Atelier Restaurant & Bar Amsterdam geopend

16 mei 2017 | Thijs Jacobs

Atelier Restaurant & Bar aan de Valschermkade 16A in de Schinkelbuurt in Amsterdam is geopend. Na een verbouwing, het aanstellen van een nieuwe chef en met een compleet ander foodconcept is Atelier klaar om haar gasten culinair te verrassen. Atelier staat voor vernieuwing. 

Chef Nino Starreveld, onder andere ervaring opgedaan bij restaurant de Compagnon, Serre in het Okura hotel en ML in Haarlem, is verantwoordelijk voor het vernieuwen van de smaakcombinaties bij Atelier. Nino gaat zijn eigen weg en heeft duidelijk zijn eigen stijl. Nog maar 24 jaar en al over de hele wereld culinaire ervaring opgedaan waaronder in de Verenigde Staten en Spanje. Zijn inspiratie voor gerechten haalt hij dan ook veelal uit zijn buitenlandse avonturen en hij speelt graag met authentieke klassieke gerechten. ‘Ik gebruik veel de sous vide manier van bereiden omdat de pure smaken van de ingrediënten dan het mooist zijn. Mijn signature geef ik door het toevoegen van een twist aan de bekende klassieke wereldgerechten, denk aan een Amsterdamse ceviche van makreel met een kopstootje en picalilly crème. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen geniet.'

De menukaart bestaat uit een verrassend samenspel van smaken, met gerechten die de grootte van een tussengerecht hebben en dus ideaal zijn voor shared dining. Zo staat er een Coq avecVin op de kaart, Nino heeft gesleuteld aan het klassieke stoofpotje en een eigen manier van bereiding gegeven. Eén van de desserts is de 'ongebakken cheesecake' met chocolade ijs van Koupe. Koupe’s bekroonde* proteïne-ijs is innovatief, gezonder maar bovenal lekker. Voor de gasten die hun zintuigen op unieke wijze willen laten prikkelen, biedt Atelier een Menu om te Delen optie waarbij de chef zijn mooiste gerechten op basis van een 4 gangen diner selecteert. 

*Koupe icecream heeft in februari 2017 de 'Best Ice Cream Award 2016' gekregen op de World Dairy Innovation Awards in Londen.

Het pand van Atelier sluit volledig aan bij de betekenis van de naam. De voormalige autowasstraat, waarvan de rauwe elementen nog goed zichtbaar zijn, is omgetoverd tot een culinaire werkplaats waar gerechten en smaken tot leven komen. Het interieur van Atelier kan dan ook worden omgeschreven als industrieel, dat wordt benadrukt door de kleuren aardegroen en zwart. Deze mix zorgt voor een sfeer welke vooral ongedwongen, gezellig en huiselijk is op een verfrissende manier. De creativiteit van het vernieuwde concept komt niet alleen terug in de uitstraling van het restaurant; er worden in samenwerking met de Willem de Kooning Academie diverse exposities georganiseerd van beginnende kunstenaars en illustratoren. Atelier Restaurant & Bar heeft een capaciteit van 120 couverts en is bij uitstek de ideale ontmoetingsplek voor iedereen die houdt van goed eten met eigen karakter in combinatie met een mooie prijs kwaliteit verhouding. Met lekker weer is het genieten op het grote terras. Bij Atelier kom je thuis, thuis in een warm bad waar je op ieder moment van de dag welkom bent om te lachen, eten, drinken en dansen, altijd! 

foto's: Lewensztain Photography 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Hotel opleiding
Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland Co...

Awards
Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 19 september de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het duurzame Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft Jos van Grunsven (vicevoorzitter Euro-Toques) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekend ge...

Events Utrecht
Utrechts restaurant komt met filmmenu en Gouden Kalf tijdens Nederlands Film Festival

Woensdag 20 september 2017 start het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. STAN & CO Utrecht viert dit met een eigen première. Gedurende het filmfestival lanceert STAN & CO U...

Vis
Bistrobar Berlin kookt van kop tot graat: Kabeljauwkop

No waste. Duurzame vangst. Koken van kop tot graat. Het is helemaal 2017. Voor Fedor Kok, souschef bij Bistrobar Berlin in Nijmegen, viel alles op zijn plek tijdens een bezoek aan de haven van het IJslandse Reykjavik. Hij bracht zijn ideeën mee naar huis. En Ron Blaauw loved it... In restaur...

Amsterdam Bocuse d'Or
Lars Drost van Ciel Blue winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Blue in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: