Maatregelen KHN voor pinnen horeca

8 april 2013 |
Maatregelen KHN voor pinnen horeca

Banken moeten zo snel mogelijk maatregelen nemen om storingen te voorkomen en de gevolgen hiervan beperken. Dit zeggen Koninklijke Horeca Nederland, de benzinebranches
en Detailhandel Nederland. Zij hebben de handen ineengeslagen en concrete suggesties aan banken gedaan. De belangrijkste maatregelen die zij aanhalen, zijn het verbeteren van communicatieprotocollen en de realisatie van noodsystemen.

Gezamenlijke Toonbankinstellingen
Koninklijke Horeca Nederland, de benzinebranches en Detailhandel Nederland hebben zich op het gebied van betalingsverkeer verenigd in de Gezamenlijke Toonbankinstellingen. Zij strijden ervoor dat problemen met de banken, zoals onlangs bij de ING het geval was, in de toekomst worden voorkomen. Het Nederlandse betalingsverkeer moet worden aangepast aan de huidige economische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Horecaondernemers
“KHN is continu bezig om pinnen mogelijk te maken voor de horecaondernemers en gasten, omdat het snel en veilig is. Dan is het van groot belang dat de infrastructuur, waar de horecaondernemers via de banken van afhankelijk zijn, ook snel en veilig is. Investeren in een terugvalsysteem wordt dus steeds belangrijker", zegt Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur KHN.

Afhankelijk
De Nederlandse samenleving wordt steeds afhankelijker van elektronisch betalingsverkeer. Het zorgt ervoor dat het betalen makkelijker, veiliger en voordeliger wordt. “We weten dat 77 procent van onze Nederlandse gasten wil pinnen in de horeca en dat in ruim 65 procent van alle horecaondernemingen al gepind kan worden. En dat aantal groeit nog elke maand”, aldus Van der Grinten.

Omzet misgelopen
De storingen, die onlangs plaatsvonden, maakten duidelijk dat betalingsverkeer een maatschappelijke infrastructuur is. Ondernemers liepen omzetten mis. Volgens de drie organisaties moet De Nederlandsche Bank strenger optreden wanneer banken aantoonbaar nalatig zijn geweest.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: