Atelier Restaurant & Bar Amsterdam geopend

16 mei 2017 | Thijs Jacobs

Atelier Restaurant & Bar aan de Valschermkade 16A in de Schinkelbuurt in Amsterdam is geopend. Na een verbouwing, het aanstellen van een nieuwe chef en met een compleet ander foodconcept is Atelier klaar om haar gasten culinair te verrassen. Atelier staat voor vernieuwing. 

Chef Nino Starreveld, onder andere ervaring opgedaan bij restaurant de Compagnon, Serre in het Okura hotel en ML in Haarlem, is verantwoordelijk voor het vernieuwen van de smaakcombinaties bij Atelier. Nino gaat zijn eigen weg en heeft duidelijk zijn eigen stijl. Nog maar 24 jaar en al over de hele wereld culinaire ervaring opgedaan waaronder in de Verenigde Staten en Spanje. Zijn inspiratie voor gerechten haalt hij dan ook veelal uit zijn buitenlandse avonturen en hij speelt graag met authentieke klassieke gerechten. ‘Ik gebruik veel de sous vide manier van bereiden omdat de pure smaken van de ingrediënten dan het mooist zijn. Mijn signature geef ik door het toevoegen van een twist aan de bekende klassieke wereldgerechten, denk aan een Amsterdamse ceviche van makreel met een kopstootje en picalilly crème. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen geniet.'

De menukaart bestaat uit een verrassend samenspel van smaken, met gerechten die de grootte van een tussengerecht hebben en dus ideaal zijn voor shared dining. Zo staat er een Coq avecVin op de kaart, Nino heeft gesleuteld aan het klassieke stoofpotje en een eigen manier van bereiding gegeven. Eén van de desserts is de 'ongebakken cheesecake' met chocolade ijs van Koupe. Koupe’s bekroonde* proteïne-ijs is innovatief, gezonder maar bovenal lekker. Voor de gasten die hun zintuigen op unieke wijze willen laten prikkelen, biedt Atelier een Menu om te Delen optie waarbij de chef zijn mooiste gerechten op basis van een 4 gangen diner selecteert. 

*Koupe icecream heeft in februari 2017 de 'Best Ice Cream Award 2016' gekregen op de World Dairy Innovation Awards in Londen.

Het pand van Atelier sluit volledig aan bij de betekenis van de naam. De voormalige autowasstraat, waarvan de rauwe elementen nog goed zichtbaar zijn, is omgetoverd tot een culinaire werkplaats waar gerechten en smaken tot leven komen. Het interieur van Atelier kan dan ook worden omgeschreven als industrieel, dat wordt benadrukt door de kleuren aardegroen en zwart. Deze mix zorgt voor een sfeer welke vooral ongedwongen, gezellig en huiselijk is op een verfrissende manier. De creativiteit van het vernieuwde concept komt niet alleen terug in de uitstraling van het restaurant; er worden in samenwerking met de Willem de Kooning Academie diverse exposities georganiseerd van beginnende kunstenaars en illustratoren. Atelier Restaurant & Bar heeft een capaciteit van 120 couverts en is bij uitstek de ideale ontmoetingsplek voor iedereen die houdt van goed eten met eigen karakter in combinatie met een mooie prijs kwaliteit verhouding. Met lekker weer is het genieten op het grote terras. Bij Atelier kom je thuis, thuis in een warm bad waar je op ieder moment van de dag welkom bent om te lachen, eten, drinken en dansen, altijd! 

foto's: Lewensztain Photography 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht in Amsterdam. Een kleurrijke Mexicaanse street food hang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je 7 dagen per week vanaf 12 uur terecht om even snel je taco cravings te stillen of om uitgebreid te tafelen. Alle gerechten op de ka...

Awards opleiding
Wie wordt de 'MasterChef' van ROC Midden Nederland?

Zaterdag 20 januari is het Facility, Horeca & Travel College van ROC Midden Nederland tijdens de Open Dag het strijdtoneel voor de 'MasterChef' kookwedstrijd. Studenten van de koksopleiding gaan met elkaar de strijd aan volgens het Black Box principe. Iedere student krijgt een box met...

Food Achtergronden
Gezonder eten stijgt meer in prijs dan ongezonder eten

Gezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden, ongezondere producten stegen gemiddeld 13 procent in prijs. Suiker, snoep en ijs waren in 2017 zelfs goedkoper dan tien jaar eerder. Dat blijkt uit een nieuwe analyse die het CBS in samenwerking met het Voedings...

Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: