Thomas Voets nieuwe chef Benz at Kazerne

Auteur: redactie
Gastronomie 16 november 2020
Thomas Voets nieuwe chef Benz at Kazerne

Rijke smaken, lokale ingrediënten, bourgondisch genieten. Beleef vanaf 4 december de inventieve gastronomische gerechten van chef-kok Thomas Voets (Bib Gourmand, 14,5/20 Gault&Millau) en sous-chef Mark Groenendaal, gecomplementeerd met de spannende wijnkeuze van Maître/sommelier Alexander van der Voort.

De nieuwe chef-kok van Benz at Kazerne laat zich inspireren door de authentieke Franse keuken. Daarbij heeft hij het van kop-tot-kont principe hoog in het vaandel. Tijdens de selectieprocedure gaf zijn signature dish van wilde Hollandse houtduif met huisgemaakte bloedworst de doorslag. Benz at Kazerne biedt Voets gastvrij de gelegenheid om alle ideeën die hij de afgelopen jaren verzamelde te vertalen in een eigen handschrift, zonder keurslijf van een op voorhand vastgesteld concept.

Eindhovense roots

De afgelopen vier jaar was Thomas Voets chef-kok bij Auberge Jean & Marie in Amsterdam (Bistronoom van het jaar). Hier kookte hij binnen het concept van de eigenaren klassiek Frans. Daarvoor deed hij ervaring op in negen uiteenlopende restaurants. Versterkt door de tegenstrijdige gevoelens die de pandemie veroorzaakt besloot hij dat het tijd werd om te settelen en terug te keren naar zijn Eindhovense roots, net zoals de voormalige chef Rasmus Olander besloot terug te keren naar zijn familie in Zweden. 

D’n Benz: Eindhovens eerste automobiel-brandweerspuit

Het fine dining restaurant is gehuisvest in het koetshuis van de voormalige marechausseekazerne aan de Paradijslaan in Eindhoven. Van 1923 tot 1952 was hier de brandweer gevestigd. Daar waar nu de imposante roestvrijstalen keuken staat, stond vroeger Eindhoven’s eerste gemotoriseerde brandweerspuit, door de manschappen liefkozend ‘D’n Benz’ genoemd. Onder leiding van founders Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd het koetshuis met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design.

Foto Thomas Voets door Ruud Balk

Overig nieuws