SHO is tegen de krokettentaks

8 april 2010 |
SHO is tegen de krokettentaks<

Een kopvoddentaks, benzinetaks en binnenkort misschien ook de krokettentaks. Dit is een extra verhoogde belasting op ongezonde producten en wordt ook wel vettaks genoemd. Stichting Horeca Onderwijs (SHO) pleit tegen de zogeheten krokettentaks; ze ziet meer in subtiele vermelding van het aantal calorieën op menukaarten. Dit zegt SHO naar aanleiding van de suggestie van Hans Bayens, directeur van de Nederlandse Public Health Federatie, om een krokettentaks in te voeren.

Zelf beslissen
SHO-directeur André Pols pleit voor een veel praktischer aanpak, die in zijn ogen veel meer effect sorteert. "Een hogere belasting beweegt de Nederlander zeker niet tot gezonder eten, minder autorijden of selectiever televisiekijken. Laat de gast zelf beslissen, maar geef hem wel de juiste, volledige informatie en geen reclamepraatjes."

Vermelden
Een goed en zinnig idee volgens SHO zou zijn om standaard op menukaarten de calorische waarde en eventueel de samenstelling van de gerechten te vermelden. Met name in de Verenigde Staten, een fel voorstander van het plan, wordt dit al veel gedaan.


Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: