Atelier Restaurant & Bar Amsterdam geopend

16 mei 2017 | Thijs Jacobs

Atelier Restaurant & Bar aan de Valschermkade 16A in de Schinkelbuurt in Amsterdam is geopend. Na een verbouwing, het aanstellen van een nieuwe chef en met een compleet ander foodconcept is Atelier klaar om haar gasten culinair te verrassen. Atelier staat voor vernieuwing. 

Chef Nino Starreveld, onder andere ervaring opgedaan bij restaurant de Compagnon, Serre in het Okura hotel en ML in Haarlem, is verantwoordelijk voor het vernieuwen van de smaakcombinaties bij Atelier. Nino gaat zijn eigen weg en heeft duidelijk zijn eigen stijl. Nog maar 24 jaar en al over de hele wereld culinaire ervaring opgedaan waaronder in de Verenigde Staten en Spanje. Zijn inspiratie voor gerechten haalt hij dan ook veelal uit zijn buitenlandse avonturen en hij speelt graag met authentieke klassieke gerechten. ‘Ik gebruik veel de sous vide manier van bereiden omdat de pure smaken van de ingrediënten dan het mooist zijn. Mijn signature geef ik door het toevoegen van een twist aan de bekende klassieke wereldgerechten, denk aan een Amsterdamse ceviche van makreel met een kopstootje en picalilly crème. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen geniet.'

De menukaart bestaat uit een verrassend samenspel van smaken, met gerechten die de grootte van een tussengerecht hebben en dus ideaal zijn voor shared dining. Zo staat er een Coq avecVin op de kaart, Nino heeft gesleuteld aan het klassieke stoofpotje en een eigen manier van bereiding gegeven. Eén van de desserts is de 'ongebakken cheesecake' met chocolade ijs van Koupe. Koupe’s bekroonde* proteïne-ijs is innovatief, gezonder maar bovenal lekker. Voor de gasten die hun zintuigen op unieke wijze willen laten prikkelen, biedt Atelier een Menu om te Delen optie waarbij de chef zijn mooiste gerechten op basis van een 4 gangen diner selecteert. 

*Koupe icecream heeft in februari 2017 de 'Best Ice Cream Award 2016' gekregen op de World Dairy Innovation Awards in Londen.

Het pand van Atelier sluit volledig aan bij de betekenis van de naam. De voormalige autowasstraat, waarvan de rauwe elementen nog goed zichtbaar zijn, is omgetoverd tot een culinaire werkplaats waar gerechten en smaken tot leven komen. Het interieur van Atelier kan dan ook worden omgeschreven als industrieel, dat wordt benadrukt door de kleuren aardegroen en zwart. Deze mix zorgt voor een sfeer welke vooral ongedwongen, gezellig en huiselijk is op een verfrissende manier. De creativiteit van het vernieuwde concept komt niet alleen terug in de uitstraling van het restaurant; er worden in samenwerking met de Willem de Kooning Academie diverse exposities georganiseerd van beginnende kunstenaars en illustratoren. Atelier Restaurant & Bar heeft een capaciteit van 120 couverts en is bij uitstek de ideale ontmoetingsplek voor iedereen die houdt van goed eten met eigen karakter in combinatie met een mooie prijs kwaliteit verhouding. Met lekker weer is het genieten op het grote terras. Bij Atelier kom je thuis, thuis in een warm bad waar je op ieder moment van de dag welkom bent om te lachen, eten, drinken en dansen, altijd! 

foto's: Lewensztain Photography 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: de opkomst van de foodtruck

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week geen interview, maar een verhaal over de opkomst van foodtrucks. Want hij is nu a...

Verkiezingen Vegetarisch Veganistisch
Vegetarische Slager wint New Food Challenge van RVO

De Vegetarische Slager is een van de winnaars in de New Food Challenge die is uitgeschreven door de Nederlandse overheid om nieuwe voedseloplossingen te bedenken op weg naar een meer plantaardige samenleving, in het kader van het behalen van klimaatdoelen en het vormgeven van een duurzaam voedselbel...

Regelgeving
Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID

Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ervaart zelf in de horeca hoe lastig het is om de leeftijd van jongeren in te schatten. De landelijke actie NIXzonderID is vandaag gestart door staatssecretaris Paul Blokhuis (V...

Hotel Restaurant
Amrâth Grand Hotel de l’Empereur geeft restaurant hippe make-over

Goed, puur eten voor een vriendelijke prijs in een informele sfeer. Dat is de weg die Amrâth Grand Hotel de l’Empereur inslaat na heropening van haar vernieuwde Grand restaurant begin april. Een hip en modern interieur, een veelzijdige kaart met een combinatie van streek- en internationa...

Events
'BBB on-tour' van start

Nog 144 dagen. Dan begint de 64ste editie van de zuidelijkste horecavakbeurs van Nederland. Van 8 tot en met 10 oktober wordt in Maastricht de BBB gehouden. De kick-off vond vanochtend plaats in Breda bij Satelliet. Tijdens de 'BBB-on tour' geeft de organisatie (potiëntele) standhouders...

Amsterdam Culinair
Culinaire carrousel in Waldorf Astoria Amsterdam

Het wordt een onvergetelijke zomer in Waldorf Astoria Amsterdam. De succesvolle Summer Afternoon Tea krijgt dit jaar een zinnenprikkelend vervolg. Het hotel neemt gasten mee terug in de tijd met een carrousel vol heerlijkheden die herinneren aan zomerse strandattracties en circusacts. Neem plaats in...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: