 Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

26 maart 2021 Toerisme Gastronomie
Waddengastronomie moet culinaire toerist naar waddengebied halen

Het Waddenfonds heeft vandaag groen licht gegeven voor het programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Een samenwerking tussen NHL Stenden, Visit Wadden, Stichting Waddengroep en een netwerk van zo’n 300 groene ondernemers om de komende vijf jaar de Waddengastron ...

11 maart 2021 Michelin
Cafe restaurant Rust Wat bekroond met Bib Gourmand

Cafe restaurant Rust Wat in Blaricum is bekroond met een Bib Gourmand. De Bib Gourmand is al jarenlang ambassadeur van restaurants met een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier. Over Rust Wat niets dan lof: ‘Rust wat uit na een wandeling door de streek en neem plaats op h ...

26 februari 2021 Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

18 februari 2021 Food
Restaurant Taiko start curry pop-up concept

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, begint volgende week (26 februari) met een curry pop-up concept. Curry’s zijn altijd een essentieel onderdeel geweest van de Taiko ervaring, als onderdeel van een uitgebreid tasting menu, maar ook á la carte te ...

5 februari 2021 Branded Content Digitaal Ondernemen
Apprendo Horeca verovert de horecamarkt

Ken jij Apprendo ook al? Apprendo is dé alles-in-1 app voor horecaondernemers. De veelbelovende startup werd eind 2019 opgericht door horecaondernemer Marnix Grift en gaat – ondanks de crisis – als een speer. Horecabooster Grift: "Eigenlijk elk horecabedrijf waar we op ...

4 januari 2021 Achtergronden Gastronomie
Haags restaurant Basaal in andere handen

Per 1 januari 2021 is de exploitatie van restaurant Basaal overgedragen aan Daan van Munster en Edmée van Zwieten de Blom. Daan is enkele jaren de rechterhand van Bas geweest in de keuken van Basaal. Aansluitend heeft hij 2,5 jaar in Londen gewoond om zich daar verder te ontwikkelen in het va ...

21 december 2020 Food Achtergronden
Foodtrends van 2020: alcoholvrije drankjes, vleesvervangers en zelfgemaakte pasta

Dit jaar waren we meer thuis dan ooit, en met tijdelijke lockdowns waarbij we minder uiteten konden kwam er een omslag in hoe en wat we het liefste eten. Maar liefst zes op de tien Nederlanders probeerden een nieuwe foodtrend uit en zeven op de tien ontdekten een nieuwe keuken. Ook werd er veel eten ...

26 november 2020 Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

16 november 2020 Den Haag Corona
Restaurant Waterproef opent tijdelijk in Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade

Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade en restaurant Waterproef slaan de handen ineen en openen vanaf vrijdag tijdelijk een tweede restaurant in het hotel. Op initiatief van Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade opent restaurant Waterproef, al jaren een begrip in de haven van Scheveningen, een ti ...

28 september 2020
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger ...

14 september 2020 Economie Corona
Aantal werkenden in horeca weer terug op pre-corona niveau

Het aantal werkenden in de horeca is weer terug op het niveau van voor de lockdown. De zomergroei blijft in de meeste horecasectoren echter steken. Dat blijkt uit onderzoek van het aantal ingeroosterde medewerkers van roosterplanning- en flexwerkbureau voor horecawerknemers L1NDA. Aan de hand van ee ...

31 juli 2020
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli ...

29 juni 2020
Humphrey’s Rotterdam verbouwd na brand

Lekker uit eten op de Kop van Zuid doe je vanaf 1 juli weer bij Humphrey’s. De Kop van Zuid is al jaren dé hotspot van Rotterdam. Op de Wilhelminapier kijk je je ogen uit door alle vernieuwende architectuur. Het restaurant bevindt zich op de begane grond van het gebouw Montevideo, &eacu ...

12 maart 2020 Gastronomie
Meesterkok Rudolf Bos zwaait scepter over iconisch restaurant

Het befaamde Café Americain lanceert vandaag een gloednieuw menu van de hand van meesterkok Rudolf Bos. Bos zwaait sinds eind februari de scepter over de keuken en verwerkte zijn kennis en ervaring in een serie klassieke gerechten met een moderne twist. Van zijn signature dish kalfsborst m ...

27 januari 2020
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui ...

11 november 2019 Internationaal
TOZI Restaurant & Bar na Londen nu ook in Amsterdam [foto's]

Op 8 november 2019 opende TOZI Restaurant & Bar haar deuren voor het Nederlandse publiek. Na zes succesvolle jaren in het hart van Victoria, Londen – en een vriendschap die twee keer zo groot is – kondigen chef-kok Maurilio Molteni en Senior Restaurant Manager, Stefano Meloni, met tr ...

4 november 2019 Economie KHN
Mark Rutte bespreekt pijnpunten met horecatop; OTA's, WAB en toerisme

De Nederlandse horecatop verzamelde zich gisteren in Den Haag. Niet op het Malieveld om te demonstreren, maar in het Mauritshuis om te discussiëren over de toekomst van de branche. Samen met premier Mark Rutte werden de uitdagingen besproken tijdens het allereerste Meesterwerkevent van de Konin ...

1 november 2019 Onderwijs
BBB Maastricht en horeca-opleiding BierTalent slaan handen in elkaar

Op de eerste dag van BBB Maastricht hebben BBB en BierTalent officieel hun samenwerking bekrachtigd. Met BierTalent lanceert StiBON een nieuwe opleiding, speciaal gericht op de horeca. Na een succesvolle start in Amsterdam, Haarlem en Breda biedt BierTalent samen met de BBB Academy de bieropleidi ...

18 september 2019 Food Achtergronden
Relais & Châteaux zet zich in voor goed, gezond en duurzaam eten

Om de klimaatverandering tegen te gaan en de biodiversiteit te beschermen, zet Relais & Châteaux zich samen met Slow Food in tijdens Food for Change van 3 tot 6 oktober 2019. Ook dit jaar werkt Relais & Châteaux samen met Slow Food tijdens de campagne Food for Change. Slow Food o ...

1 augustus 2019 Wet- en regelgeving
Nieuwe wetgeving komt horeca duur te staan

In 2020 gaan de prijzen in de horeca opnieuw omhoog, mede door de aanstaande invoering van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Die wet beoogt vaste contracten aantrekkelijker te maken. Dat blijkt uit een rapport van ABN AMRO. Werkgevers die veel flexibele werkvormen aanbieden, krijgen te ...

15 juli 2019 Food Achtergronden Fastservice
Groeiend aanbod in horecaconcepten die bijdragen aan gezonde en bewuste levensstijl

Op Schiphol Plaza kunnen reizigers nu ook terecht bij Eggs&Co, de Health Food Wall en Yoghurt Barn Na de opening van de Verspillingsfabriek in februari dit jaar, biedt Schiphol Plaza nu nog drie horecaconcepten die gericht zijn op gezond en bewust eten. De opening van de nieuwe ketens is een ant ...

18 juni 2019 Gastronomie
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g ...

8 mei 2019
BierTalent biedt innovatieve bieropleiding voor de horeca

Een brede variatie aan bier op de menukaart is niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. De consument is gewend aan een ruime keuze en steeds veeleisender. De nieuwe opleiding BierTalent biedt horecaondernemers een betaalbare en flexibele manier om bierkennis én enthousiasme van de m ...

28 maart 2019 Internationaal Michelin
IJsland en Kroatië voor het eerst in MICHELIN-gids Hoofdsteden van Europa

Michelin heeft de MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2019 gelanceerd en is verheugd de selectie van 2019 te onthullen. Amador in Wenen, onder leiding van chef-kok Juan Amador, heeft 3 sterren ontvangen. Dit stijlvolle kelderrestaurant, dat is gevestigd in de wijnmakerij Hajszan en in 2017 2 sterre ...

7 maart 2019
Nederlandse 'ruige' koks achter het fornuis in Parijs

Op uitnodiging van Food Festival Omnivore verschijnen op 10, 11 en 12 maart drie Nederlandse topchefs op het podium in Parijs. Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam), Thijs Meliefste (Meliefste, Wolphaartsdijk) en Syrco Bakker (Pure C, Cadzand) zijn door het festival uitverkozen om in gastronomie-land ...

7 februari 2019 Interview
Topchef Raymond Blanc over duurzaamheid: "Het gaat een grotere rol spelen dan ooit"

Terwijl de wereldwijde horeca-industrie evolueert en ontwricht, kijken we naar de rol die duurzaamheid speelt in het succes daarvan, voorafgaand aan het Global Restaurant Investment Forum 2019 (GRIF). Het forum wordt door NH Hotel Group in het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky gehost. Van 25 ...

20 november 2018 Gastronomie Internationaal Michelin
Drie nieuwe tweesterrenrestaurants in de MICHELIN gids België en Luxemburg 2019

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2019 bevestigt de culinaire weelde van beide landen. Maar liefst 139 restaurants worden onderscheiden met één of meerdere sterren. Drie restaurants worden voor het eerst onderscheiden met twee sterren, zeven restaurants krijgen hun eerste ster. ...

26 oktober 2018
Melkweg opent café-restaurant MILK aan Marnixstraat Amsterdam

Popcultuurpodium de Melkweg heeft vandaag de deuren van haar eigen café/restaurant genaamd MILK geopend aan de Marnixstraat 409 in Amsterdam. Het café/restaurant, waarvan het interieur geïnspireerd is door het American diner concept, is de hele dag geopend voor lunch, borrel en di ...

16 oktober 2018 Branded Content
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

12 september 2018
Duurzaam pop-up restaurant Sil slechts 3 maanden geopend in Rotterdam

Op 4 september 2018 is Pop-up restaurant Sil geopend voor 3 maanden in het gerenommeerde hotel Pincoffs, op steenworp afstand van de Erasmusbrug in Rotterdam. Sil staat voor een bewuste manier van koken. Van kop tot staart; van schil tot pit, is het motto. Het restaurant is open voor lunch en diner ...

11 juli 2018 Gastronomie Branded Content
De Kromme Watergang wint QL Hering Berlin Gardener’s Award

Restaurant De Kromme Watergang is de winnaar van de QL Hering Berlin Gardener’s Award 2018. Chef-kok Edwin Vinke (2 Michelinsterren) ontving samen met zijn partner Blanche Vinke en haar vader Louis van Eetveldt op 29 juni 2018 de prijs, bestaande uit twee speciaal door de eigentijdse porselein ...

28 juni 2018 Achtergronden Internationaal
Nederlanders grootste terrasgangers onder Europeanen

Het zomerseizoen staat voor de deur! De zon schijnt steeds langer, wat betekent dat we steeds vaker op het terras te vinden zijn. IENS meldt dat er in 2017 steeds meer reserveringen binnen kwamen voor restaurants met een buitenterras, met een totale stijging van 20%. Uit onderzoek blijkt dat Nederla ...

7 juni 2018 Gastronomie
Recept: dessert met Nederlandse en Letse elementen

Tot 1 juli kan men tijdens Proef Letland op diverse plekken in Nederland genieten van de heerlijke Letse keuken. Deze Letse maand is door het LIAA (Investment and Development Agency of Latvia) georganiseerd zodat Nederlanders kennis kunnen maken met de Letse keuken, die met name bekend staat om haar ...

5 juni 2018 Gastronomie
Nieuwe culinaire ervaring in bourgondisch Maastricht

Binnenkort is Maastricht een culinaire hotspot rijker. Café Louis, een bistro in Parijse stijl, opent volgende maand haar deuren aan de Boschstraat 69 in het centrum van Maastricht. De bistro is gevestigd in een voormalig monumentaal klooster uit de 14e eeuw. Oorspronkelijke details van het g ...

31 mei 2018 Gastronomie
Remise47 serveert de hele maand juni verse kreeft

Tijd voor kreeft bij Remise47, de urban bistro in Amsterdam West. Na het succes van vorig jaar serveert Remise47 voor het vierde jaar op rij de lekkerste gerechten met dit heerlijke schaaldier. Van kreeftensoep met rouille en croutons of gegratineerde kreeft met brood en boter tot kreeft uit de oven ...

2 mei 2018
Restaurant Nayolie treedt toe tot Euro-Toques

Dinsdag 1 mei was het eindelijk zover: Kelvin Lin is met zijn restaurant Nayolie officieel Euro-Toquer geworden! Wat een aanwinst voor de vereniging! En wat een aanwinst voor Voorschoten, aldus de locoburgemeester Nanning Mol, die zijn collega de burgemeester mevrouw Bouvy-Koene verving, die daags ...

30 januari 2018 Events
Joris Bijdendijk realiseert pop-up restaurant op festival Camp Moonrise

Speciaal voor Camp Moonrise realiseren chef kok Joris Bijdendijk (RIJKS) en Guus Thijssen (Guustronomie) pop-up restaurant The Greenhouse. Het festival wordt van 22 juni tot en met 24 juni gehouden in Bussloo. Bij het pop-up restaurant kunnen Camp Moonrise-bezoekers op niveau eten, drinken en geniet ...

15 november 2017
Joris Bijdendijk brengt kookboek uit

Vandaag verschijnt Bijdendijk. Een keuken voor de Lage Landen, het eerste kookboek van chef Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS. Joris Bijdendijk (1984) heeft een missie: een keuken ontwikkelen voor de Lage Landen. In het gelijknamige kookboek presenteert hij gerechten voor de snelle familiemaa ...

7 juli 2017 Wet- en regelgeving
Inspectie SZW: Nog steeds veel overtredingen in aspergeteelt

Bij een controle van dertig aspergetelers bleek bij 17 bedrijven (57%) de boel niet op orde. Nagenoeg alle overtredingen betroffen de arbeidstijdenwet. Ook bij andere ‘open teelten’ wordt er te lang gewerkt. Dit constateert de Inspectie SZW na controles bij 102 agrarische bedrijven. In ...

3 juli 2017 Food
Eetwinkel maakt gezond eten bereikbaar voor iedereen

Op 8 juni 2017 opende Maass Meal Station de deuren van haar nieuwste eetwinkel in de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud-West. Een winkel met ready to eat & go maaltijden die alle zintuigen prikkelt. Maass Meal Station biedt gemak en smaakvolle gerechten met verse, deels biologische en seizo ...

20 juni 2017
Maass Meal Station Prikkelt de zintuigen

Op 8 juni 2017 opende Maass Meal Station de deuren van haar nieuwste eetwinkel in de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud-West. Een winkel met ready to eat & go maaltijden die alle zintuigen prikkelt. Maass Meal Station biedt gemak en smaakvolle gerechten met verse, deels biologische en seizo ...

16 juni 2017 Drinks Achtergronden
Tips voor een lekker sapje

Een versgeperste jus d?orange, eigengemaakte appelsap of een gezonde groentesap; het sapje is populair! Met name de mixsappen zijn volgens de Nederlandse Vereniging voor Frisdranken, Waters en Sappen in opkomst, net als het aantal zaken dat exclusief verse sappen serveert. Het mixsapje kan eigenlijk ...

9 juni 2017
Gemiste kansen in restaurant revenue management

Revenue management is een inmiddels bekende term in de hotellerie. Bij revenue management wordt ernaar gestreefd de huidige en toekomstige omzet te optimaliseren op basis van prijselasticiteit en veranderend consumentengedrag. Het vakgebied ontstond in de luchtvaartindustrie en ontwikkelde zich d ...

7 juni 2017 Gastronomie
Naam van restaurant MasterChef Bart van Berkel is bekend

Onlangs kondigde MasterChef Bart van Berkel aan dat hij deze zomer zijn eigen restaurant opent in het hart van Haarlem. Nu kunnen we dan ook officieel de naam onthullen. Restaurant PETOSSI. Een Brabants begrip met een wereldse klank, maar met een oer-Hollandse betekenis. Hollandse PETOSSI Om z ...

9 mei 2017 Mensen
Harold Kok wint Zilveren Botermes 2017

Chef-kok Harold Kok van Hostellerie De Hamert (Wellerlooi, Nederland) heeft het QL Robbe & Berking Zilveren Botermes 2017 gewonnen. Tijdens de QL Jaardag op maandag 8 mei ontving Kok de prijs uit handen van Hein van Beek, founder van QL Hotels & restaurants, in aanwezigheid van QL Hoteliers, ...

12 april 2017 Achtergronden Michelin
Aspergeseizoen 2017 geopend door Niven Kunz

In het Intercontinental Amstel Hotel is dinsdagmiddag het nationale aspergeseizoen 2017 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is de aspergeambassadeur 2017 onthuld. Sterrenchefkok Niven Kunz is door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambas ...

8 maart 2017
Nieuw restaurant Sukade in Meppel

"Chef Thomas van Mechelen kookt vanuit een klassiek Franse basis, soms met een uitstapje naar Azië of andere werelddelen en heeft een frisse kookstijl, waarin producten altijd herkenbaar blijven. We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke en regionale ingrediënten en hebben oog voor duu ...

3 maart 2017
Horeca & de verkiezingen: PvdA

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de Horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D ...

1 maart 2017
Horeca & de verkiezingen: D66

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D ...

27 februari 2017
Horeca & de verkiezingen: VVD

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de Horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D ...

24 februari 2017
Horeca & de verkiezingen: CDA

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de Horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D ...

10 februari 2017 Gastronomie
Gratis receptenboek voor een onderscheidende menukaart

Consumenten hebben steeds hogere verwachtingen wanneer zij uit eten gaan. Maar hoe houd jij als chef-kok nog het overzicht om een onderscheidende menukaart samen te stellen? Een menukaart waarbij je, naast het volgen van trends, ook rekening moet houden met tijd en budget? Aviko is ervan overtuig ...

23 november 2016
Helft flexitariërs vindt aanbod vegetarische gerechten in horeca onvoldoende

De helft van de flexitariërs in Nederland (mensen die een of meer keer per week vegetarisch eten) vindt de keuze van het aantal vegetarische gerechten in de horeca matig. Ook beoordeelt 60% de diversiteit van vegetarische gerechten als matig tot heel slecht. In Nederland wint flexitarisch eten ...

14 november 2016 Gastronomie
Jamie’s Italian Nederland opent tweede restaurant

Jamie’s Italian Nederland kondigt met trots de opening van het tweede restaurant in Nederland aan. Dit restaurant zal in het voorjaar van 2017 worden geopend in het Sijthoff gebouw, gelegen in de binnenstad van Den Haag. Jamie’s Italian Nederland is onderdeel van Italian Food Concepts, d ...

13 oktober 2016 Food
Koken met wild: voor elk wat wilds

Topchefs koken met wild. Niet alleen omdat het smakelijk is, maar ook omdat het past in de filosofie om te werken met streek- en seizoensgebonden producten. Bovendien heeft een hert van de Veluwe nog nooit een antibioticum gezien. Dat maakt wild tot het beste scharrelvlees dat je maar kunt wensen. ...

19 augustus 2016 Gastronomie
Siciliaans talent in de keuken van 5&33

Dat je in Amsterdam overheerlijke truffelpasta en tiramisú kunt bestellen bij 5&33 Kitchen, is al jaren bij locals bekend. De mediterrane keuken met sterke Italiaanse invloeden van 5&33 in art’otel amsterdam is er een van niveau. Roots Aan het roer staat de Siciliaanse Nad ...

20 juni 2016
Vegetarisch tafelen belangrijk in de strijd tegen de opwarming van de aarde

Op vrijdag 15 juli organiseren de Vegetariërsbond en Tivall de Langste Vegetarische Tafel op het Museumplein in Amsterdam. De tafel wordt ook dit jaar weer iets groter, er worden meer dan 1900 gasten verwacht. Hiermee is de Langste Vegetarische Tafel niet alleen een officieus wereldrecord, maar ...

31 mei 2016
Umami by Han krijgt metamorfose

De restaurants van UMAMI by Han worden vernieuwd. Zowel de keuken als het interieur krijgen veel meer modern-Aziatische invloeden en de kaart draait nog meer om gezondheid. Het restaurant in Eindhoven is als eerste onder handen genomen. ​ Bapao In het vernieuwde concept vind je behalve het re ...

21 april 2016
Minimumjeugdloon in stappen afgeschaft

Het minimumjeugdloon wordt in stappen afgeschaft vanaf 21 jaar. Jongeren gaan een volwaardig salaris ontvangen. Ook heeft het kabinet met coalitiepartners en sociale partners overeenstemming bereikt over aanpassingen van de Wet werk en zekerheid (Wwz). Het totale pakket met arbeidsmarktmaatregelen ...

5 april 2016
Fris je kaaskennis op!

Waarom hebben we eigenlijk geen kaasbar in Nederland? In Madrid en Barcelona heb je de Poncelet Cheese Bar, waar de heerlijkste gerechten van kazen worden geserveerd. Nederland is immers een kaasland. Volgens Niels Vermolen, kaasspecialist bij Makro, gaat het gelukkig wel de goede kant op in Nederl ...

2 maart 2016
Ricardo van Ede is nu chef-kok bij Carels

Chef Ricardo van Ede is vanaf maart gestart als chef-kok bij Carels. Ricardo heeft jaren bij bekende restaurants gewerkt waaronder Neva en Ricardo’s in Odeon. Hij dacht zelf dat Ricardo’s zijn laatste project zou zijn en waar hij zijn culinaire carrière zou afmaken. Toen Odeon verkocht werd, ...

17 november 2015
Social media: Drank 'hot topic' op vrijdag

Op vrijdag worden in Nederland de meeste berichten op social media geplaatst over drank. Vooral over alcoholische dranken wordt op vrijdag meer gesproken. Bij non-alcoholische dranken ligt de piek juist op doordeweekse dagen. In de morgen wordt het meest over cappuccino gesproken, de piek voor ste ...

1 september 2015
Topchef André Chiang kookt in RIJKS

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Azië in Amsterdam, Exotische Luxe in de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum, is topchef André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan) op 25, 26 en 27 september gastchef in RIJKS. Chiang maakte carrière in diverse sterrenrestaurants waaronder Le Jardin des ...

7 juli 2015
Restaurant Karakter viert verjaardag groots

Chefs Nathan Vermunt en Pety Breugem koken al vijf jaar lang de sterren van de culinaire hemel in restaurant Karakter in het Westelijk Handelsterrein. Toen al hadden zij duurzaam koken hoog in het vaandel en waren daarmee hun tijd vooruit. Nog steeds combineren ze hun liefde voor eerlijke producte ...

16 juni 2015
Restaurant Vesters lid van Euro-Toques

Restaurant Vesters uit Nijmegen is afgelopen zondag 14 juni officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. De voorzitter van Euro-Toques, Ted Janssen, heette de gasten welkom. Hij vertelde hen dat Vesters bijzondere aandacht voor het ambachtelijk koken met seizoensgebonden en regionale ingredi ...

11 mei 2015
De 20 beste inkooptips

Inkopen. Het is misschien niet het leukste onderdeel van je bedrijfsvoering, maar het is wel heel erg belangrijk. Om het je wat makkelijker te maken, verzamelen we speciaal voor jou de beste inkooptips. Doe er je voordeel mee! 1. Vooruitbetaalde bonus Leveranciers bieden soms een vooruitbetaal ...

21 april 2015
Fijnste Franse restaurantverkiezing van start

Voor het vijfde jaar op rij organiseert tijdschrift Leven in Frankrijk de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Dit initiatief sluit volgens het blad naadloos aan bij de Goût de France-campagne van het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken. 1300 chef-koks brengen eerbet ...

26 maart 2015
Van den Heijkant nieuwe chef Hilton Airport

Edwin van den Heijkant (1977) is benoemd tot executive chef van Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Hij volgt Hadi Djajapermana op die in april, na een 40-jarig dienstverband, met pensioen gaat. Edwin van den Heijkant gaat vorm geven aan het onderscheidende food & beverage concept voor het nieuwe Hi ...

18 februari 2015
Greg Amse nieuwe chefkok Madestein

Restaurant Madestein heeft een nieuwe chefkok aangetrokken: Greg Amse, onder meer bekend van kookstudio Umami en restaurant Koesveld. Amse heeft de culinaire kaart van Madestein een metamorfose gegeven, hetgeen heeft geresulteerd in een mooie mix van klassiekers zoals vleesspecialiteit ‘Shot of ...

6 januari 2015
Nieuw lid Euro-Toques

Op 15 januari 2015 zal het jongste lid van Euro-Toques feestelijk toetreden tot Euro-Toques. Dit zal gebeuren onder het toeziend oog van Jurriaan Geldermans. Ook Burgemeester Harry Brinkman uit de Beemster zal hierbij aanwezig zijn. Puur Puur en eerlijk; hiermee is meteen alles gezegd; dit is ...

11 december 2014
Resttomaten en oesterzwamburgers

Limonade met aardbei en basilicum, tapenade van zijstroomtomaten en hamburgers gemaakt van paddenstoelen. En dat alles dagvers en huisgemaakt en zoveel mogelijk seizoensgebonden. La Place speelt hiermee in op de voedseltrends van 2015 volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan. No waste Minder vle ...

20 november 2014
Euro-Toques en Regioproduct werken samen

De restaurants van Euro-Toques Nederland maken graag gebruik van streek- en seizoensgebonden producten. De 170 lokale ondernemers, verzameld op de website van Regioproduct oogsten het jaar rond verse producten van eigen bodem. Regioproduct biedt de online bezoeker een uitgebreid productenassortime ...

4 november 2014
57 nieuwe Bib Gourmand adressen

Michelin pakt in zijn nieuwste gids voor het eerst uit met meer dan 285 Bib Gourmand adressen en verwelkomt 57 nieuwkomers. De stempel van de Bib Gourmand prijkt op steeds meer restaurants. Het concept van een keuzemenu onder de 37 euro, ongeacht de kookstijl, maar steeds met seizoensgebonden prod ...

8 september 2014
BADHOTEL BRUIN HEEFT EEN TOPCHEF

Met veel trots kondigt Badhotel Bruin op Vlieland de nieuwe topchef van haar huiselijk chique restaurant Bravoure aan. Gasten van Bravoure kunnen vanaf 1 november gastronomisch genieten van culinaire gerechten bereid door chefkok Robert Buurma. “Buurma wil passie voor mooie gerechten en koken ov ...

27 augustus 2014
Pincobar De Zwarte Vosch Utrecht geopend

Afgelopen donderdag is Pinchobar De Zwarte Vosch aan de Oudegracht 48 in Utrecht geopend. De Zwarte Vosch is een bar waarbij je, net als in Noord-Spanje, vanuit de vitrine op de bar pincho’s kunt uitkiezen die je direct meekrijgt. Een pincho is een luxe hapje met een prikkertje erin. Pincho is a ...

27 augustus 2014
Restaurantconcept in Conservatorium Hotel

Taiko by Schilo, is het langverwachte nieuwe Aziatisch geïnspireerd restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in het Amsterdamse Conservatorium Hotel, dat opent op 9 september 2014. Het restaurant ontleent haar naam aan de eeuwenoude traditionele Japanse Taiko drums, bekend om haar mystieke ri ...

11 april 2014
Restaurant De Rusthoek weer open

Een heftige brand verwoeste in de nacht van 24 juni 2013 nagenoeg het hele interieur van restaurant De Rusthoek en het bovengelegen Hotel Bloemendaal. Eigenaren Ed en Mariëlle van Veen zagen hun levenswerk in rook opgaan. Afgelopen 21 maart heropenden zij hun zaak onder grote belangstelling. ...

20 maart 2014
Nieuwe leden Euro-Toques in Limburg

De grootste restaurantvereniging van Nederland, Euro-Toques, heeft een drukke maand met inauguraties. En daarbij knallen de champagneflessen veelvuldig, want een feestje van Euro-Toques vraagt om bubbels. Deze week voltrokken zich twee inauguraties in Limburg: Hotel Brasserie De Zwaan in Venray e ...

13 februari 2014
Hotel Opduin viert 80-jarig jubileum

Grand Hotel Opduin op Texel bestaat dit jaar 80 jaar. In de stijl van het nieuwe thema van het hotel ‘De Hamptons op de Wadden’ opent het gerenoveerde restaurant haar deuren voor gasten. De filosofie van de keuken is opgefrist door chef-kok Aart Wijker en het restaurant mag zich vanaf 2014 of ...

4 november 2013
Hiep, hiep we hebben één Bib

Per saldo telt Nederland in 2014 één restaurant met een Bib Gourmand meer dan in 2013. Dat blijkt bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids Bib Gourmand Benelux 2014. Nederland heeft in totaal 106 adressen waar men voor een gunstige prijs goed kan eten. Diversiteit In een persverklarin ...

9 september 2013
EXKi opent in New York

De Belgische restaurantketen EXKi zal in het begin van 2014 een eerste filiaal in de Verenigde Staten openen. De keten is gespecialiseerd in fastfood met verse en natuurlijke producten. De vestiging komt in het Flatiron District in het hart van Manhattan in New York. Deze wijk is de thuisbasis vo ...

21 mei 2013
Starten met to go? Leer van HMSHost!

Veel horecaondernemers kijken met lede ogen hoe consumenten tankstations, woonboulevards en outlets bij retail ‘leegplunderen’ op het gebied van food & beverage. Er zijn genoeg ondernemers in de horecabranche die het zelf aanbieden van to go overwegen. Gaat het gouden bergen opleveren? De reda ...

27 maart 2013
Horeca-rivaal Jumbo Foodmarkt open

Jumbo heeft in Breda de deuren geopend van de Jumbo Foodmarkt. Het supermarktconcept richt zich op vers, gezond en lekker eten tegen de allerlaagste prijs. Tientallen koks en vakspecialisten bereiden ter plekke tal van nationale en internationale gerechten. Klanten kunnen deze gerechten mee naar h ...

8 maart 2013
Website Pure Passie in nieuw jasje

Restaurant Pure Passie in ’s-Gravenzande heeft een nieuwe website ontwikkeld. Op restaurantpurepassie.com krijgen bezoekers een indruk van de filosofie van het restaurant. Blog Eigenaar Elenbaas houdt persoonlijk een blog bij op de site. Hierin neemt hij de bezoeker mee op pad naar zijn wildex ...

15 januari 2013
Ook Green Key voor restaurants

Op de Horecava is de eerste Gouden Green Key voor restaurants uitgereikt. Bolenius restaurant ontving het keurmerk als beloning voor hun inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Duurzaam verantwoord Dit is de eerste keer dat een restaurant de Green Key ontvangt. Duurzaamheid is een b ...

9 oktober 2012
Niven is Beste Groenterestaurant 2013

Niven van Niven Kunz uit Rijswijk is uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2013. De Nederlandse prijsuitreiking vond plaats tijdens de Fine Food Professional in Amsterdam. Ziel van het bedrijf "Bij Niven in Rijswijk zijn groente en fruit een duidelijke groene draad in de keuken", vertelt jury ...

6 september 2012
Nieuwe chef voor restaurant Palace Hotel

Restaurant Chatillon, aangesloten bij het Palace Hotel, heeft een nieuwe executive chef. Hans Flissebaalje staat vanaf augustus achter de kachel. Seizoensgebonden Op de nieuwe dinerkaart van Chatillon zijn de invloeden van de nieuwe chef direct merkbaar. De gerechten hebben meer de focus op he ...

28 februari 2012
Duizend restaurants tonen duurzaamheid

Meer dan duizend restaurants laten met een speciaal profiel op iens.nl aan gebruikers van de website zien wat zij doen aan duurzaamheid. Hiermee krijgen gaten steeds meer keuze. Het duurzaamheidsprofiel is ontwikkeld door Milieu Centraal, iens.nl en bureau voor duurzame ontwikkeling CREM. Voor ...

19 december 2011
Kerstpakkettenshop Sligro wint prijs

De jury van Beste-kerstshop.nl heeft de webshop voor kerstpakketten van groothandel Sligro uitgeroepen als ‘Juryfavoriet Kerstshop 2011’ in de categorie seizoensgebonden webshops. Voor deze prijs werden tien webshops genomineerd en onderverdeeld in twee categorieën, te weten shops die het hel ...

2 maart 2011
Senses in The Albus open na verbouwing

Senses, het restaurant dat is gevestigd in Hotel The Albus in Amsterdam, heeft op 1 maart haar deuren opnieuw geopend. Een ingrijpende verbouwing waarbij de aankleding, het concept van het restaurant, de brigade en de kaart onder handen werden genomen resulteren in een nieuwe culinaire belevenis in ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: