Restaurant Venus & Adonis aan de Prinsengracht 274 viert haar tienjarig bestaan met een nieuwe naam: V&A Bar & Bistro. Tegelijkertijd lanceert het een vernieuwend concept: Bistronomie d’Amsterdam – een verfijnde Franse bistro met een moderne Amsterdamse twist. Hier staan bourgondische gerechten centraal, bereid met lokale ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Het resultaat? Een toegankelijke, maar culinaire bistro-ervaring die de Franse gastronomie op een eigentijdse manier omarmt.
Het nieuwe V&A Bar & Bistro-menu, met jaarronde favorieten en seizoensgebonden specials, brengt het beste van twee werelden samen: klassieke Franse gerechten gecombineerd met lokale seizoensproducten zoals groente uit de Beemster, koolvis uit de Noordzee en dubbeldoel rundvlees uit de Schermer.
De nieuwe chef, de gastronomisch opgeleide en getalenteerde Sil Verhaegh, vervolgt zijn succesvolle carrière als chef van high-end private dining tot Gault&Millau, nu bij Venus & Adonis - V&A Bar & Bistro als chef-kok. De van oorsprong Limburger heeft een specifieke passie: het op unieke wijze culinaire verfijning naar boven brengen in de bistronomie, de samensmelting van de bistrokeuken en de actuele gastronomie.
Eigenaresse en gastvrouw Joyce Lieven
Joyce Lieven, eigenaresse en gastvrouw vanaf het eerste uur, heeft de dagelijkse leiding, verwelkomt gasten en biedt een zorgvuldig geselecteerde Europesche wijnkaart aan. Ze werkt daarin met haar vaste vinologische partner Vleck Wijnen Amsterdam.
“Ik ben trots op onze rebranding en ons nieuwe, unieke concept: ‘Bistronomie d’Amsterdam’. Het is een eerbetoon aan de afgelopen tien jaar en een frisse stap naar de toekomst”, aldus Joyce Lieven. “We willen onze gasten bedanken voor hun trouw en nodigen iedereen uit om vanaf 24 januari ons hernieuwd te ontdekken.”
“We hebben achter de schermen met groot enthousiasme toegewerkt naar deze mijlpaal. Deze stap vertegenwoordigt de culminatie van meer dan tien jaar ervaring en de zoektocht naar waar ook ik zelf het meest blij van word, en dat is het pionierende concept geworden van de Franse bistrokeuken in haar hedendaags Amsterdamse vorm: ‘Bistronomie d’Amsterdam’.”
Chef-kok Sil Verhaegh voegt toe: “We merken dat gasten steeds meer waarde hechten aan een unieke ervaring op hoog niveau, die ook eenvoud en verfijning biedt, maar dan wel zonder poespas. Met dit nieuwe concept, de fusie van de beste smaken, ingrediënten en bereidingen, bieden we precies dat en meer. Mijn passie en smaakprofiel komen hier optimaal tot hun recht.”
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.