Thuisbezorgd.nl investeert in elektrische vervoersmiddelen

22 juni 2017 | Thijs Jacobs

Thuisbezorgd.nl gaat extra te investeren in elektrische vervoersmiddelen. Het streven is om binnen twee jaar minimaal de helft van alle maaltijden in Nederland groen te bezorgen. Het gaat daarmee om tientallen miljoenen bezorgingen per jaar.

Thuisbezorgd.nl biedt de bij haar aangesloten bezorgrestaurants aan benzinebrommers op voor hen gunstige wijze te vervangen door groene transportmiddelen, zoals elektrische fietsen en scooters. Vorig jaar verving Thuisbezorgd.nl al alle vervoersmiddelen van haar eigen bezorgdienst door elektrische fietsen, hetgeen vooral in de grote steden in het straatbeeld is te zien. Het bedrijf streeft ernaar binnen twee jaar op zijn minst de helft van de ‘bezorgbewegingen’ in Nederland uit te laten voeren met milieuvriendelijke transportmiddelen. Dit heeft daarom tevens invloed op bestellingen die niet via het platform worden geplaatst, aangezien ook deze, voornamelijk telefonische, bestellingen op elektrische fietsen zullen worden bezorgd.

Stiller en veiliger

Directeur Jitse Groen: “We vinden het belangrijk onze schaal in te zetten om ons steentje bij te dragen aan de vergroening van Nederland. Wij geloven bovendien dat een neveneffect zal zijn dat de binnensteden stiller en veiliger zullen worden.”

In Nederland zijn er ongeveer 7.000 bezorgrestaurants aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. Uit intern onderzoek van het bedrijf blijkt dat restaurants gemiddeld circa 2,8 voertuigen voor bezorging inzetten. In Nederland alleen gaat dit dus al om zo’n 20.000 voertuigen, waarvan slechts een klein gedeelte momenteel elektrisch is.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: