U heeft gezocht op : benz

16 november 2020 Gastronomie
Thomas Voets nieuwe chef Benz at Kazerne

Rijke smaken, lokale ingrediënten, bourgondisch genieten. Beleef vanaf 4 december de inventieve gastronomische gerechten van chef-kok Thomas Voets (Bib Gourmand, 14,5/20 Gault&Millau) en sous-chef Mark Groenendaal, gecomplementeerd met de spannende wijnkeuze van Maître/sommelier Alexa ...

22 januari 2020 Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier. ...

16 augustus 2019 Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

7 augustus 2019 Economie
Prijzen in de horeca harder gestegen dan consumentenprijzen

De prijs van een dagje uit is in de afgelopen vijf jaar gemiddeld sterker gestegen dan de consumentenprijzen, maar ook voor een bezoekje aan de horeca moet de portemonnee beter gevuld zijn dan voorheen. Vooral de toegangsprijs voor musea en dierentuinen is gestegen; deze was in juli 2019 17 procent ...

23 oktober 2018 Interview
Interview Wim Cox "Ik hou van quick and dirty"

Het was nooit zijn droom om horecaondernemer te worden. Maar na acht jaar atheneum en geen brandende ambitie om een vervolgstudie te volgen, belandde hij als gastheer in het hotel van zijn ouders. Niet wetende dat hij 35 jaar later op een terras in Roermond terug kan kijken op een florerend leven in ...

5 januari 2018
Toekomsttrends op Horecava 2018: van wormenhotel tot Google Food

Maandag 8 januari gaat de 62e editie van de Horecava van start. Circulariteit en technologie zijn belangrijke thema’s dit jaar. De wereld verandert. Technologische ontwikkelingen en trends in de horeca volgen elkaar steeds sneller op en gaan hand in hand met ambacht en duurzaamheid. Hoe dit in ...

22 juni 2017
Thuisbezorgd.nl investeert in elektrische vervoersmiddelen

Thuisbezorgd.nl gaat extra te investeren in elektrische vervoersmiddelen. Het streven is om binnen twee jaar minimaal de helft van alle maaltijden in Nederland groen te bezorgen. Het gaat daarmee om tientallen miljoenen bezorgingen per jaar. Thuisbezorgd.nl biedt de bij haar aangesloten bezorgres ...

16 mei 2017 Gastronomie
Atelier Restaurant & Bar Amsterdam geopend

Atelier Restaurant & Bar aan de Valschermkade 16A in de Schinkelbuurt in Amsterdam is geopend. Na een verbouwing, het aanstellen van een nieuwe chef en met een compleet ander foodconcept is Atelier klaar om haar gasten culinair te verrassen. Atelier ...

10 oktober 2016
Virtuele training tegen overvallen horeca

Minister Van der Steur trapt op 8 oktober de Week van de Veiligheid af met de lancering van een nieuw soort training tegen overvallen voor horeca- en winkelmedewerkers. Met behulp van een virtuele overvaltraining wordt een levensechte omgeving nagebootst. Op die manier leren horeca- en winkelmedewer ...

4 augustus 2016
Inflatie voor het eerst in bijna 30 jaar negatief

De inflatie volgens de consumentenprijsindex (CPI) daalde in juli naar -0,3 procent, meldt het CBS. Voor het eerst na december 1987 zijn goederen en diensten voor de consument goedkoper dan een jaar eerder. De lagere huurstijging in 2016 drukte de inflatie. In juni waren voedingsmiddele ...

17 mei 2016
Primeur: voor het eerst meer pin dan cash-betalingen

In 2015 hebben Nederlandse consumenten voor het eerst meer aankopen betaald met de pinpas dan met contant geld. De helft van de aankopen bij winkels, benzinestations, horeca en andere gelegenheden werden met de pinpas afgerekend, dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) en Betaalvereniging Nederland ...

1 april 2015
Minimaal een miljoen euro omzet per jaar

Als je de gemiddelde Nederlander vraagt of hij ooit van Debuut B.V. heeft gehoord, zal hij ontkennend antwoorden. Als je hem vervolgens vraagt naar het concept Popocatepetl, dan kan hij je vertellen over zijn ervaringen in het restaurant. Debuut zit namelijk achter Popocatepetl, Stan & Co, De Colon ...

7 april 2014
Accijns veel te hoog

Philip de Ridder is gestopt als algemeen directeur bij Heineken Nederland, maar verlaat het bedrijf niet zonder flink uit te halen naar het Nederlandse overheidsbeleid ten aanzien van accijnzen. In een interview met De Telegraaf haalt hij verwoestend hard uit naar het kabinet. Grensstreek De R ...

8 april 2013
Maatregelen KHN voor pinnen horeca

Banken moeten zo snel mogelijk maatregelen nemen om storingen te voorkomen en de gevolgen hiervan beperken. Dit zeggen Koninklijke Horeca Nederland, de benzinebranches en Detailhandel Nederland. Zij hebben de handen ineengeslagen en concrete suggesties aan banken gedaan. De belangrijkste maatregel ...

28 januari 2013
P&F: Vergoedingen en de WKR (3/6)

De werkkostenregeling, oftewel de WKR genaamd, bestaat inmiddels alweer bijna twee jaar. Hoe zit het ook alweer met de WKR? Over verplichte deelname, vergoedingen en vrijstellingen. Van vrijwillig naar verplicht In de jaren 2011, 2012 en 2013 is deelnemen aan de WKR nog een vrije keuze, maar d ...

21 mei 2012
Aantal overvallen daalt, horeca vaker doelwit

Hoewel het aantal overvallen in Nederland aan het dalen is, zijn bedrijven in de horeca en supermarkten vaker doelwit van criminelen. Overvallen daalt met kwart Dit blijkt uit nieuw gepubliceerde cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie over de eerste vier maanden van 2012. In die p ...

29 september 2010
Whisky straks ook aan de benzinepomp?

In Schotland heeft men geprobeerd om een auto op whisky te laten rijden. Wetenschappers van de Edinburgh Napier University hebben een biobrandstof ontwikkeld uit de afvalproducten van whisky. De brandstof heeft de potentie om auto’s en vliegtuigen aan de praat te brengen. Het onderzoeksteam heeft ...

20 juli 2010

Jonnie en Thérèse Boer hebben afgelopen zondag in Zwolle hun eigen tijdschrift gepresenteerd. De glossy met de titel 'JenT' was in eerste instantie bedoeld voor vaste gasten van restaurant De Librije en Librije's Hotel, maar de reacties waren zo positief dat het ook in de winkel komt te liggen. He ...

8 april 2010
SHO is tegen de krokettentaks

Een kopvoddentaks, benzinetaks en binnenkort misschien ook de krokettentaks. Dit is een extra verhoogde belasting op ongezonde producten en wordt ook wel vettaks genoemd. Stichting Horeca Onderwijs (SHO) pleit tegen de zogeheten krokettentaks; ze ziet meer in subtiele vermelding van het aantal calor ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: